maandag 28 november 2011

Beker Dehaene 1/4 finale 26.11.2011

Beker Dehaene   : Bevo Roeselare – Dames 1 VKt :  3-0  (25-22 / 25-12 / 26-24)

Na het afgelopen weekeinde is het duidelijk dat bekercompetitie en VKt Dames 1  geen goede combinatie is. Na de uitschakeling in de Vlaamse beker tegen 1e provincialer Mortsel werd VKt nu ook uitgeschakeld door 2e divisieploeg Bevo Roeselare in de beker Dehaene  .
Een nog steeds verzwakt VKt startte  nog goed in set 1 en liep 5-8 uit , maar bij 11-11 nam Roeselare resoluut de match in handen.  Torhout speelde sloom en ongeorganiseerd,maakte teveel fouten en had geen antwoord op het enthousiaste spel van de thuisploeg. Bevo serveerde stevig , pakte uit met listige plaatsballen en  verhinderde daarmee de opbouw bij de bezoeksters die  set 1 met 25-22 zagen verloren gaan.
Set 2 werd een ware afgang voor de torhoutenaars die  op een 11-1 achterstand werden geserveerd en  moedeloos ten onder gingen 25-13.
Coach Engelen hamerde nog even op het eergevoel maar bij het begin van set 3 stond het al snel weer 8-2 en 11-6 voor de thuisploeg.  Vkt  begon dan toch beter te spelen, profiteerde ook wat van de hogere foutenlast bij Roeselare  en kwam bij 15-15 voor het eerst langszij. Torhout volleybalde iets beter , blokte de thuisaanvalsters nu wel af  en kon tot 24-24 de schijn hoog houden. Na een paar fel bevochten   rallies trok de thuisploeg uiteindelijk verdiend aan het langste eind en haalde de set binnen met 26-24 .
VKt speelde met :  Annelies Vande Maele, Karen Verhaeghe,Eva Verboven,Sien Vercruysse,Margaux Hoornaert,Elke Coens en Caroline Casteleyn.  Kwam in : Evelien Lataire

zondag 20 november 2011

Dames 1e Divisie Mavoc Mechelen - VKt : 1-3 (15-12 23-25 15-25 20-25)

Dames 1e divisie Mavoc Mechelen – VKt Torhout  : 1-3 ( 25-12  23-25  15-25  20-25)

Na het uitvallen van Iris Vandewiele op de vrijdagtraining (en out voor de rest van de heenronde), beschikte Walter Engelen nog slechts over 7 speelsters voor de verplaatsing naar het verre Mechelen.
Torhout startte goed in set 1  en blokte zich naar een kleine voorsprong (2-4/5-7).Vkt leek de wedstrijd onder controle te hebben maar de thuisploeg schakelde een versnelling hoger en teisterde van op de opslaglijn de bezoekende receptie. In een ruk ging het naar 14-7 en bij de Torhoutenaars was alle organisatie zoek. Mechelen stoomde lustig door en won de eerste set met 25-12.
Wie dacht dat een gehavend VKt de kopjes zou laten hangen , kwam bedrogen uit. Torhout herpakte zich , scoorde vlot en kon  in het spoor blijven van een nog steeds stevig  serverend Mechelen (2-2/7-7).  Bij de bezoekers  stokte echter plots de opbouw , werd er slordig omgesprongen met de kansen  en plots gaapte er een kloof van 5 punten (14-9).  Mechelen kon de druk echter niet aanhouden en VKt  kroop weer dichterbij (15-15).Torhout speelde sober en verhoogde de opslagdruk (18-18).Mechelen liet zich op wat foutjes betrappen en bij 21-24 had Torhout de setwinst binnen bereik.  Het bleef nog spannend maar met 23-25 ging de zege toch naar de bezoekers.
Vkt had het juiste ritme te pakken in set 3 en serveerde de thuisreceptie aan flarden (1-4/3-11/4-15). Mechelen probeerde nog even (8-15)  maar Coach Engelen  greep gepast in met een  time-out.  Torhout bleef sterk serveren ,  kwam,dankzij een  betere receptie, ook aanvallend beter uit de verf en pakte gemakkelijk de set met 15-25.
Tot 3-3 in de 4e set kon Mechelen nog eventjes de illusie ophouden maar Torhout haalde zijn sterkste wapen (de opslag) boven en liep geleidelijk aan uit (4-8/6-14). Ook blokkerend werden de thuisaanvalsters afgestopt. Vkt  verloor echter plots  de controle over de wedstrijd , maakte veel fouten en zag Mechelen angstvallig naderen (16-17).  Gelukkig bleef de opslag opnieuw zijn werk doen (16-20) en uiteindelijk konden de middenaanvallen de setwinst veilig stellen (20-25).
Torhout boekte  een  hard bevochten maar verdiende overwinning  . Een stevige opsteker voor de ploeg en een bewijs van de mentale weerbaarheid van de groep.
Torhout speelde met : Annelies Vande Maele, Lies Dobbelaere,Elke Coens, Sien Vercruysse,Karen Verhaeghe,Eva Verboven en Caroline Casteleyn.

maandag 14 november 2011

Dames 1e Divisie VKt -Bell's Temse 3-1

Dames  1e divisie    VKt -  Bell’s Temse    3-1  (21-25 32-30 26-24 25-16)

Bij 0-4 in set 1 diende thuiscoach  Walter Engelen al  zijn toevlucht te nemen tot een eerste time-out om zijn speelsters bij de les te houden. VKt  ging receptioneel de mist in en Temse profiteerde –zonder goed te moeten spelen –van de hoge Torhoutse foutenlast om  verder uit te lopen (4-9/7-12/11-16).  De thuisploeg  kon de kloof niet meer dichten , naderde nog wel tot 16-18 maar moest de setwinst aan de bezoeksters laten 21-25.
VKt herpakte zich in set 2  en teisterde van op de opslaglijn de Temse verdediging om een kleine voorsprong uit te bouwen (4-2/8-5). Ook aanvallend kwam Torhout beter uit de verf maar Temse bleef aanklampen  en kwam bij 19-19 voor de eerste maal langszij. Vkt  speelde  geconcentreerd en had bij 24-21 meteen zicht op setwinst. Individuele fouten  zorgden echter voor een 24-24 tussenstand en de supporters  kregen een  knotsgek  seteinde te verwerken met wisselende kansen en setballen aan beide kanten.  De thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind en pakte (verdiend) de set met 32-30.
Torhout bleef in de beginfase van set 3  stevig serveren (5-1/8-5) maar Temse counterde met plaatsballen (8-8) en bij 12-14 moest VKt weer gaan achtervolgen. De receptie bleef een teer punt en ook verdedigend ging Torhout in de fout.  Met weinig academisch volleybal werd dan toch weer een kloofje geslagen (20-16) maar  twijfel en een sterk bezoekend blok  zorgden voor  gelijke tussenstand (22-22/24-24). VKt toonde echter op tijd zijn mentale weerbaarheid   en pakte de set met 26-24.
Set 4  zag een enthousiast Torhout  al snel een  bepalende voorsprong bijeenspelen . De opslagdruk bleef hoog , de receptie was onder controle en vooral de middenaanvallers scoorden vlot (6-2/12-7).Temse zakte ineen en toen ook het Torhoutse blok rendeerde(18-11) stond niets een nieuwe thuisoverwinning in de weg. Vkt pakte de vierde set met 25-16 en kon na een moeilijke wedstrijd  toch verdiend een 3-1 zege laten optekenen.
VKt speelde met  : Annelies Vande Maele, Lies Dobbelaere,Karen Verhaeghe, Eva Verboven ,Elke Coens ,Iris Vandewiele en Caroline Casteleyn. Kwam in : Sien Vercruysse.