maandag 30 januari 2012

Dames 1e Divisie Govok Gooik - VKt 0-3 ( 26-28 19-25 19-25) 28012012

Dames 1e Divisie   Govok Gooik-  VKt  0-3  (26-28 19-25 19-25)

Na twee nipte 3-2 nederlagen , waren de VKt-meisjes gebrand op een nieuwe goeie prestatie tegen het 2e geklasseerde Gooik.
Bij 5-5 in set 1 kon  een goed serverend Torhout  een kloofje slaan (6-10) maar bij 12-12 kwam een sterk verdedigend Gooik opnieuw langszij. De thuisploeg profiteerde van een  (tijdelijk) gebrek aan aanvalskracht bij Vkt en kon zowaar tot 20-16 uitlopen. Een geslaagde time-out van coach Engelen zette de bezoekers weer op het goede spoor (21-21/23-23).In een spannend slot was het het Torhoutse middencompartiment en blok dat uiteindelijk voor verrassende setwinst zorgde 26-28.
Gooik startte furieus in set 2 en noopte de bezoekers al tot een eerste time-out bij 5-1. Blijkbaar  opnieuw een  tactisch goede zet van coach Engelen want in een mum van tijd stond het opnieuw gelijk 7-7. Torhout serveerde stevig en kwam ook aanvallend beter uit de verf.  Via goed blokwerk bleef Gooik in het spoor van VKt (8-8/11-11) maar toen nam Torhout resoluut het voortouw.  De bezoekers speelden sober maar efficiĆ«nt  en dwongen de thuisaanvalsters in de fout. De service bleef zijn werk doen en de setzege kwam nooit in gevaar  19-25.
Zelfde scenario in set 3 waarbij Gooik eventjes dreigde (8-4) maar Torhout aanvallend sterk voor de dag kwam  en van op de opslag lijn de thuisreceptie ontregelde(8-8/9-13).  Vkt maakte toen echter wat onnodige foutjes en Gooik kwam langszij (15-15). Torhout hervond de organisatie , scoorde  opnieuw vlot en bleef zijn sterkste wapen –de opslag- efficiĆ«nt gebruiken(15-20). Vkt  bleef geconcentreerd spelen , verzorgde de receptie en kon probleemloos uitmaken 19-25. Een onverwachte maar niettemin oververdiende overwinning  van een  collectief sterk  Torhout.
VKt speelde met  : Eva Verboven, Annelies Vande Maele,Iris Vandewiele,Karen Verhaeghe,Lies Dobbelaere, Elke Coens en Caroline Casteleyn

maandag 23 januari 2012

Dames 1e Divisie VKt - Belltex Oudenaarde 2-3 (27-25 25-22 15-25 30-32 10-15)

Dames 1e Divisie  VKt – Belltex Oudenaarde    2-3 (27-25 25-22 15-25 30-32 10-15)

Voor een volgepakte tribune ging VKt  zondagmiddag de confrontatie aan met de autoritaire leider in de reeks , Oudenaarde.
Oudenaarde startte fel in set 1  (1-4) maar een wilskrachtig Torhout zette bij 6-6 de bordjes opnieuw gelijk.  Vkt bleef het moeilijk hebben met het snelle en krachtige spel van de bezoekers  en moest lijdzaam toezien hoe  de kloof groeide (7-11/10-19). Torhout had het traditioneel moeilijk in receptie en slaagde er niet in de bezoekende verdediging uit te spelen. Bij 12-21 zag het er beroerd uit ,maar met Iris Vandewiele aan de opslag begon de thuisploeg aan een onwaarschijnlijke remonte. Torhout  counterde de aanvallen , hervond de organisatie en scoorde nu wel  van op alle posities. Oudenaarde was van slag  (20-21) en moest de thuisploeg naast zich dulden (23-23/25-25). Met twee goede opslagen van Elke Coens pakte de thuisploeg verrassend de eerste set 27-25.
Zelfde scenario in set 2 waarbij Torhout    kreunde onder de opslagdruk van Oudenaarde en constant op achtervolgen aangewezen was (0-4/2-7/6-9). De kloof bleef beperkt tot een 3-tal punten en na een onwaarschijnlijk spannende rally stond het plots gelijk (13-13). Vkt speelde  enthousiast en gevarieerd maar diende bij 16-18 opnieuw  het initiatief aan de bezoekers te laten.  Met  stevig blokwerk en wat goede opslagen kwam de thuisploeg    weer op voorsprong (20-19) en gaf deze bonus niet meer uit handen.  Bij 25-22 stond zowaar een fraaie 2-0 op het bord.
In set 3 herpakte  een gebeten Oudenaarde zich en ontregelde met stevig opslagwerk de thuisreceptie. Bij Vkt was de organisatie zoek en de foutenlast lag te hoog. Oudenaarde speelde snel en gevarieerd  en kwam deze keer nooit in de problemen  zodat het makkelijk kon uitmaken 15-25.
Torhout leek niet echt aangeslagen en kon in set 4 gelijke tred houden (4-4/7-7). Het blok functioneerde goed en het sterkste wapen (de opslag) ontregelde de bezoekende receptie. Torhout bleef echter moeilijk scoren –wat ook de verdienste was van een sterke bezoekende verdediging- maar kon toch uitlopen 13-10/16-14).Oudenaarde counterde (16-16) maar via het midden bouwde Torhout toch een kleine voorsprong op (22-18). Oudenaarde plooide maar kraakte niet en in een waanzinnig  seteinde  liet VKt echter de kansen liggen op een stuntzege. Maar liefst 3 wedstrijdballen werden niet benut en wie de kansen niet afmaakt krijgt het deksel op de neus.  Oudenaarde hervond zijn vechtlust en kon bij 30-32 de bordjes gelijk zetten 2-2.
De tie-break was er dan ook teveel aan voor een moegestreden thuisploeg die snel  tegen een onoverbrugbare    achterstand aankeek (1-6/6-12). Oudenaarde speelde nu op zijn beste niveau en pakte de eindwinst na een 10-15 setwinst.
Niemand had voor de wedstrijd verwacht dat de thuisploeg het de bezoekers lastig zou kunnen maken maar na de wedstrijd  bleef een moedig VKt toch met een wrang gevoel achter. Het verdiende behaalde punt was een magere troost.
VKt speelde met : Annelies Vande Maele,Eva Verboven,Elke Coens,Karen Verhaeghe,     Iris Vandewiele,Lies Dobbelaere en Caroline Casteleyn.

Dames 1e provinciale VKt - Davoz Zwevegem 3-0 (25-21 25-21 25-23)

Dames 1e provinciale VKt- Davoz Zwevegem  3-0  (25-21  25-21 25-23)

De reserven kregen de motor niet echt op gang en verloren de wedstrijd
met 0-3.Hun koppositie komt daarmee in het gedrang.

De hoofdploeg was verwittigd maar toch waren de eerste punten van de
match voor de bezoekers (4-8) want met enkele rake aanvallen namen ze
een kleine voorsprong.
Maar met wat bijstellen kon VKT de kloof langzaam dichten en werd het
een gelijkopgaande wedstrijd.
De thuisploeg toonde meer wil om te winnen en ging over de bezoekers
en nam set 1 voor haar rekening (25-21).
Set 2 begon beter voor VKT want al snel speelden ze een
geruststellende voorsprong bij elkaar, zodat ook enkele wissels konden
doorgevoerd worden. Zwevegem kwam nog even opzetten maar Torhout
speelde beheerst de set uit (25-21) en nam een 2-0 voorsprong.

Dames 1e Divisie VC Lennik- VKt 3-2 14012012

Dames 1e divisie   VC Lennik – VKt   3-2    ( 25-21 19-25 28-26 16-25 16-14 )

Torhout  , dat door omstandigheden maar weinig had getraind en nog altijd kampte met hoge blessurelast ,stond voor een moeilijke verplaatsing naar Lennik.
Lennik zette Vkt in set 1 al snel op een kleine achterstand (3-0/8-4) maar Torhout herpakte zich en met  stevig aanvallend werk en krachtige opslagen  kwamen de bezoekers zelfs 11-14 voor. VKt ging dan in receptie volledig onderuit , kon  nog aanklampen tot 18-18 maar moest uiteindelijk de setwinst aan de thuisploeg laten  25-21.
Torhout startte goed in set 2  met hoge   opslagdruk  en dankzij 3 opeenvolgend outaanvallen van Lennik stond het snel  3-7.  VKt diepte de kloof verder uit  (4-10/6-15/8-20) en leek op weg naar een vlotte setwinst.  Lennik speelde nu complexloos en Torhout kreeg het moeilijk om de laatste punten te scoren.  De thuisploeg verdedigde goed en profiteerde van een zwakke bezoekende receptie om weer dichterbij te kruipen (13/20  18-23). De bezoekers vonden net op tijd hun 2e adem en met 2 stevige aanvallen zetten ze een 19-25 score neer.
Set 3 werd gekenmerkt door veel opslagfouten aan beide kanten  en ging dan ook gelijk op waarbij Torhout in het begin wel kon uitlopen (4-8)maar het zichzelf moeilijk maakte  door op cruciale momenten weer in de fout te gaan (9-9). Beide ploegen bleven slordig spelen en hadden het moeilijk om de kansen af te maken . Het bleef echter spannend (15-15/20-20/23-23) maar uiteindelijk bleef Lennik net iets geconcentreerder spelen om de deelwinst binnen te halen (28-26). Een gemiste kans voor VKt.
Zelfde scenario in set 4 , veel fouten in opslag zodat de score opnieuw gelijk liep (5-5/9-9). Torhout  hervond dan eindelijk zijn volleyballend vermogen en toonde dat het intrinsiek  beter was   als de thuisploeg. Eenmaal de receptie onder controle werd er vlot gescoord vanuit alle posities  en de setwinst kwam deze keer niet meer in gevaar ( 16-25).
Lennik profiteerde in set 5 van concentratieverlies bij de bezoekers om uit te lopen (5-2/8-3)maar zorgde er dan zelf voor (met een pak directe fouten) dat VKt  opnieuw langszij kon komen (11-11) . Torhout  kon echter niet profiteren van de geboden kansen  en diende uiteindelijk de zege te laten aan een uitgelaten thuisploeg (16-14 en 3-2).
Torhout speelde met : Annelies Vande Maele,Lies Dobbelaere, Iris Vandewiele,Eva Verboven, Elke Coens,Karen Verhaeghe en Caroline Casteleyn.

maandag 2 januari 2012

Dames 1e provinciale Poperinge - VKt 17/12/2011

Dames 1e provinciale  :  Poperinge  -  VKt   :  0-3 (18-25  24-26 21-25)

Na de topper van vorige week was het deze week de beurt aan Poperinge,
dat  in de stand op de laatste plaats stond.

De reserven deden wat van hen verwacht werd en wonnen met 0-3 en
prijken daarmee na de heenronde op een prachtige eerste plaats!

Dames 1e divisie Oudegem-VKt 18/12/2011 2-3

Dames  1e Divisie   Oudegem -  VKt   2-3 ( 19-25 25-21 22-25 25-16 15-17)

Na twee nederlagen op rij stond VKt voor een aartsmoeilijke verplaatsing naar het 2e geklasseerde Oudegem, en dit opnieuw met maar  8 speelsters.
Torhout startte het best in set 1 waarbij blokkerend en aanvallend vanuit een stabiele receptie een snelle voorsprong werd uitgebouwd (0-4 /5-11/9-16). Oudegem keek verrast toe maar herpakte zich en profiteerde van een dipje bij  de bezoekers om opnieuw in het spoor te komen (16-17). Vkt verhoogde de opslagdruk (2 aces) en met een subtiel legballetje haalde Lies Dobbelaere de eerste set binnen 19-25.
Oudegem leek echter niet onder de indruk  en serveerde Torhout weg in het begin van set 2 (5-1/12-6).Vkt was van slag en de foutenlast lag hoog.  Toch kropen de bezoekers weer wat dichterbij  omdat  de organisatie op punt  werd gezet zodat  de aanvallers weer beter werden aangespeeld maar dichter dan 21-20 kwamen ze niet. De thuisploeg serveerde de set uit  25-21.
Set 3 zag een geconcentreerd  VKt dat vanuit een stevige receptie vlotjes wegliep van Oudegem (1-4/6-10/9-13) .  De opslagdruk bleef hoog en ook aanvallend haalde Torhout hoge percentages.  Een degelijk blok deed de rest (10-16/14-18). Vkt  kon het hoge ritme echter niet aanhouden , kreeg problemen in receptie en zag Oudegem angstvallig dichterbij komen(21-22). Torhout reageerde net op tijd en pakte de set met 22-25.
Torhout leek ook in set 4 op zijn elan verder te gaan (0-2/2-4) maar toen VKt in receptie zwaar onderuit ging stond het plots 10-4.  Het vertrouwen smolt als sneeuw voor de zon en ook de time-outs van coach Engelen kregen de ploeg niet meer op de rails. Oudegem scoorde  vlotjes , bleef zwaar serveren en kon gemakkelijk een vijfde set afdwingen 25-16.
Over en Out voor VKt zou je dan denken ,maar wat volgde in de beslissende set was om duimen en vingers  van af te likken. Niet dat er super volleybal werd geserveerd , maar de onwaarschijnlijke rallies , de wisselende kansen ,superreddingen en bloopers zorgden voor een bloedstollend verloop. Het werd een nek aan nek race (4-4/8-8/12-12) waarbij Oudegem 2 matchballen niet kon verzilveren (dankzij puik verdedigend werk van VKt) , en  de bezoekers bij 15-16  genadeloos toesloegen 15-17. Een hard bevochten maar deugddoende overwinning voor het gehavende Torhout.  De (weinige )Torhout supporters gingen gezamenlijk uit de bol.  Een sterke collectieve prestatie en een opsteker voor de eindejaarsvieringen.
VKt speelde met : Annelies Vande Maele,Karen Verhaeghe,Eva Verboven,Sien Vercruysse,Elke Coens,Lies Dobbelaere en Caroline Casteleyn