maandag 27 februari 2012

Dames 1e divisie VKt- VDK Gent 3-1 (25-16 25-18 21-25 25-18) 26022012

Dames 1e divisie   VKt – VDK Gent   3-1  (25-16 25-18 21-25 25-18)

Tegen VDK Gent  kon VKt voor de zevende wedstrijd op rij punten sprokkelen wat gezien de moeilijke omstandigheden (blessures, afwezigheden) toch wel een puike prestatie is. De winst werd beloond met een gedeelde 3e plaats in de rangschikking.
Torhout zette Gent in set 1 al snel op achterstand (8-3) maar de lepe bezoekers kwamen toch weer langszij (11-11). Vkt panikeerde niet , bleef de receptie verzorgen en met een prima opbouw stond het al snel weer 18-14. De thuisploeg  verdedigde bovendien sterk en Gent kon de VKt-aanvalsters niet afstoppen  zodat bij  25-16 setwinst op het bord stond.
Ook in set 2 ging de thuisploeg op zijn elan verder. VKt had de wedstrijd onder controle en  met een prima spelverdeling  werd er aanvallend naar hartenlust  gescoord(8-4  / 12-7). De thuisploeg bleef stevig serveren en  zette ook een stevig blok neer ( 18-10).  Gent profiteerde nog even van wat Torhoutse opslagmissers  (19-14) maar speelde zelf te slordig om de thuisploeg nog te verontrusten zodat ook set 2 naar VKt ging  met  25-18.
VKt startte slap in set 3 en zag een beter  Gent snel uitlopen (0-4/2-8).  Torhout  knokte zich tot tweemaal toe  langszij (11-11 /15-15) maar speelde in tegenstelling tot set 1 en 2 te slordig en ongeconcentreerd zodat Gent verrassend met  de setwinst ging lopen 25-21.
Torhout had zijn lesje geleerd en speelde in set 4 opnieuw op niveau.  Het opslagwapen zorgde voor een ruime voorsprong (5-0/10-2) en stevig blokwerk deed de rest (14-4).  Bij  17-8  kon Gent toch nog een vuist maken en deed de thuisploeg even twijfelen (17-13). Vkt reageerde echter op tijd  en speelde routineus de wedstrijd uit , 25-18 en een  logische 3-1 zege tegen een ontgoochelend Gent.
VKt speelde met  : Heleen Luyckx,Lies Dobbelaere,Sien Vercruysse,Annelies Vande Maele,Elke Coens,Iris Vandewiele en Caroline Casteleyn . Kwam in : Karen Verhaeghe

Dames 1e provinciale VKt - St Joris 3-0 (25-21 25-22 25-17)

Dames 1e provinciale  VKt -  St Joris  3-0 ( 25-21 25 22 25 17)

Na de zwakke prestatie van vorige week tegen Wingene moest VKT iets
rechtzetten tegen St-Joris. Dat dit geen makkelijke taak zou worden, bewees de score in de
heenmatch waar VKT zonder punten en met een droge 3-0 huiswaarts keerde.

De reserven gaven alvast het goed voorbeeld en wonnen met 3-0, zodat  ze nog (even) aan de leiding blijven.Eigenlijk mogen we hier niet spreken van reserven, want er waren voor  deze match slechts 7 speelsters beschikbaar. Dus was de reserveploeg
eigenlijk ook zo goed als de hoofdploeg.

Door het uitvallen van Silke kwam Hanne aan de pas. Even uitkijken of
ze de ploeg op sleeptouw kon nemen.
Een zwak begin in set 1 leidde al snel tot een eerste TO bij 1-5 maar
bij 6-8 was de achterstand bijna weggewerkt. VKT moest hier en daar
nog wat bijstellen in verdediging, zodat er geen makkelijke punten
door de tegenstander konden gescoord worden. Al gauw nam de thuisploeg
het overwicht en stoomde door naar setwinst (25-21).

maandag 20 februari 2012

Dames 1e Divisie Dynamivo Dadizele - VKt 2-3 (19-25 25-16 14-25 25-16 10-15)

Dames 1e Divisie  Dadizele – VKt : 2-3  (19-25 25-16 14-25 25-16 10-15)

Torhout dat slechts met 7 speelsters de verplaatsing maakte naar hekkensluiter Dadizele  diende tot het uiterste te gaan om de overwinning  op zak te steken.
Set 1 ging gelijk op waarbij beide ploegen om beurten scoorden maar ook een hoge foutenlast lieten noteren (4-4/11-11/16-16).  Torhout ging dan iets steviger serveren en met een paar knappe 3-meteraanvallen  werd een definitieve kloof geslagen (18-22/19-25).
De thuisploeg startte enthousiast in set 2 (4-0)  maar VKt klampte aan en kwam via vnl de middenaanvalsters langszij (5-5/9-9). Dadizele verdedigde sterk en VKt vergat te scoren. Toen ook de organisatie bij de bezoekers  zoek was kon de thuisploeg makkelijk uitmaken 25-16 .
Set 3 zag een uitstekend Torhout dat geconcentreerd speelde , de receptie verzorgde zodat er vlot werd gescoord (3-6/6-12) en via goed blokwerk  de thuisaanvalsters keer op keer counterde (8-15/9-20). Toen ook de opslag maximaal rendeerde stond het al snel 14-25.
Vkt kon echter niet op zijn elan verdergaan en diende in set 4 bij 4-4 de rol te lossen.  De thuisploeg serveerde stevig en ontregelde zo de bezoekende receptie (6-4/13-7). De Torhoutse verdediging faalde en ook het blok liet het nu afweten . Torhout naderde nog tot op 4 punten (18-14) maar een sterk Dadizele pakte de set met 25-16.
Torhout liep in set 5 snel uit (1-5) maar concentratieverlies en een aantal dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen brachten de thuisploeg weer langszij (5-5/ 8-8). Bij 10-8 leek het pleit beslecht maar een mentaal sterk VKt herpakte zich , scoorde 7 punten op rij  en pakte de eindwinst (10-15).
VKt speelde met : Annelies Vande Maele,Sien Vercruysse,Lies Dobbelaere,Iris Vandewiele,Elke Coens,Heleen Luyckx en Caroline Casteleyn.

maandag 6 februari 2012

Dames 1e Divisie VKt -Bidavo Bissegem 3-1 (20-25 25-12 25-16 25-21) 05022012

Dames 1e Divisie VKt – Bidavo Bissegem  3-1 (20-25 25-12 25-16 25-21)

Met de komst van provinciegenoot Bissegem ,dat aardig op dreef was de laatste weken, stond een pittig streekderby op het programma voor de VKt-dames.
Torhout startte  stevig in set 1 en kon een kleine voorsprong  opbouwen (4-1 /9-6).  Bij 9-9 stokte het spel van de thuisploeg die geen controle meer kreeg op de Bissegemse opslagen. De opbouw werd ontregeld en er sloop een zekere gelatenheid in de ploeg waardoor  de enthousiaste bezoekers al snel een beslissende kloof bijeen speelden(11-16/14-21). Bissegem speelde agressief , verschalkte meermaals het thuisblok en kon dan ook verdiend de eerste set binnenhalen met 20-25.
Set 2 ging gelijk op (2-2/4-4) maar Bissegem kon maar beperkt  profiteren van de Torhoutse foutenlast (4-6/6-8) en bij 9-9 kantelde het spelbeeld. Torhout begon beter te serveren en de bezoekers kregen de receptie maar niet onder controle . Vkt spurtte weg (15-11/22-11) en toen ook het Torhoutse blok zijn werk deed was de kous vlug af  25-12.
Dramatisch begin van de 3e set voor de thuisploeg die al snel tegen een 1-8 achterstand aankeek. Vkt speelde statisch  en de aanvallers werden keer op keer afgeblokt. Toch stond het bij 10-10 al weer gelijk omdat VKt opnieuw de sterke opslag deed renderen en ook het blok opnieuw pal stond(15-11/18-13).  Ook aanvallend kwam Torhout beter uit de verf  en een ontredderd Bissegem werd simpel weggezet 25-16.
Set 4 ging gelijk op omdat beide ploegen te slordig speelden (3-3/5-5) en een iets scherper spelend Bissegem de goede vorm van set 1 leek te hebben teruggevonden met snedig aanvallend spel (5-7/7-9) maar VKt bleef aanklampen (9-9/14-14). Opnieuw was het de opslag die bepalend zou zijn voor het verdere verloop.  Torhout    verhoogde de druk , legde ook wat balletjes achter het bezoekende blok (17-14) maar Bissegem gaf niet op en knokte zich langszij (17-17).  De routine  en de servicedruk van de thuisploeg gaven uiteindelijk de doorslag (20-17/24-18) maar Torhout had toch nog 4 wedstrijdballen nodig  om de match te beslissen.  Een misschien wel logische en verdiende  maar  al bij al moeizame zege van een iets te mak  spelend Torhout.
VKt speelde met  : Eva Verboven,Annelies Vande Maele,Iris Vandewiele,Karen Verhaeghe,Elke Coens,Lies Dobbelaere en Caroline Casteleyn;