maandag 23 september 2013


VKt Dames 2 winnen  op overtuigende manier te Wielsbeke: 3-0

Toegegeven, voor de match had schrijver dezes er niet echt een goed oog in.  Wielsbeke kwam sterk uit de hoek op het volley-event te Roeselare en de ploeg getuigde van ambitie toen ze een top3-plaats in het kampioenschap in het vooruitzicht stelden.  Na de matige Bekerwedstrijd tegen Zwevezele (weliswaar gewonnen met 3-0 door VKt) zouden de VKt-dametjes uit een ander vaatje moeten tappen om de punten mee naar huis te kunnen nemen.

En laat ze nu toch wel dat ander vaatje gevonden hebben zeker….  We zagen een knappe wedstrijd van VKt met veel opslagdruk, een goeie verdediging, goeie passing en prima aanvalswerk dat uiteindelijk resulteerde in een meer dan verdiende 0-3 overwinning.

Set 1 startte gelijkopgaand.  VKt schoot snel uit de startblokken met scores van Elke Coens en Elke Vanthournout (op opposite) en kwam 3-0  voor.  Maar Wielsbeke krabbelde terug en de score ging gelijkopgaand tot 6-6.  Met een prima blok maakten  Lore Werbrouck en Evelien Lataire een einde aan de studieronde.   Met een ace diepte Elke V de kloof uit tot 8-6 waarna ze met een reeks zware opslagen de Wielsbeekse aanval totaal ontredderde.   VKt nam ondermeer via Evelien Lataire de geboden kansen te baat : 11-6.  Libero Jessie Verhaeghe speelde een uitstekende match en bracht heel veel ballen terug maar kon niet verhinderen dat Wielsbeke tot 13-9 terugkwam.  De aanval van Elke C werd teruggebracht maar Elke was heel alert en kon het balletje heel mooi wegleggen voor 14-9. 
Toen kwam Evelien Lataire aan de opslag en haar listige balletjes brachten de Wielsbeekse receptie tot wanhoop: 17-9.  Het ging nu hard.  Laure Van Huffel stond sterk te blokkeren aan het net en Lore Werbrouck scoorde een mooie pipe: 20-10.  Wielsbeke ging telkens weer in de fout en nu was het de beurt aan setter Joke Coens om de nodige opslagdruk te produceren.   Haar banaantje viel netjes dood op het lijntje en met die ace werd het 22-10.  Even nog spartelde Wielsbeke wat tegen maar uiteindelijk maakten ze ook zelf de fouten met een opslag in het net. Na nog maar eens een goed serveerwerk – ditmaal van Laure Van Huffel- stond de 24-12 op het bordje.   VKt stond onder leiding van een souvereine Jessie scherp te verdedigen en opnieuw ging Wielsbeke in de fout: 25-12.

Set 2 toonde in aanvang eenzelfde beeld als in set 1.  VKt scoorde dankzij de opslagdruk van Joke de eerste punten maar Wielsbeke hield gelijke tred.   Na een goeie verdediging van Joke zagen we een prima pass-overname van Jessie en een mooie pipe van Lore: 3-2.   Tot 6-6 ging het gelijk op en opnieuw plaatste VKt een tussensprintje met een blok out aanval van Evelien en een outaanval van Wielsbeke:8-6.   Ook Lore zorgde voor heel wat opslagdruk wat resulteerde in een direct punt, een mooie side-out van Elke C (na goed verdedigend werk van o.m. Elke V en Jessie)  en een prima blok van een alerte Evelien:11-8.   Omdat Wielsbeke bleef fouten maken,  bleef de kloof na een prima blok out van Elke C gehandhaafd tot  14-10.  Maar toen begon VKt wat foutjes te maken en slopen er wat slordigheden in het spel van Dames 2.  Plots slaagde Wielsbeke er wel in opslagdruk te ontwikkelen en even sloop er wat receptionele onzekerheid in de Torhoutse rangen.   Van 14 -10 ging het in één ruk  naar 15-17. Gelukkig kon Wielsbeke die druk niet aanhouden en een alerte Evelien scoorde na een Wielsbeekse voetbalmove uiteindelijk in twee keer de 18/18.  Een goeie opslag van Lore en Elke C nam het cadeautje graag aan om dat nog eens over te doen met een listig dropballetje voor 21-19.   VKt had na het dipje opnieuw prima recepties en een stevige verdediging in huis. Inge Audenaert was Laure Van Huffel komen vervangen en ze toonde meteen dat ze scherp stond.  Met heel degelijk opslagwerk ontredderde VKt de Wielsbeekse opbouw en het blok deed de rest.   Inge blokte de 25-20 op de mat.  Set twee was binnen: 25-20.

Set 3  begon niet te best.   Wielsbeke nam risico’s in de opslag en werd hier voor beloond.   Een time-out van trainer-coach Marc Vanneste bracht niet onmiddellijk soelaas: 1-5.  Hanne Vancouillie kwam in voor Lore en haar receptie viel pardoes tussen twee Wielsbeekse speelsters op de grond: 5-2 en het Wielsbeekse momentum was gebroken.  Met goed opslagwerk van Elke C kwam VKt terug tot 4-5 en na een listig diagonaal legballetje van Lore (een “Liesballetje”) werd het 5-6.    Lore kreeg er niet genoeg van want met een drop werd het 6-7. 
Sien Vercruysse kwam Elke Vanthournout op opposite vervangen.   Een blok van Evelien en Lore en een ace van Lore zorgden voor de 9-9.   En toen ging het licht uit bij Wielsbeke.  Evelien (blok out) en  Elke C (na alweer goed verdedigend werk van VKt) tekenden voor de 11-9.   Met Evelien aan de opslag kreeg de Wielsbeekse receptie het weer heel moeilijk.   Evelien scoorde twee rechtstreekse punten en verstoorde de opbouw van Wielsbeke zodanig dat VKt kon verdedigen en zo Lore tot tweemaal toe een pipe kon laten scoren: 16-9.  Bij 17-10 noteerden we een goeie passovername van Jessie (tot 2x toe) waaruit Elke C blok out kon scoren.   Spelverdeelster Joke wou ook wat bijdragen aan de feestvreugde en scoorde twee aces met haar verraderlijke opslag….  Je weet wel, zo’n balletje dat lijkt uit te gaan maar dan net voor het lijntje als een baksteen naar beneden valt….  Even toonde Wielsbeke nog wat weerbaarheid maar Jessie schatte de opslag prima in en dook netjes weg: 21-11.   Toch wou Wielsbeke niet opgeven.  Een lange rally met prima verdedigend werk van o.m. Sien werd uiteindelijk door Lore netjes afgemaakt.   Wielsbeke viel als los zand uit elkaar: 23-11.  Lore Verplancke kwam Elke Coens vervangen en moest vaststellen dat Wielsbeke uiteindelijk de fouten maakte en zo de wedstrijd volledig uit handen gaf: 25-13.  
Prima start van Dames 2 waar de ambiance er al weer goed in zit.  Een mooie overwinning tegen een ploeg waar andere teams ongetwijfeld nog pluimen zullen laten.  Proficiat dames.


Speelden voor VKt:  Elke Coens, Joke Coens, Lore Werbrouck, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Sien Vercruysse, Evelien Lataire, Laure Van Huffel, Inge Audenaert, Hanne Vancouillie, Lore Verplancke.  Trainer-coach Marc Vanneste

zondag 22 september 2013

Dames 1e Divisie Avanti Aalter -VKt Torhout 22092013

Het vernieuwde en piepjonge VKt (gemiddeld 19jaar)  kreeg als seizoensopener direct de kampioen van vorig jaar voorgeschoteld , Avanti  Aalter  . 
Torhout startte vrank en vrij in set 1 met gevarieerd spel maar keek bij de  1e technische time-out toch tegen een 8-6 achterstand aan.  Foutjes bij Aalter brachten de bezoekers opnieuw langszij(12-12) maar toen Torhout vergat te scoren en het middencompartiment van Aalter niet kon gestopt worden stond het plots 20-14.   Coach Serbruyns   greep in , herschikte zijn troepen en met stevig serveerwerk van Ellen Goemaere  klom Torhout weer langszij (21-21).  Het vertrouwen was terug  en met een  2-11 tussenscore pakte VKt  onverhoopt maar verdiend de 1e set met 22-25.
Ook in set 2  gaven  beide ploegen  mekaar geen duimbreed toe. Wisselende kansen , stevig opslagwerk van beide ploegen  en  spectaculaire rallies zorgden voor gelijke standen (5-5//11-11/16-16). Torhout verhoogde de  opslagdruk  en Aalter keek plots tegen een 2-puntenkloof aan 17-19/19-21).  Aalter profiteerde echter van wat foutjes bij de bezoekers en kwam zelfs nog 23-22 voor. Met 3 punten op rij zorgde Ellen Goemaere voor nieuwe setwinst 23-25.
Torhout was gelanceerd en bleef ook in set 3 gevarieerd spelen (0-3/4-8).  Aalter kreunde onder het prima opslagwerk van VKt en bij 10-17 leek de buit binnen. Aalter   ging plots beter serveren en bij Torthout was de organisatie eventjes zoek.  Receptionele  en aanvallende fouten  zorgden ervoor dat de thuisploeg  de kloof (bijna) kon dichten (15-17/16-18). Torhout toonde echter een ongelooflijke weerbaarheid en kon de voorsprong opnieuw uitdiepen  17-21.  Aalter kraakte nu definitief en bij 19-25 stond een verrassende  maar fel bevochten en verdiende overwinning op het bord voor de Torhoutse jonkies. 
Een dikke pluim voor coach Serbruyns en een opsteker voor het vervolg van de competitie.
Volgende afspraak zondag 29 september in Torhout tegen Bissegem.
VKT speelde met  :  Eva Verboven ,Ellen Goemaere,Celine Platteeuw,Laure Flament   , Margaux Hoornaert , Karen Verhaeghe en libero Luka Lescrauwaet . Kwam in : Celeste Deforche