woensdag 27 november 2013


VKt D2 bevestigen hun ambities met een mooie overwinning bij Bevo Roeselare: 0-3

 Bevo Roeselare was na de wedstrijd tegen Diksmuide een gewond dier en als ze dan nog thuis mogen spelen, des te gevaarlijker.  De Dametjes van VKt D2 wisten dan ook heel goed dat ze  hier een prima prestatie zouden nodig hebben om de punten mee naar huis te nemen.  De bekernederlaag van vorig jaar indachtig was het zaak om de hele wedstrijd lang de nodige concentratie op te brengen.

De gebruikelijke studieronde verliep gelijkopgaand tot 7-8 maar dan vonden D2 het welletjes en Lore Werbrouck scoorde met haar service.   Even later kon middenvrouw Evelien Lataire een balletje over het Roeselaarse blok droppen en toen spelverdeelster Joke Coens  en middenvrouw  Laure Van Huffel een muurtje bouwden was een eerste kloofje een feit.   Evelien Lataire dikte die nog wat aan met een rechtstreeks punt op opslag en een smash van Joke Coens (ja u leest het goed) tekende voor de 8-13.   Bevo werd ter plaatse gelaten en ook Elke Coens moeide zich in de debatten: 11-16.  Libero Jessie Verhaeghe stuurde weer prima de Torhoutse verdediging en na een goeie passovername door Laure Van Huffel wist opposite Sien Vercruysse de kloof nog verder uit te breiden tot 11-17.    Torhout bleef uitstekend opslagdruk zetten en Bevo kwam maar niet tot een fatsoenlijke aanval.  Daarvan kon Evelien profiteren om – nog maar eens uitstekend aangespeeld door Joke- te scoren.  Even was de scheidsrechter tot tweemaal toe erg streng als het om de zuiverheid van toetsen ging maar niet getreurd want Lore Werbrouck scoorde twee punten op rij, de tweede keer met een onderhandse toets die bij Bevo voor grote verwarring zorgde.  Bij 15-21 noteerden we een heel mooie score van Elke Coens die een bal rechtdoor in de straat diep op de ‘1’ peerde.  En Elke had de smaak te pakken want ze scoorde ook de volgende punten waardoor het in een mum van tijd setbal stond: 17-24.  Een outaanval van Bevo besliste de eerste set: 17-25.

Dat Bevo zich niet naar de slachtbank wou laten leiden, bleek al bij het eerste punt in de tweede set.  Beide ploegen verdedigden heel sterk en dat leidde tot een zeer lange rally.  Uiteindelijk was het Elke Coens die het punt voor VKt tegen de grond sloeg.  Met punten van Joke (op opslag), Elke en Sien ging VKt mee tot 4-4 maar moest dan even de rol lossen tot 7-4.  Goed opslagwerk van Sien en mooi verdedigend werk van Jessie zorgde er echter voor dat het in geen tijd weer 7-7 stond.  De wedstrijd kabbelde gelijkopgaand voort met o.m. mooie scores door het midden van Evelien en van Laure Van Huffel.    Even kwam VKt aan de leiding toen Lore een receptiemisser van  Bevo netjes diagonaal weglegde en toen Sien door het blok heen sloeg maar het was uiteindelijk Bevo dat als eerste de tweede technische time-out inging: 16-15.  Wat coach Marc Vanneste in die time-out verteld heeft, blijft een goed bewaard geheim maar feit is dat Bevo na de time-out niets meer in de pap te brokken had.   Met scores van Lore en Evelien deden D2 de set kantelen.   En als daarna Joke en Evelien en daarna Elke en Evelien een serieus blok wisten te plaatsen, was de kloof geslagen: 17-20.  Even dreigde Bevo nog maar twee prima aanvallen van Elke Coens deden de Roeselaarse meisjes naar adem happen.  Evelien met een opslag die kort over het net viel, zorgde voor setbal en het was uiteindelijk Elke Coens die er een streep onder trok: 19-25.

D2 hebben de (minder goede) gewoonte om van set 3 een thriller te maken en ook op Bevo was het weer niet anders.   De receptie verliep wat minder en in een mum van tijd stond het 4-1 voor Bevo.  Vkt maakte de fouten en Bevo profiteerde optimaal: 6-3 en 8-4.   De verplichte time-out bracht geen soelaas en toen Bevo ook de 9-4 scoorde, nam coach Marc een time-out.  Maar VKt bleef wat aanmodderen en slaagde er maar niet in te scoren.  Bevo daarentegen wel: 11-4.

Maar “when the going gets though, the though get going” en dat was ook het geval voor een strijdbaar VKt.  Met Lore Werbrouck aan de opslag ging het plots heel hard voor D2 en zij krabbelden puntje na puntje terug.  Langzaam maar zeker brachten D2 de score terug in evenwicht.  Ook setter Joke Coens deed haar duit in het zakje toen ze tot tweemaal toe in eerste tijd scoorde.  Voeg daarbij nog wat knallen van Evelien, een score van Sien na een prima passing van Joke en wat fouten bij Bevo en de bordjes hingen terug gelijk bij 12-12.   Geen van beide ploegen kon op dat moment afstand nemen van de andere. Bij 14-14 kwam Elke Vanthournout in in plaats van Sien Vercruysse en bij 15-15 middenvrouw Inge Audenaert in plaats van Laure Van Huffel.  Ondanks mooi volleybal ondermeer met een schitterende verdediging van Lore Werbrouck waarop Elke Vanthournout kon scoren, bleef de stand gelijkop gaan.  Even nam Bevo een kleine voorsprong (19-17) maar een pipe van Elke Coens en een Roeselaarse outaanval na een caramboleverdediging van VKt dat vol overgave speelde, zorgde dat de bordjes weer gelijk stonden.  Een prima passovername van Jessie liet Lore Werbrouck toe om een listig dropje te plaatsen en Elke Coens was (bijna) niet af te stoppen maar toch bleef het spannend: 23-22.   Toen plaatste middenvrouw Inge Audenaert een beslissend blok en Elke Coens dropte 23-24.   Bevo was even ontredderd en  kon op matchbal geen weerwerk meer bieden.  De set ging verdiend naar VKt met 23-25.

Prima en hoopgevende prestatie van D2 bij een rechtstreekse concurrent.  Proficiat Dames en coach.

Speelden voor VKt:  Elke Coens, Joke Coens, Lore Werbrouck, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Sien Vercruysse, Evelien Lataire, Laure Van Huffel, Inge Audenaert, Hanne Vancouillie, Emily Vandamme.  Trainer-coach Marc Vanneste

zondag 24 november 2013

Dames 1e Divisie Optima Lendelede - VKt Torhout 3-2 (20-25 25-23 25-22 23-25 15-9)

Met de (korte) verplaatsing naar Lendelede stond alweer een moeilijke streekderby op het programma voor VKt. Lendelede klopte vorige week het 4e geklasseerde Oudegem en kan weer beschikken over zijn volledige spelerspotentieel. Bij Torhout bleven Ellen Goemaere en Margaux Hoornaert nog licht geblesseerd aan de kant.
Vkt nam een vlotte start (0-3...) maar vanaf 6-6 kon een gedreven thuisploeg stilaan meer zijn wil opleggen (10-8). Torhout bleef aanklampen (12-12) en door foutenlast aan beide kanten bleef het een spannende bedoening . Een sterke opslagreeks van Celeste Deforche zette Torhout dan toch op weg naar setwinst 20-25.

Zelfde spelbeeld in set 2 waarbij beide ploegen mekaar in evenwicht hielden maar een sterk verdedigend Lendelede bij 13-9 een kloofje kon slaan mede door de vele opslagmissers van Torhout (liefst 8 in deze set). De Torhoutse middenspeelsters Karen en Celien brachten VKt weer langszij (15-15) maar de slordigheden in het spel van de bezoekers en de reeds aangehaalde opslagmissers zorgden voor setwinst voor de thuisploeg 25-23

Bij 4-4 in set 3 leek Torhout eindelijk het juiste ritme te hebben gevonden en kon een kleine kloof slaan (4-8/8-11). Er was eindelijk weer wat opslagdruk en er werd ook vlotter gescoord . Vkt bleef echter wisselvallend acteren en een gedreven en alert Lendelede kwam weer langszij (12-12/14-14). Torhout kon de thuisverdediging maar moeizaam verschalken maar duwde toch weer door 14-17 /15-18. Ook nu weer konden ze de voorsprong niet vasthouden , de foutenlast verhoogde en de slordigheden stapelden zich op . Lendelede bleef geconcentreerd en volwassen spelen en profiteerde maximaal om met 25-22 ook de derde set binnen te halen.

Quasi zelfde scenario in set 4 waarbij beide ploegen profiteerden van de foutenlast bij de tegenstander 3-3/6-6). Lendelede zakte dan wat weg en Karen Verhaeghe en Laure Flament zetten VKt op een mooie voorsprong (10-14/13-18). Maar ook nu weer kon Torhout niet direct doorstomen, de vermoeidheid sloop binnen , de opbouw stokte en plots stond Lendelede weer langszij 20-20 en kwam zelfs op voorsprong 22-21.Vkt bleef strijden 22-22/23-23) en toen Lendelde in de fout ging stonden de bordjes weer gelijk 23/25 en 2-2.

De tiebreak was er duidelijk teveel aan voor een leeg gespeeld Torhout . Lendelede was duidelijk de betere en zette de bezoekers als snel op een onoverbrugbare achterstand (7-3 / 12-7). VKt vond geen kracht meer , maakte zelf de fouten zodat de thuisploeg verdiend met de totaalzege ging lopen 15-9 en 3/2 .

VKt speelde met : Eva Verboven,Wiebe Vercruysse ,Karen Verhaeghe,Laure Flament,Celeste Deforche ,Celien Platteeuw en libero Luka Lescrauwaet . Kwam in : Lies Dobbelaere
Trainer-coach:  Jean-Paul Serbruyns.

Verslag: Patrick Bostoen.

dinsdag 19 november 2013


VKt D2 wijzen ook Kerdavo Avelgem terug: 3-0
VKt kwam goed uit de startblokken en won de eerste rally’s mede doordat libero Jessie Verhaeghe uitstekend stond te verdedigen.  Maar Kerdavo gaf niet af en kon terugkrabbelen tot 4-4.  Maar dan trok Elke Coens met een pipe een streep onder de Avelgemse opmars.   De opslagen van middenvrouw Laure Van Huffel brachten de receptiespeelsters van Avelgem in de problemen en VKt sloeg de kloof met een attente middenvrouw Evelien Lataire aan het net.   Ook toen de aanvallen van Elke Vanthournout tot tweemaal verdedigd werden, was het Evelien Lataire die de terugkerende bal in dank aannam.   En Evelien was “on fire” want ze bleef maar scoren: 10-6.  Avelgem bleef kreunen onder de opslagdruk wat Laure Van Huffel de kans gaf om mooi blok out te scoren.  Met een blok van Laure Van Huffel en opposite Sien Vercruysse die vooral in de tweede set haar duivels zou ontbinden, werd het 16-11.  Avelgem slaagde er niet om tot een deftige aanvalsopbouw te komen en VKt bleef scoren.   En als er eens een lange rally was, dan was daar libero Jessie Verhaeghe en maakte Sien het met een simpel éénvrouwsblokje af: 19-12.   VKt bleef heersen aan het net en ook Elke Vanthournout scoorde 24-12.  Uiteindelijk was het de andere Elke (Coens) die een streep trok onder de eerste set.

In set 2 nam Kerdavo de beste start 0-3 maar de twee Elkes (Coens en Vanthournout) zetten voor D2 de bordjes weer gelijk.  Wat volgde was een fase van vrij rommelig volleybal, afgesloten door een mooi blok van Evelien en Sien: 6-6.   Opposite Sien Vercruysse teisterde dan van achter de opslaglijn de Avelgemse receptie en zo kon VKt D2 doorstomen tot 11-6 omdat Avelgem diverse keren zelf in de fout ging en dat VKt de side-outs o.m. via Evelien Lataire en een 3-meter aanval van Sien goed benutte.  Maar Avelgem gaf niet af en met de medewerking van de Torhoutse receptie keerden Kerdavo terug tot 11-10.  Genoeg dachten ze bij D2 en met een 3-meteraanval gaf Sien het goede voorbeeld.   Een knal van Evelien Lataire en een goed blok van setter Joke Coens tegen een speelster die een kop groter was gevolgd door nog een blok van Joke en Laure Van Huffel –na sterk verdedigend werk van VKt- en nog maar eens een 3-meter van Sien en de stand stond 16-11.  Maar nog was de kloof niet definitief geslagen want opnieuw kwamen onzuiverheden in het spel van VKt: 16-15.  Elke Vanthournout met een pipe-aanval en Elke Coens met een mooie aanval in de straat op prima pass van setter Joke zorgden dat de kloof opnieuw werd uitgediept: 19-15.  Maar voor de derde keer, kwamen de Avelgemse meisjes terug : 19-18.  De time-out van coach Marc Vanneste kwam precies op tijd en opposite Sien Vercruysse scoorde met een technisch geslagen balletje.  Opnieuw was VKt vertrokken en toen Avelgem o.m. bij de opslag van Elke Coens in de fout ging, had VKt opnieuw een 4-puntenkloof.   Elke Vanthournout duwde een bal door het blok heen en een pipe van Elke Coens tekende voor de setbal.   Uiteindelijk was het Sien die een lange rally wist te besluiten.
Set 2 kende een eigenaardig jojo-verloop en je zou denken dat onze dametjes hieruit de nodige lessen hadden getrokken maar niets was minder waar.   Avelgem startte set 3 op een verschroeiende manier.  De receptie bij VKt gaf niet thuis en de organisatie was zoek: 2-8.   Scores van Evelien Lataire en Elke Vanthournout brachten niet echt soelaas: 5-11.   Lore Werbrouck kwam in plaats van Elke Vanthournout maar dat bracht aanvankelijk niet echt beterschap: 6-13.  En ook een time-out van coach Marc Vanneste had niet onmiddellijk het gewenste effect: 6-14.   Inge Audenaert kwam in in plaats van Laure Van Huffel en VKt begon aan een onwaarschijnlijke remonte.  Elke Coens besloot in de straat en Joke Coens zag het gaatje diep op vijf na prima verdedigend blokkerend werk van middenvrouw  Inge Audenaert.  Met Evelien Lataire aan de opslag ging het plots hard.   Avelgem kreeg haar opslagen niet onder controle.  Elke Coens (in de straat en blok out) en Inge – na een onwaarschijnlijke redding van Evelien die er totaal voor ging- zorgen er voor dat de bordjes plots bijna gelijk hingen: 13-14.   Toch ging Avelgem met twee punten voorsprong de verplichte tweede time-out in.   Wat volgde was een festival van opslagfouten tot Lore Werbrouck het welletjes vond: 17-18.  Sien ontregelde nog maar eens de Avelgemse aanval en Evelien knalde het punt af.  Vkt kende ook wat geluk toen een verdediging van Elke C via het net op Avelgems terrein viel maar als Lore daarna diep op 6 scoorde en Evelien nog maar een punt aan haar scoreboekje voegde, stond het plots 21-18.  Avelgem moest nog een 3-meter van Sien voor lief  nemen en slaagde er niet meer in die kloof te dichten 24-20.   Het was Elke Coens die uiteindelijk de 25-21 tegen de mat sloeg.

Wisselvallige wedstrijd van D2 die echter wel blijk gaven van de nodige ervaring en maturiteit toen ze in de derde set maar liefst tegen een achtpunten kloof aankeken.  De komende weken krijgen ze de top van de rangschikking voorgeschoteld, te beginnen met het bezoek aan Bevo, daarna thuis tegen Loppem om dan op bezoek te gaan bij Diksmuide.  Van onderschatting zal dan zeker geen sprake zijn.  We kijken er alvast naar uit.
Speelden voor VKt:  Elke Coens, Joke Coens, Lore Werbrouck, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Sien Vercruysse, Evelien Lataire, Laure Van Huffel, Inge Audenaert, Hanne Vancouillie, Emily Vandamme.  Trainer-coach Marc Vanneste

  

 

maandag 18 november 2013

Dames 1e Divisie VKt Torhout -Hermes Oostende 3-2 (25/19 24/26 25/23 11/25 15/11)

Met een derby in het vooruitzicht was het maar de vraag of het jonge en door blessures geteisterde VKt zich zou kunnen herpakken na de eerste seizoensnederlaag in Gent . Ook Oostende was tuk op revanche na verlies in de Vlaamse beker tegen de thuisploeg een paar weken terug.

Torhout zette meteen de toon in set 1 met zware opslagdruk waar Hermes ...niet direct een antwoord op vond (8/3-16/6). Ook aanvallend kwam de thuisploeg goed uit de verf met een glansrol voor kapitein Eva Verboven . VKt stoomde lekker door (18/8 21/10) maar op het einde van de set steeg de foutenlast en kwam er wat onzekerheid in het spel zodat Oostende dichterbij kon komen ( 24-19) maar uiteindelijk toch de duimen diende te leggen met 25-19.

Hermes coach Josipovic herschikte zijn troepen en dat loonde want Oostende verhoogde de opslagdruk en Torhout kreeg de receptie niet onder controle(4/6 11/13). Ook blokkerend was VKt ondermaats zodat de bezoekers een kleine voorsprong op het bord konden behouden (13/16 18/20). Vkt gaf niet op en Celeste Deforche serveerde de thuisploeg naast en voorbij Oostende (21/21 24/21). Torhout op weg naar setwinst maar tot verbijstering van het thuispubliek vergat Vkt de klus af te maken , wat ook de verdienste was van een niet aflatend Hermes dat maximaal profiteerde van de faalangst , het gebrek aan scorend vermogen en de fouten van VKt om toch nog de set binnen te halen met 24/26 . Toch wel een dreun voor de thuisploeg.

Het verval leek zich door te zetten in set 3 waarbij een enthousiast Oostende op zijn elan verder ging en de receptie van Torhout bleef teisteren (0/3 3/8). Torhout bleef slap verdedigen en bij 6/11 zag het er niet zo goed uit voor de VKt meiden. De time-out van coach Jean-Paul Serbruyns bracht echter soelaas en met een onwaarschijnlijke tussenspurt van 13-2 snelde de thuisploeg naar 19/13. Opslagen van Laure Flament in combinatie met de efficiëntie van Eva Verboven en het stabiele spel van libero Luka Lescrauwaet brachten Torhout op 24/19 . Maar net als op het einde van set 2 verviel de thuisploeg in krampachtig spel met hoge foutenlast tot gevolg zodat het alsnog bibberen werd. Gelukkig was het resultaat nu toch positief en bleef de setwinst bij VKt met 25/23.

Set 4 was een ramp voor de thuisploeg . Een sterk Hermes speelde VKt van het kastje naar de muur (1/8 6/18). De organisatie was zoek en de vertwijfeling sloeg toe. Oostende bleef krachtig serveren , verdedigde ook goed en kon snel een einde maken aan de lijdensweg van Torhout (11/25)

Hermes opende sterk In de tie-break (0/2 2/4) ,Torhout klampte aan (4-4) maar keek bij 5-8 toch weer tegen een achterstand aan. De thuisploeg slaagde er nu wel in om de knop om te draaien , kon blokkerend eindelijk de aanvallen stoppen en toen Oostende plots de fouten opstapelde stond het verrassend 10/8. Het bleef spannend (10/10 11/11) maar Karen Verhaeghe trok de thuisploeg uiteindelijk over de streep 15-11 en een 3/2 eindwinst.
Een moeizame maar belangrijke overwinning voor de thuisploeg na een spannende maar niet altijd hoogstaande derby .

VKt speelde met : Eva Verboven,Celeste Deforche,Karen Verhaeghe,Celien Platteeuw,Wiebe Vercruysse,Laure Flament en libero Luka lescrauwaet . Kwamen in : Marie Declerck,Ellen Goemaere en Lies Dobbelaere.

verslag Patrick Bostoen.

dinsdag 12 november 2013

Opnieuw geen punten voor D1 te Gent.... 

Het zwarte beest zou ik VDK niet noemen,maar ligt het aan de zaal of whatever,in Mariakerke zaal Bourgoyen,liggen de drie punten zelden voor het rapen.Met die wetenschap in het achterhoofd en een goede ploeg aan de andere kant van het net,startte VDK met het eerste punt.Onmiddellijk scoorde VKt tegen en het stond 1-1.Gent nam de twee volgende punten voor hun rekening waarna Torhout weer kon gelijkstellen 3-3.Het volgende punt was voor de thuisploeg en dan weer eentje voor Torhout 4-4.Dan drie punten voor Gent en eentje voor Torhout.Weer twee voor Gent en eentje voor VKt;weer VDK,VKt,VKt,VKt.VDK,VDK,VDK,VKt,VDK,VKt,VDK,VDK.TTO(technische time out)16-11
Alle gekheid opeen stokje:de opslag... van VKt was niet op het niveau van de seizoensstart en ook de receptie lukte niet zo best.De eerste set ging dan ook vlot naar de thuisploeg met 25-18.

In de tweede set nam Torhout en betere start en bij 16-21 was de setwinst dichtbij.Gent vocht echter terug en JP.vond het bij 21-19,met de hete adem van VDK in de nek wijselijk nodig zijn 2é time-out te nemen.Bij 24-23 had Torhout een setpunt maar het was de thuisploeg die met drie opeenvolgende scores de bordjes op 2-0 kon plaatsen(26-24)
 

In de derde set toonde onze VKt-dames dat ze ook kunnen terugslaan als ze in het nauw gedreven worden.Tot12-12 ging de derde set gelijk op met om beurten scorende ploegen.Dan zette VKt een tandje bij,bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit en haalde verdiend de derde set binnen met 25-18.
 

In set 4 nam de thuisploeg een blitsstart en bij 0-5 moest de bezoekend coach zijn eertse TO nemen.De foutjes in receptie en het mindere en weinig doeltreffende aanvalswerk,lieten de thuisploeg toe uit te lopen.Wanneer de scheids een duidelijke afgeweken bal niet opmerkte en het punt aan VDK gaf,werkte dit frustratie op bij de bezoekers.Na zijn protest keerde JP. terug naar de bezoekende bank en sloeg een lastige vlieg van zich af.Met als gevolg een gele kaart,nutteloos geworden sinds het geen punt meer is.Bij 12-18 probeerde de VKt coach een laatste keer het tij te keren maar Gent liet zijn prooi niet meer los en won ook set 4 met 25-19.
 

Een verdiende winst voor de thuisploeg ook al omdat de bezoekers het niveau van hun vorige wedstrijden niet haalden.Wie kon voor de start van het seizoen denken dat dit de eerste nederlaag voor het jonge VKt zou worden?Volgende week herpakken en Hermes puntenloos naar huis sturen!

verslag: Cedric Proot

VKt D2 blijven foutloos te Dadizele: 0-3

D2 moesten dit weekend op bezoek bij Dadizele. Geen eenvoudige opdracht vermits de kern van het nieuwe Daisel toch wel gevormd is rond de kern van speelsters die vorig jaar nog in divisie aantraden. Zou het een blij weerzien worden met trainer/coach Joke Bruyneel die zelf jarenlang het mooie weer heeft gemaakt bij VKt?

VKt begon aarzelend aan de match, maakte fouten en keek in geen tijd op een 4-1 achterstand.
Toen sloeg de diesel aan en midden Inge Audenaert was attent aan het net. Ook Dadizele ging receptioneel in de fout op een opslag van Elke Coens en opposite Sien Vercruysse zette de bordjes gelijk 4-4. Het ging even gelijk op met ondermeer een mooie score van Elke Vanthournout na een passovername van libero Jessie Verhaeghe. Dat was het signaal voor VKt om een eerste kloof te slaan, o.m. met een mooi dropje van middenvrouw Evelien Lataire: 5-8. Midden Inge Audenaert vuurde van achter de opslaglijn de ene raket na de andere af en de receptie van Daisel kreunde. Evelien Lataire maakte er dankbaar gebruik van en omdat de opbouw mank liep, kon het blok van Evelien en Sien heersen aan het net: 5-10. De kloof bleef o.m. met enkele scores van Elke Coens en een ace van Joke Coens behouden tot 10-15. Omdat Dadizele de opslag van Joke niet onder controle kreeg, kon VKt daarvan profiteren: Eerst Elke Coens en dan Sien Vercruysse met een éénvrouwsblok zorgden voor de 10-17. Nadat ook Inge Audenaert nog een punt door het midden had gescoord, kwam Laure Van Huffel in. En Dadizele bleef in de fout gaan: 12-20. Sien Vercruysse in de straat en Evelien Lataire door het midden zorgden voor een geruststellende 14-22. De time-out van Joke Bruyneel leek boter aan de galg maar plots vond Dadizele zijn tweede adem en kroop langzaam dichter tot 20-24. Trainer/coach Marc Vanneste had evenwel zijn troepen even de weg gewezen en met een outaanval van Dadizele, werd de eerste set toch binnengehaald met 20-25.

Set 2 startte vrij gelijkopgaand maar tot 5-5 nam Dadizele wel het voortouw. Het was Evelien Lataire die in dit stadium haar ploeg bij de les hield. VKt begon met Sien Vercruysse aan de opslag te scoren. De receptie van Dadizele was nergens en daarvan kon VKt maximaal profiteren met goed werk van o.m. Evelien Lataire & Elke Coens. Het moet gezegd zijn dat het verdedigend compartiment van VKt stond als een huis onder de enthousiaste aanvoering van een puik spelende libero Jessie Verhaeghe. Met een gelukje (lees een zwientje) maakte Sien de 5-9. Evelien Lataire scoorde de 7-10 en peerde daarbij de bal op het hoofd van een tegenstrever die toch wel heel even sterretjes zag. Vanuit een onwrikbare verdediging kon Joke Coens telkens zus Elke Coens aan het werk zetten en zo werd het 9-13. En toen onze libero Jessie een bal heel spectaculair verdedigde, gaf dat Sien en Elke Coens de kans voor een blok voor 9-14. De time-out van Daisel bracht even soelaas maar VKt stoomde toch door naar 12-17 met een goeie aanval van Elke C, het betere blokwerk van Sien Vercruysse en Inge Audenaert en een rechtstreeks punt op opslag van Elke Coens. Elke Vanthournout foefelde dan met wat geluk de bal in het Daiselse kamp en met Laure Van Huffel aan de opslag ging het weer mis in de receptie van Dadizele waardoor Elke Vanthournout een mooi blok kon plaatsen. Omdat Elke V even later nog maar eens scoorde, werd het zelfs 15-20. Maar dan begon het raderwerk wat te haperen. VKt begon wat fouten te maken en liet Dadizele terug in de wedstrijd komen. Bij 19-21 zag coach Marc Vanneste de bui hangen en hij vroeg een time-out aan. Het werkte want Evelien Lataire kon uiteindelijk in twee tijden de 19-22 tegen de grond kloppen. En toen Joke Coens een blok zette, werd het zelfs 19-23. Toch was het te vroeg om victorie te kraaien want Dadizele pakte op zijn beurt uit met wat opslagdruk en VKt was even aan het wankelen: 22-23. De tweede time-out van coach Marc Vanneste bracht raad want na een lange rally wist Elke Coens het setpunt op het bord te plaatsen:22-24. Dadizele krabbelde terug maar verkeek zich compleet op een ‘slechte’ receptie van libero Jessie Verhaeghe die zo over de hele verdediging van Dadizele heen in het achterveld belandde: 23-25. Het gerucht gaat dat Jessie al weken op zo’n ballen aan het trainen was.

De start van set 3 was vrij gelijkopgaand maar bij 2-2 plaatste VKt al een eerste tussenspurt. Nadat middenvrouw Inge Audenaert een mooie setup van spelverdeelster Joke Coens verzilverde, scoorde zus Elke Coens met moeilijke opslagen twee rechtstreekse punten. Joke Coens verdeelde uitstekend en zette opposite Sien Vercruysse zonder blok op weg naar 4-7. Maar omdat het even in de receptie wat fout liep, kwam Dadizele terug opzetten: 6-7. Elke Vanthournout riep met een mooie aanval in de straat een halt aan deze opmars. D2 kwamen best uit de verplichte time-out en vanuit een goede verdediging (libero Jessie Verhaeghe speelde een puike wedstrijd) scoorde Elke Coens op een knappe steek. Elke Vanthournout zorgde met een ace voor een vierpuntenkloof: 6-10. Maar Daisel wilde niet plooien en keerde opnieuw terug tot 9-10. Bij 10-11 vonden de dames van VKt het echter welletjes en ze drukten door met o.m. een legballetje van Elke Coens, een mooi banaantje van Sien Vercruysse en een prima score van Inge Audenaert als besluit van een lange rally. En als VKt dan even in de verdrukking kwam, dan was er Jessie die sterk stond te verdedigen: 11-16.
Na de tweede verplichte time-out noteerden we twee scores van Elke Vanthournout die telkens de bal netjes blokout sloeg. Middenvrouw Laure Van Huffel was ondertussen Inge Audenaert komen vervangen. De time-out van Joke Bruyneel kon de bakens niet verzetten want Elke Vanthournout en middenvrouw Evelien Lataire trokken een muurtje op waarna Elke V ook nog eens een eenvrouwsblok plaatste: 12-20. VKt stoomde door en Dadizele leek de moed verloren te hebben. Evelien Lataire poeierde de 15-22 tegen de mat en een blok van Joke Coens zorgde voor de eerste matchbal. Zus Elke Coens maakte het prima af: 16-25
Prima overwinning van VKt die enkel in de tweede set even in het gedrang kwam. Proficiat dames en coach. D2 blijven ongeslagen in hun reeks. Doe zo voort.

Speelden voor VKt: Elke Coens, Joke Coens, Lore Werbrouck, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Sien Vercruysse, Evelien Lataire, Laure Van Huffel, Inge Audenaert, Hanne Vancouillie, Emily Vandamme. Trainer-coach Marc Vanneste. Lore Verplancke is nog steeds out met een polsblessure.

dinsdag 5 november 2013


VKt D2 winnen nu ook van KAVO St.-Eloois Winkel: 3 -0

Dat het niet gemakkelijk zou gaan, dat hadden D2 al ingecalculeerd.  Coach Marc Vanneste moest daarenboven drie speelsters verstek zien geven.   Lore Werbrouck en setter Hanne Vancouillie en Lore Verplancke waren er om uiteenlopende redenen op zaterdag niet bij.
Het was Kavo dat de beste start nam en zelfs 2-4 kon uitlopen na wat receptiemissers bij VKt.  Met Elke Coens aan de opslag veranderde het spelbeeld.  Nadat Elke eerst een rechtstreeks punt gescoord had, kwam  Kavo niet meer aan opbouwen toe en opposite Sien Vercruysse en middenvrouw Inge Audenaert met een mooi eenvrouwsblok tekenden voor de 7-4.   Meteen nam de coach van Kavo  een time-out.  Even bracht het soelaas maar Elke Vanthournout sloeg een bal diep naar positie 5 en met 8-5 kreeg de coach van Kavo nog eens de kans om zijn vrouwschappen scherp te zetten.  Met weinig succes  overigens want D2 stoomden door na ondermeer goed receptioneel en verdedigend werk van libero Jessie Verhaeghe.  Joke Coens werd goed bediend door haar receptiespeelsters en kon zo middenvrouw Evelien Lataire aan het werk zetten.  Met Sien Vercruysse aan de opslag bleef de receptie aan de kant van Kavo fouten maken en Elke Vanthournout en daarna Evelien Lataire met een snoeiharde bal zetten de 13-6 op het bord. De kloof bleef gehandhaaft tot spelverdeelster Joke Coens zelf het balletje in eerste tijd op de helft van Kavo dropte: 16-9.  Ook Inge Audenaert deed haar duit in het zakje en in geen tijd stond het 19-10.  Even weigerde Kavo zich te laten afslachten en ze kropen dankzij ondanks bij wijlen zeer goed verdedigend werk van VKt onder impuls van Jessie toch een paar punten terug: 19-13.  Maar Elke Coens werd weer eens prima aangespeeld door zus Joke en scoorde erg knap.  Evelien Lataire sloeg door het midden nog eens het blok aan flarden sloeg.  En Elke Vanthournout kon,  na een goed blok van het duo Sien en Evelien en prima verdedigend werk van Elke Coens, mooi in de straat scoren; 22-14.  Uiteindelijk zorgde Evelien Lataire voor de setbal en Sien Vercruysse dwong met haar opslag nog maar eens een receptiefout af: 25-17. 

Set 1 was dus vrij gemakkelijk gewonnen en vraag was of D2 de concentratie konden hoog houden.   Set 2 startte gelijkopgaand. Opposite Sien Vercruysse was echt in haar dagje want ze bleef met de regelmaat van de klok scoren.  Zo noteerden we een score waarbij ze tot 2 x toe na elkaar kon aanleggen voor een driemeteraanval:7-6.   Desalniettemin werd het 7-8 voor Kavo, ook al omdat VKt toen iets minder scherp de recepties bij onze spelverdeelster brachten wat de opbouw wel bemoeilijkte.  O.m. Sien en Inge zorgden er toen voor dat D2 gelijke tred hielden tot 11-11.  Met Elke Coens aan de opslag wisten D2 voor het eerst een voorsprong te verwerven: 13-11 omdat de tegenstander de bal niet meer kon brengen bij de passeur zoals het hoort.  Nadat Sien Vercruysse nog maar eens blok out had gescoord, kwam Laure Van Huffel in plaats van Inge aan de opslag.  En direct met succes want de meisjes van Winkel konden het floatertje niet deftig verwerken wat bij de side-out Evelien de kans gaf om een punt aan te tekenen.15-12.  Met een blok-out aanval van Evelien en een driemeteraanval van Sien werd het 17-13.  Bij 18-14 kwam Elke Vanthournout aan de opslag en de tegenstander wist zich geen raad met die opslagen.  Er was aan Winkelse kant geen kans tot een deftige opbouw en VKt profiteerde hiervan met een drietal mooie scores van Elke Coens.   Op 24-14 (bij haar zevende service) sloeg Elke bij de opslag de bal in het net.  Maar geen nood: het was uiteindelijk Elke Coens die na een goeie receptie van Jessie prima werd aangespeeld door zus Joke en set 2 was een feit 25-15.

En dan denk je dat de veer bij Kavo gebroken is maar niets van dat.   Temeer daar D2 Kavo eigenlijk zelf een beetje in de match terugbrachten door al te veel onzuiverheden in het spel.  Bij 1/5 konden Elke Coens en Inge Audenaert met een stevig blok een halt toeroepen aan de opmars van Kavo.  De opslagdruk die Elke Coens daarna ontwikkelde liet uiteindelijk naamgenote Elke Vanthournout toe om twee keer te scoren en zo bij te trekken tot 4-5./  Maar opnieuw kon Kavo uitlopen tot 6-9.   Een banaantje van Elke Vanthournout gaf even soelaas en toen diezelfde Elke V. een pipe zeer onorthodox afwerkte met een toetsdrop stond het plots 8-10.  Evelien Lataire verhoogde de opslagdruk en scoorde tot twee maal toe en dwong zo bij 12-10 de coach van Kavo tot een time-out.  We noteerden daarna een heel mooie steek van Joke Coens op zus Elke die prima afwerkte en toen Joke daarna ook nog met opslag een punt maakte, werd het zelfs 14-11.  Even ging VKt snoeihard door toen Elke Coens het gaatje vond door het blok en dan met haar opslag ook even problemen creëerde voor de Winkelse receptie: 16-12.  Laure Van Huffel kwam Inge Audenaert vervangen en met een score van Evelien door het midden werd het 18-14.  Kavo ging in de fout en de coach vroeg een time-out aan die resulteerde in nog twee foute aanvallen van de zijde van Kavo: 21-14.   Emily Vandamme kwam Sien vervangen die een uitstekende wedstrijd had gespeeld en opvallend veel had gescoord.  De VKt-machine begon echter te stokken omdat heel speelsters plots een foutje maakten.  Gelukkig kon Evelien Lataire met een dropje de opmars van Kavo stoppen: 22-17.  Maar D2 bleven fouten maken en opnieuw was daar een goeie Evelien nodig die blok out de 23-19 aantekende.  De grote marge van enkele minuten geleden smolt als sneeuw voor de zon en bij 23-21 vroeg coach Marc Vanneste een time-out aan.  Joke Coens zag na een behoorlijke rally plots positie 5 helemaal open liggen en met een slim toetsje zorgde ze voor de eerste matchbal: 24-21.  Maar het slot was helemaal niet voor hartlijders want pas bij 24-23 zorgde Elke Coens met een blok out voor het finale punt.

Behoorlijke match van D2 die in set drie toch wat concentratieverlies lieten optekenen.  Altijd een gevaarlijke set, die derde……

VKt speelde met Joke Coens, Elke Coens, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Sien Vercruysse, Evelien Lataire, Laure Van Huffel, Inge Audenaert,

Trainer-coach Marc Vanneste

 

Lore Verplancke moest aan de zijkant toekijken wegens een polsblessure.