zaterdag 21 december 2013

Kwartfinale Beker Dehaene Hermes Oostende B -VKt Torhout A 0-3 (20-25 18-25 17-25)

Deze eerste wedstrijd voor de beker Dehaene was een heruitgave van de finale van de vorige jaargang , toen vlotjes door Hermes Oostende gewonnen. Het was de derde confrontatie tussen beide ploegen dit seizoen en telkens trok VKt aan het langste eind. De thuisploeg was dan ook tuk op revanche en de Torhoutse meisjes waren dan ook gewaarschuwd.

In set 1 kon Hermes tot 3-3 aanklampen maar een efficiënt Torhout zette met zware opslagdruk , een stevige verdediging en knap aanvallend spel al vlug de toon (4-8/9-16). Hermes kon de aanvalsgolven niet stoppen (10-19). Toch kon een sterk serverende Astrid Tommelein de thuisploeg wat dichterbij brengen ook omdat VKt plots aanvallend teveel in de fout ging (16-19).Torhout vond net op tijd het goeie ritme en pakte de set met 20-25.

Furieuze start van Vkt in set 2 waar Eva Verboven vanop de servicelijn en Ellen Goemaere en Laure Flament van op de hoeken een 2-13 op het bord zetten. Ook blokkerend zat het goed bij Torhout (9-20).Opnieuw met Astrid Tommelein aan de opslag kon de thuisploeg een vernedering vermijden (17-22). Verder kwam Hermes niet en Margaux Hoornaert zette de 18-25 op het bord.

In set 3 kwam Hermes bij 2-1 voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong maar bij 6-6 kwam de geoliede Torhoutse machine opnieuw op gang. De servicedruk verhoogde, er kwam weer variatie in het spel en de thuisploeg had geen antwoord op het sterke VKt middencompartiment(12-16). Coach Serbruyns kon bij 12-18 wat wissels doorvoeren zonder veel aan kwaliteit in te boeten en meteen rake opslag zette Eva Verboven de eindstand op het bord 17-25.

Al bij al een gemakkelijke zege en weinig energie verspild voor de bekerwedstrijd van zondag tegen Zoersel.

VKt speelde met : Celeste Deforche,Eva Verboven,Karen Verhaeghe,,EllenGoemaere,Celine Platteeuw ,Laure Flament en libero Luka Lescrauwaet. Kwamen in : Margaux Hoornaert,Wiebe Vercruysse en Marie Declerck

Verslag Patrick Bostoen

dinsdag 17 december 2013

Dames 2 verliezen de topper tegen Diksmuide: 3-1
Diksmuide- VKt was dé wedstrijd van de heenronde vermits hier twee ongeslagen ploegen tegenover elkaar stonden.  Aan de kant van “Smude” stonden oud-VKt-speelsters An Loones en Lisa Bostoen.  Het beloofde dus een geladen wedstrijd te worden.

Diksmuide startte gretig en kon snel uitlopen tot 5-2 maar D2 krabbelden onder impuls van een goede Sien Vercruysse terug tot 5-5.   De botermeisjes bouwden veel risico in hun spel en mede daardoor konden D2 gelijke tred houden tot 7-7.  Maar dan was er geen houden aan Diksmuide dat in een ruk doorging naar 12-8.  Receptiefouten aan de kant van VKt zorgden er voor dat de opbouw erg moeizaam verliep en dat de aanvalsters zich keer op keer te pletter sloegen op het stevige blok.  Midden Evelien Lataire die ingekomen was voor Laure Van Huffel kon even de opmars van Diksmuide breken maar de vierpuntenkloof bleef intact.  Even flakkerde de Torhoutse hoop op toen Elke Coens wist te scoren maar VKt bleef fouten maken en de wet van de sterkste ondergaan: 16-12.  VKt deed wat het kon maar zelfs twee bloks konden niet verhinderen dat Diksmuide bleef scoren.  Libero Jessie Verhaeghe verdedigde wat ze kon halen maar desondanks kwam de 19-13 op het bord.  Een time-out van coach Marc Vanneste kon het tij niet keren.  Diksmuide verdedigde werkelijk alles en wist telkens de side-out te scoren: 21-14.  En dan begon Diksmuide zo waar zelf de fouten te maken: 22-17.  IJdele hoop want er stond geen maat op hun aanvalsters en zo eindigde set 1 op 25-18.
Het begin van set 2 was een kopie van set 1 met Diksmuide dat snel uitliep tot 6-2 mede omdat VKt receptioneel in de fout ging.  Emily Vandamme was Sien komen vervangen op opposite maar dat bracht niet onmiddellijk soelaas.    Diksmuide maakte opnieuw enkele fouten en zo kreeg VKt terug aansluiting met een score van Elke Vanthournout: 7-6.  Maar dan liet Diksmuide VKt gewoon ter plaatse.  D2 kregen een les in efficiëntie.  Ze kwamen maar niet tot scoren en Diksmuide nam elke kans te baat: 15 -7.  Diksmuide overklaste VKt en de twijfel nam zienderogen toe.  Met een drop van Elke Coens en een goed blok van zus Joke en midden Inge Audenaert kon VKt even wat weerwerk bieden maar van 15-9 werd het dan door gestuntel in de receptie in één ruk 19-9.  Lore Werbrouck kwam in voor Elke Coens en zij scoorde meteen blok-out.  Met een goed blok van Inge Audenaert werd het 21-13 en Laure Van Huffel kon met haar opslag even voor wat punten zorgen: 22-14.  Even vocht VKt terug en een lange rally met sterk verdedigend werk van beide ploegen zorgde voor de 23-18.  Maar dan vond Smude het genoeg en maakte het gedecideerd uit: 25-18.

Set 3 en Diksmuide bleef op zijn elan doorgaan: werkelijk elke aanval van VKt werd verdedigd en het was Lore Werbrouck die uiteindelijk de 4-1 scoorde.  VKt kwam niet in zijn gewone spel en er was te weinig opslagdruk.   Wanneer dat dan toch eens lukte, kon VKt scoren met een blok van Evelien en Sien.  Toch konden onze dames niet beletten dat het 8-6 werd.  Onze aanvalsters vroegen zich op den duur af wat ze moesten doen om te scoren want Diksmuide pakte werkelijk alles:11-7.  De Diksmuidse pletwals was niet af te stoppen en in geen tijd stond het 16-8.  Even was er een opflakkering toen o.m. setter Joke Coens scoorde en zij en Evelien Lataire een blok wisten te plaatsen maar bij 17-11 leek het pleit beslecht.  Dat was echter buiten Joke Coens gerekend die haar team in een ruk naar 17 -18 wist te serveren.  Nu was het Diksmuide dat receptioneel stond te schutteren en van enige opbouw was geen sprake.  Met scores van Elke Vanthournout en Lore Werbrouck ging het plots gelijk op: 20-20.  Emily Vandamme deed Diksmuide naar een time-out grijpen en Evelien scoorde met haar opslag: 20-22.  Bij 23-22 bracht coach Marc Vanneste dan Elke Coens terug en met twee blok-out scores en een stevig blok van Inge en Joke konden D2 de set binnenhalen: 23-25.
Nu was het VKt dat gretig aan set 4 begon en met scores van Emily , Laure Van Huffel en de twee Elkes een eerste kloofje kon slaan: 5-8.  Jessie stond scherp te verdedigen en  VKt bleef onder impuls van Elke Coens scoren: 7-10.  Maar Smude krabbelde langzaam terug: 12-13. En toen VKt de receptie niet onder controle kreeg stoomde het resoluut door naar 18-14.  Evelien en Elke C boden wel nog wat weerwerk maar VKt viel als een pudding in elkaar en Diksmuide speelde enthousiast de wedstrijd uit.

Verdiende overwinning van Diksmuide tegen een VKt dat blijkbaar onder de indruk van de situatie was, onvoldoende opslagdruk kon ontwikkelen en zelf te veel fouten maakte.  Maar er is nog een terugmatch……
Speelden voor VKt:  Elke Coens, Joke Coens, Lore Werbrouck, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Sien Vercruysse, Evelien Lataire, Laure Van Huffel, Inge Audenaert, Hanne Vancouillie, Emily Vandamme.  Trainer-coach Marc Vanneste

zondag 15 december 2013

Dames 1e divisie VKt Torhout -VC Oudegem 3-0 ( 25-13 25-12 25-11)

Van Patrick Bostoen op zondag 15 december 2013 om 21:15

Na de nederlaag van vorige week tegen Melsele diende de “Bella Squadra “zich tegen Oudegem te herpakken om toch met enige gemoedsrust en een goed gevoel de eerste ronde te kunnen afsluiten.

Vkt startte gedecideerd (3-0) en was duidelijk niet van plan om de tegenstrever veel ruimte te geven. Torhout serveerde stevig en ook de receptie zag er goed uit zodat de opbouw vlotte en er aanvallend weinig werd weggegeven. Oudegem klampte wel aan (8-6) maar diende al snel de rol te lossen(16-9). Vkt speelde geconcentreerd en bleef de organisatie van de bezoekers ontregelen met zwareopslagdruk (20-12). Laure Flament illustreerde dat door met 2 stevige services de set binnen te halen(25-13) .

Zelfde sterke start in set 2 (4-0) maar kleine foutjes brachten Oudegem weer langszij (5-5).Torhout liet zich dit keer niet in de luren leggen , herpakte zich en toen Oudegem zelf teveel in de fout ging stond er al snel weer een kloofje op het bord(16-9). Celeste Deforche kon lekker variëren en zowel de hoekaanvallers als de middenspeelsters diepten de voorsprong verder uit. Een stevige opslagreeks van Celine Platteeuw bezegelde het lot van de bezoekers 25-12 .

In set 3 stoomde Torhout op zijn elan door (4-0) en ondanks het traditionele dipje (6-5) kon Oudegem toch geen weerwerk bieden. Luka Lescrauwaet bleef receptioneel sterk spelen wat het voor Celeste Deforche makkelijk maakte om iedereen te laten scoren. Toen Oudegem ook nog service na service in het net kegelde was de klus snel geklaard. Na een uurtje kon Ellen Goemaere met een forse service de thuiswinst bezegelen 25-11 en een deudgdoende 3 punten laten optekenen.

Een sterke collectieve prestatie en een opsteker voor het dubbele bekerweekend van volgende week. Daarna volgt een welverdiende rustperiode .

Conclusie na de heenronde ; onverhoopte 3e plaats van een jonge maar zeer weerbare ploeg die vriend en vijand ( en de eigen entourage) toch wel een beetje verbaasd hebben. Knap en doe zo voort.

Vkt speelde met : Eva Verboven , Laure Flament , Celeste Deforche, Ellen Goemaere,Celine Platteeuw,Karen Verhaeghe en Luka Lescrauwaet
VKt D2 omzeilen met gemak de Loppemse klip: 3-0

Voor de wedstrijd waren onze dametjes op hun hoede voor het jonge Loppemse geweld dat als promovendus het behoorlijk goed doet in de competitie.
Onder impuls van een sterk spelende Sien Vercruysse startte VKt sterk: 4-1. Maar Loppem slaagde er in de wedstrijd in evenwicht te brengen, hierin geholpen door enkele foutjes van VKt: 7-7. Spelverdeelster Joke Coens zorgde met haar opslag voor ontreddering bij de Loppemse receptiespeelsters en maakte zo enkele fraaie punten. VKt profiteerde maximaal van het gebrek aan opbouw en zowel Elke Coens als middenvrouw Inge Audenaert, die een sterke match speelde, kwamen tot scoren: 15-8. Even stokte de machine maar toen libero Jessie Verhaeghe met enkele prima verdedigingen uitpakte was de trein terug vertrokken: 18-11. Ook Lore Werbrouck scoorde enkele fraaie punten en de Loppemse coach zocht zijn heil in een time-out. Tevergeefs want er stond geen maat op VKt: Elke Coens met een mooie pipe, Lore Werbrouck in de straat en een blok er boven op… VKt stoomde onverbiddelijk door naar een eerste setwinst met 25-12.

In set twee kon Loppem gelijke tred houden tot 3-3 maar dan ontbond opposite Sien Vercruysse nog maar eens haar duivels en scoorde o.m. een mooi punt met een driemeter-aanval. Middenvrouw Laure Van Huffel stond prima te spelen en kon mooi scoren na een prima verdediging van libero Jessie. Toen kwam Lore Werbrouck aan de opslag en zij serveerde haar team van 7-5 naar 11-5. Maar dan stokte het eventjes bij VKt en Loppem kwam dreigen tot 13-11. Genoeg dacht Elke Coens en met een blok-out aanval gaf ze het sein voor een overdonderende VKt periode. Met o.m. enkele stevige blokkeringen stoomden D2 door naar 16-11. Loppem liet de moed zakken en maakte zelf veel fouten, o.m. door het stevige serveerwerk van D2. Sien Vercruysse kon maar moeilijk afgestopt worden en in geen tijd stond het 25-15.

Set 3 was in veel opzichten een kopie van de eerste met zware opslagdruk van spelverdeelster Joke: 4-1. Bij 5-3 noteerden we een prima redding van Joke Coens waarop Inge Audenaert uiteindelijk met een onderhandse toets kon scoren (trainen ze daar bij D2 op Marc?). Met een rechtstreeks punt op opslag van diezelfde Inge en met een sterk blok van Laure Van Huffel en Sien Vercruysse werd het snel 8-4. Maar er kwam geen beterschap in het Loppemse spel en Joke scoorde zelf de 10-4. Een schitterende verdediging van Jessie liet uiteindelijk Sien toe om te scoren met een driemeteraanval. En toen was het de beurt aan Elke Coens om tot drie maal toe te scoren: 14-7. Eventjes viel de VKt-motor stil en bij 15-12 besloot trainer-coach Marc Vanneste met een time-out de machine terug aan te zwengelen. Inge Audenaert had goed geluisterd en scoorde diep in het achterveld de 16-12. Vanaf dat moment stoomden D2 linea recta naar de eindmeet. Inge Audenaert serveerde Loppem op een hoopje en de aanvalsters stonden klaar om de sideout netjes af te maken. Sien en Laure trokken een muurtje op. Ondergetekende noteerde bij 20-12: “Inge opslag boem en Lore dan boem boem...en de 21-12 was een feit. De volgende opslag van Inge was dan plots op finesse en verrastte de Loppemse receptie compleet. Maar Loppem was compleet van slag en Lore Werbrouck kon de wedstrijd dan ook netjes afronden: 25-14.

Stevige match van D2 en een goeie repetitie voor wedstrijd van komende zaterdag tegen het ongeslagen Diksmuide.

maandag 2 december 2013

Dames 1e Divisie VC Lennik -VKt Torhout 2-3 (22-25 19-25 25-16 25-15 12-15)

Met de inhaalmatch tegen Lennik stond alweer een moeilijkeverplaatsing op het programma voor de dames van VKt . In de “Jo Baetens” sporthal kan het aardigspoken . Ook de regionale TV vond de komst van Torhout blijkbaar belangrijk genoeg om verslag uit te brengen.

Beide ploegen begonnen enthousiast aan de wedstrijd met knap volleybal (4-4) maar Torhout sloop eventjes weg (5-7). Lennik bleef aanklampen (7-7/10-10) maar onder impuls van een aanvallend sterke Laure Flament sloeg VKt opnieuw een kloofje (11-15). Met zware opslagdruk teisterde Lennik dan de Torhoutse receptie om 17-15 voor te komen. Foutjes bij de thuisploeg hielpen VKt om bij te benen (18-18) maar bij 21-18 stak Lennik een hand uit naar setwinst. Een sterke opslagreeks van Ellen Goemaere bracht Torhout naast en voorbij de thuisploegnaar setwinst (22-25)

Eva Verboven serveerde Torhout in set 2 in een mum van tijd naar 0-6.Lennik kreeg geen vat op het sterke spel van de bezoekers die in alle onderdelen duidelijk beter waren en efficiënt af werkten. De voorsprong groeide gestaag (2-9 / 9-18) en ondanks een wat sputterende motor naar het einde toe was ook set 2 voor de Bella Squadra (19-25).

Ook in set 3 bleven beide ploegen lange tijd aan elkaar gewaagd (4-4/8-8) maar toen stortte VKT kompleet in elkaar. De organisatie viel weg, er werd amper gescoord en een stevig en foutloos acterende thuisploeg rook zijn kans(10-8/20-10). Lennik moest geen wonderen verrichten en enkel geconcentreerd te blijven om een zwalpendTorhout af te maken (25-16).

Set 4 was een ramp voor de bezoekers, het vertrouwen was volledig weg, opbouw was onmogelijk door een falende receptie en de weinige aanvallen werden door een sterk verdedigend Lennik opgevangen. De thuisploeg speelde sober, foutloos maar zeer efficiënt en spurtte weg (8-2/16-3/20-9). Torhout herpakte zich toch wat naar het einde van de set onder impuls van een alweer sterke LaureFlament,die met 5 punten de score wat meer draagbaard maakte maar niet kon verhinderen dat Lennik langszij kwam ( 25-15).

Coach Jean-Paul Serbruynsherschikte zijn troepen voor de tie-break maar dat bracht niet direct soelaas.De foutenlast bleef hoog bij VKt en bij 4-3 haakte VKt(tijdelijk) af 8-3. Een uitzinnig thuispubliek zag de zege al binnen maar verslikte zich in de weerbaarheid van het jonge Torhout. VKt vond eindelijk de weg door het midden (waar Karen Verhaeghe nu haar duit in het zakje deed) en via 8-6 kwam Torhout weer langszij 9-9. Lennik wist niet wat er gebeurde, maakte onder druk wat foutjes (9-11/12-13) en zag in een zinderend slot een herboren Torhout alsnog de zege meepakken naar het Houtland tot grote vreugde vande 7 meegereisde supporters.

Van springlevend naar dood en terug, een Fenix had het niet beter gekund. Een prachtig resultaat , 2 dure punten en een nog altijd verbazend VKt blijft hierdoor op plaats 3 in de rangschikking. Proficiat en Chapeau(met hoofdletters).

VKt speelde met : EvaVerboven,Ellen Goemaere,Margaux Hoornaert,Laure Flament,Celien Platteeuw,KarenVerhaeghe en libero Luka Lescrauwaet. Kwamen in : Celeste Deforche ,LiesDobbelaere en Marie Declerck.  Trainer-coach: Jean-Paul Serbruyns.

verslag Patrick Bostoen.
Vlaamse Beker VKt Torhout - Oudenburg/Gistel 3-2 (21-25 22-25 25-13 25-18 15-10)

Na de zware vijfsetter in Lennik op zaterdag moest VKT op zondag opnieuw aan de slag voor de Vlaamse beker tegen het een reeks lager uitkomende Oudenburg/Gistel.

De bezoekers (met een 2-punten voorgift) startten snedig en geconcentreerd en zetten de thuisploeg al direct op achterstand (3-6/4-10).Torhout had problemen in receptie en ook verdedigend kwam het tekort. VKtacteerde sloom en zag een goede bezoekende ploeg verder uit lopen (10-16/12-18).Een opslagreeks van Ellen Goemaere bracht Torhout weer in de wedstrijd (20-21)maar een lucky bal en een stevig blok zorgden ervoor dat de eerste set verdiendnaar Oudenburg/Gistel ging (21-25)

Ook in set 2 bleven de bezoekers verzorgd en sterk spelen . Deservicedruk bleef hoog en Torhout kreeg het moeilijk . VKt kon enkel aanklampen(4-4/6-6). Hoge (afgedwongen) foutenlast bij de thuisploeg bezorgde Oudenburg /Gistel een nieuwevoorsprong (6-11) maar een sterke LaureFlament zorgde ervoor dat de thuisploeg naast en (eventjes) voorbij de tegenstander kwam (13-13/17-15).Oudenburg gaf niet af enmet sterk blokkerend werk pakte het weer de leiding (17/19).Mede dankzij eenfalende thuisploeg ging ook set 2 naarde bezoekers tot verbijstering van het thuispubliek (22-25).

Thuiscoach Jean-Paul Serbruyns herschikte zijn ploeg in set 3 en dat loonde .Na 4-4 speelde de thuisploeg eindelijk weer op niveau. VKtkreeg de receptie onder controle zodat zowel de hoekaanvallersals de middenspeelsters nu wel vlot bereikt werden. Torhout spurtte weg (10-6 /20-10) en pakte de set 25-13.

In set 4 ging VKt op zijn elan voort. Bij de bezoekers sloegde twijfel toe en was de organisatie zoek. Torhout serveerde een mooie kloof bijeen (10-5 / 20-10). Oudenburg/Gistelprofiteerde van het klassieke dipje bij VKt om wat punten te sprokkelen maar bij 25-18 was de thuisploeg alweer toeaan zijn zoveelste tie-break.

In de vijfde set (met een 0-1 voorgift) serveerde CelesteDeforche de thuisploeg (met dank ook aande medespeelsters) direct op 12-1. BijVKt was het tijd voor wat wissels (, wat de organisatie niet steeds ten goedekwam) maar bij 15-10 stond dan toch weer een thuiszege op het scorebord.

VKt kan zodoende weer uitkijken naar een dubbel beker weekend op 21 en 22 december.

VKt speelde met : Eva Verboven, Karen Verhaeghe, Laure Flament, MargauxHoornaert, Celien Platteeuw , Ellen Goemaere en libero Luka Lescrauwaet. Kwamen in : Celeste Deforche en Wiebe Vercruysse.

verslag: Patrick Bostoen.
Beker van West-Vlaanderen: VKt D2 – Tielt2: 3-0.
D2 moesten voor de beker aantreden tegen tweedeprovincialer Tielt. Het was ook een weerzien met Vicky Nocon die jarenlang de Torhoutse kleuren verdedigde maar nu al enkele jaren bij Tielt speelt.

Set 1 had niet veel om het lijf. D2 speelden na een korte studieronde Tielt van het kastje naar de spreekwoordelijke muur. VKt speelde vrijwel foutloos. Libero Jessie Verhaeghe stond scherp te verdedigen en in een mum van tijd was het 8-4. Laure Van Huffel had vorige week goed gekeken naar Lore Werbrouck en scoorde ook met een onderhandse toets. De opslagdruk was erg hoog. Laure Van Huffel dwong de Tieltse receptie diverse malen in de fout en dat gaf o.m. Inge Audenaert de kans om netjes de bal weg te leggen: 12-4. Tielt bleef fouten maken en in een mum van tijd stond het 16-7. Dan was het de beurt aan Lore Werbrouck om de Tieltse receptie tot tweemaal toe in gebreke te vinden. En als Tielt dan eens een aanval in elkaar kon steken, dan waren daar libero een sterk verdedigende libero Jessie Verhaeghe en Elke Coens of opposite Sien Vercruysse met messcherpe aanvallen om het punt toch op het Torhoutse conto te zetten. Spelverdeelster Joke Coens en Inge Audenaert trokken dan ook nog een muurtje op en in een mum van tijd was het 23-7. Even nog spartelde Tielt tegen maar na een mooie score van Elke Coens gingen ze uiteindelijk zelf in de fout: 25-10.

Set 2 met Emily Vandamme op opposite en Elke Vanthournout op de 4 was eigenlijk een kopie van de vorige set. Tielt ging mee tot 4-4 maar opslagdruk van opnieuw Laure Van Huffel zorgde voor een eerste kloof. Geen opbouw bij Tielt en VKt profiteerde ervan om via Lore Werbrouck te scoren. Emily Vandamme en Inge Audenaert plaatsen dan nog een stevig blok en in geen tijd stond het 8-4. Ook Emily Vandamme bracht de receptie van Tielt in de verlegenheid en VKt scoorde gretig: 14-6. Elke Vanthournout deed ook haar duit in het zakje met twee prima scores: 17-6. Hanne Vancouillie kwam Joke vervangen als spelverdeelster. Even zocht VKt naar balans maar het was Hanne zelf die in eerste tijd scoorde: 19-9. VKt stoomde door met o.m. een mooi éénvrouwsblok van Sien Vercruysse die voor de gelegenheid in het midden acteerde. Door toedoen van Emily die prima speelde, werd het 24-10. Tielt kreeg de gelegenheid om het blazoen wat op te poetsen maar uiteindelijk besliste een blok van Elke V en Sien de set: 25-13.

VKt liet dit seizoen al eerder in set 3 de teugels wat vieren en nu was het niet anders. Met een score van Lore Werbrouck na een mooie onderhandse pass van Hanne en een prima driemeteraanval van Emily Vandamme, kon VKt pas bij 6-6 de bordjes gelijkstellen. Maar dan nam VKt gedecideerd afstand met een goede opslagreeks van Emily en attente aanvalsters die de geboden kansen zonder pardon afmaakten: 13-8. We noteerden een rode kaart voor Inge maar ze knalde sportief haar frustraties weg in het volgende punt: 14-9. Nadat Elke Vanthournout een moeilijke bal toch prima oploste, werd het na een partijtje rommelig volleybal toch 16-10. Maar dan begon VKt onzuiver te acteren en de receptie stokte zo dat Tielt de kloof bijna volledig dichtte: 16-15. Elke Vanthournout trok echter een streep onder het dipje en VKt begon opnieuw te scoren: 21-18. Sien Vercruysse zorgde met een middenaanval en met een blok (samen met Hanne) voor de matchbal en Elke Vanthournout trok met een aanval in de straat een streep onder deze wedstrijd: 25-22.

D2 waren duidelijk een maat te groot voor dit Tielt. Op naar de kwartfinales…..

Speelden voor VKt: Elke Coens, Joke Coens, Lore Werbrouck, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Sien Vercruysse, Evelien Lataire, Laure Van Huffel, Inge Audenaert, Hanne Vancouillie, Emily Vandamme. Trainer-coach Marc Vanneste.