dinsdag 11 februari 2014

VKt D2 vs Wingene… 3-1

Het volleybalwereldje is een klein wereldje.  Nadat we vorige week een prettig weerzien hadden met Walter Engelen, stond zaterdag opnieuw een vertrouwd gezicht aan het roer bij de tegenpartij.  Danny Minnebo heeft het sportieve roer bij Wingene in handen genomen.  Danny begon na zijn carrière als speler bij VKt ooit als coach bij VKt heren die toen in divisie met de broers Devos, Vandepoele, Vandevyvere en met o.m. ook Bram Cafmeyer het mooie weer maakten.  Nu stond Danny aan de andere kant van het net en het feit dat ze vorige week Diksmuide een punt wisten te ontfutselen maakt duidelijk dat hij Wingene tot een stevig geheel aan het kneden is.

In set 1 maakten D2 onmiddellijk hun intenties duidelijk.  Mede doordat Wingene een hoge foutenlast vertoonde, stoomden D2 direct door naar een 8-3.  Goed blokwerk van Laure Van Huffel, en knappe scores van Lore Werbrouck, na een schitterende redding van libero Jessie Verhaeghe lieten Wivo ter plaatse.   Even slopen wat onzuiverheden in het spel van VKt maar een attente setter Joke Coens wist een terugkerende bal netjes weg te leggen en toen opposite Elke Vanthournout blok out scoorde, stond het al heel snel 12-6 waarna Joke Coens nog even een eerstehandsbal diep in het achterveld van de tegenstander wist te plaatsen.  De time-out van coach Minnebo rendeerde en WIVO keerde terug naar 16-13 mede omdat de scheids van dienst zich even vergiste en het momentum zo verloren ging.  Maar VKt wist opnieuw een  kloof te slaan met goede opslagdruk en ook al omdat setter Joke haar derde punt in de eerste set scoorde. Wingene nam risico’s bij de opslag maar ging ook in de fout en toen Elke Coens haar duivels ontbond, stond het in een mum van tijd 23-16.  Sien Vercruysse, die in het midden acteerde, kwam op dreef en wist een mooi blok te zetten waarna Elke Coens blok out een streep trok onder de eerste set: 25-16.

Set 2 begon vrij gelijkopgaand tot 9-9.  Elke Vanthournout, die een prima wedstrijd speelde,  werd regelmatig gesolliciteerd door setter Joke Coens en scoorde vlot.  Ook Lore Werbrouck en Elke Coens zorgden er voor dat VKt gelijke tred hield met Wivo: 9-9.  VKt wist -vanuit een prima verdediging geleid door libero Jessie-  onder impuls van de beide Elkes wat afstand te nemen van Wingene 13-9 maar toen slopen wat onzuiverheden in h et spel en Wivo wist de kloof te dichten.  Wat volgde was een beetje een accordeonscore want VKt liep weer uit tot 17-13 vanuit een goede verdediging en degelijk opslagwerk, o.m. van Elke C.,  en met een goeie periode van Elke V die aan een hoog percentage scoorde. Toch wist Wivo  de kloof weer te dichten: 18-18.  De zusjes Coens zorgden opnieuw voor een kloofje met twee eerste handsballen van Joke en 2 prima scores van Elke: 22-20.  Maar toen stokte de aanval bij VKt en sloop er nogal wat onzekerheid in het spel.  Wivo profiteerde daarvan en trok de set alsnog naar zich toe: 23 -25 en alles is opnieuw te beginnen.

In set 3 moest VKt zich even herpakken 1-3.   Heel mooi verdedigingswerk van Elke Coens en Laure Van Huffel zorgde voor de kentering.  Laure Van Huffel  kwam aan de opslag en teisterde met goede tactische opslagen de Wingense receptie.  Met een ace scoorde ze de 6-3.  Wingene kwam immers niet tot opbouwen en dat gaf Lore Werbrouck de kans om een paar keer mooi te scoren, o.m. met het dropje achter het blok waar zij ahw. een patent op heeft: 9-4.  VKt stoomde door en Sien Vercruysse kwam steeds uitdrukkelijker in de wedstrijd en wist op haar beurt de Wingense verdediging te verschalken: 14-6.  En toen ook Elke Coens goed verdedigend werk van VKt wist af te ronden, stond het in geen tijd 16-6.   Libero Jessie Verhaeghe stond heel sterk te spelen en wist haar verdediging prima te organiseren en zo evolueerde het o.m. met een sterk spelende Elke V. naar 21-10.

Lore  Verplancke kwam bij 22-10 in aan het net en kon zo van op het plein bewonderend toekijken hoe Elke Coens van op de opslaglijn tot drie maal toe de Wingense receptie in gebreke vond en zo op haar eentje de set afrondde: 25 – 10.

Set 4 en je zou verwachten dat Wingene na zo’n pandoering de handdoek zou gooien maar niets was minder waar.  VKt nam een goeie start met o.m. twee pipe-aanvallen van Lore Werbrouck en een onhoudbare opposite Elke V. maar toch wist Wivo gelijke tred te houden.
Een stevig blok van Laure VH en een score van Lore zorgden toch voor de 8-7.
Diezelfde Lore Werbrouck zorgde dan met o.m. twee aces voor ongelooflijke opslagdruk.  Wivo kwam niet tot opbouwen en de Wingense meisjes sloegen zich ofwel te pletter in het blok van Sien V. of zagen hun aanvallen knap verdedigd waarna de Torhoutse aanvalsters wel keer op keer scoorden: 16-10.  Over en uit, denk je dan maar niets is minder waard.  VKt viel stil en Wivo kroop punt voor punt dichterbij: 16-15 en 18-17.  Toen viel, bij een lange rally waar Lore W de bal alsnog wist te verdedigen, de wegspringende bal binnen op de Wingense helft en VKt vond een nieuw elan.  Het was Sien Vercruysse die het seteinde volledig bepaalde.  Lore Verplancke zette prima opslagdruk en Sien zette ofwel (samen met Joke) een blok (tot 2x toe) en wist daarnaast nog twee keer door het midden te scoren en plots stond het matchbal.  Het was Elke Coens die de eerste matchbal netjes wist af te ronden: 25-19.

Een verdiende zege tegen een niet aflatend Wingene dat vrank en vrij zijn kans ging.

Speelden voor VKt:  Elke Coens, Joke Coens, Lore Werbrouck, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Sien Vercruysse, Evelien Lataire, Laure Van Huffel,  Hanne Vancouillie, Lore Verplancke

Trainer-coach Marc Vanneste.

maandag 10 februari 2014

Dames 1e Divisie B VKt Torhout -VC Lennik 3-2
(28-30 25-15 13-25 25-21 15-10)

In de vooruitgeschoven wedstrijd tegen Lennik stonden 2 ploegen tegen elkaar die met 27 punten de vierde plaats in de klassering bezetten en waarvan vorige ontmoetingen steevast goed waren voor spannend volleybal.

Set 1 startte met stevig opslagwerk van Lennik waarbij de thuisploeg heel wat moeite had (1-5) maar ook van op de opslaglijn kwam VKt weer langszij (7-7). Torhout bleef eventjes op zijn elan voortgaan(11-8) maar aanvallende fouten en problemen in receptie brachten Lennik weer voorbij de thuisploeg (13-14). Bij beide ploegen lag de foutenlast hoog en de set kantelde keer op keer (16-14/ 18-21). Bij 21-23 leek Lennik de bovenhand te nemen maar VKt klampte aan (23-23) en neutraliseerde een eerste setbal . Torhout kreeg op zijn beurt 3 maal de kans om af te maken (25-24/26-25 en 28-27) maar moest uiteindelijk toch de eerste set aan de bezoekers laten met 28-30 na een zenuwslopend einde .

Vkt begon gretiger aan set 2 (4-2/8-4) en Lennik kon enkel tot 9-7 nog wat dreigen. Vkt speelde geconcentreerd , serveerde stevig en kon ook aanvallend beter uit de hoek komen. Bovendien maakte Lennik teveel fouten zodat al snel een kloof op het bord stond (13-8/16-10/20-10). Torhout kende nog even een dipje maar kwam nooit in de problemen zodat set 2 naar de thuisploeg ging met 25-15.

Torhout ging nog even door in set 3 (4-2) maar was al snel weer op achtervolgen aangewezen (4-6/8-10)). Torhout speelde laks , liet teveel ballen passeren en verdedigde slapjes zodat Lennik al snel een voorsprong bijeen kon spelen ( 9-13/11-20).Lennik diende ook niet zijn beste volleybal boven te halen om de thuisploeg weg te spelen en pakte makkelijk set 3 met 13-25.

In set 4 bleven beide ploegen lange tijd aan mekaar gewaagd (3-3/6-6) al kon Torhout toch af en toe eens uitlopen (11-8/16-13). Vkt speelde echter te onregelmatig zodat Lennik weer langszij kon komen (12-12/16-16). Het spel bleef slordig aan beide kanten maar toen de bezoekers de fouten opstapelden kon Torhout de bordjes weer gelijk zetten 25-21.

Opnieuw een vijfsettervoor de thuisploeg (de zesde al in deze competitie) waarbij Lennik iets beter startte (4-6) maar waarbij Torhout snel eindelijk zijn goede spel terugvond (6-6) en bij 8-7 definitief op voorsprong kwam. Lennik kraakte en zag een nu beter VKt de zege meekapen na 15-10 setwinst.

Een deugddoende zege na een moeilijke week en met een vrij weekend voor de boeg kunnen de grote en kleine kwaaltjes weer genezen en kunnen de batterijen worden opgeladen .

Vkt speelde met : Eva Verboven, Celeste Deforche, Celine Platteeuw,Karen Verhaeghe, Laure Flament,Ellen Goemaere en libero Luka Lescrauwaet. Kwamen in : Margaux Hoornaert en Wiebe Vercruysse

verslag:  Patrick Bostoen

zondag 2 februari 2014

Dames 1e Divisie B Forza Oudenaarde -VKt Torhout 3-0
(25-15 25-15 25-20)
Op bezoek bij leider Oudenaarde wisten de VKT meisjes dat ze op geen geschenken moesten rekenen na de verrassende zege in de heenronde.

Oudenaarde zette in set 1 meteen de toon met zware opslagdruk maar , mede door fouten van de thuisploeg ,kon VKt aanklampen ( 4-4/6-6). Torhout had het moeilijk en moest bij 12-10 de rol lossen. Oudenaarde speelde heel geconcentreerd en ontregelde de Torhoutse organisatie met snel en gevarieerd aanvalsspel(14-10/20-14). VKt vond geen oplossingenen stond al snel op een 1-0 achterstand (25-15).

Zelfde scenario in set 2 waar VKt al bij 3-3 diende af te haken(6-3). Het ging gewoon te snel voor de torhoutenaars die de thuisploeg verder zagen uitlopen(10-5/15-6). Torhout kende eventjes een betere periode maar kon enkel de schade beperken ( 15-10). Oudenaarde bleef van op de servicelijn verschroeiend uithalen en een te makTorhout zag ook de 2e set verloren gaan met 25-15.

Vkt startte dan toch wat beter in set 3 (2-4) mede omdat er beter werd geserveerd en er wat druk kon worden gezet op de thuisploeg maar bij 6-6 keerde het tij. Oudenaarde zette een tandje bij en stoomde door naar 14-9 . Celine Platteeuw serveerde Torhout weer in de match ( 14-15) en toen ook aanvallend werd uitgehaald leek een ommekeer in de maak (16-18/17-19).Maar VKt bleef te wisselvallig en slordig acteren om aanspraak te maken op setwinst. Oudenaarde profiteerde en bij 25-20 was de logische 3-0 eindstand een feit.

VKt speelde met : Eva Verboven ,Karen Verhaeghe,Celeste Deforche,Celine Platteeuw,Laure Flament ,Ellen Goemaere en libero Luka Lescrauwaet. Kwam in : Margaux Hoornaert

Verslag: Patrick Bostoen

Koksijde – Torhout  0-3
De wedstrijd in Koksijde werd een blij weerzien met Walter Engelen die enkele jaren als trainer/coach van D1 bij Torhout het mooie weer maakte en onlangs nog D1 even depanneerde toen Jean-Paul niet kon coachen.   Maar D2 wisten dat ze van dit Koksijde zeker geen geschenken mochten verwachten.  Het team was bezig met een remonte in de stand en het beloofde geen gemakkelijke match te worden.

In de eerste set startte VKt erg zwak:  er was geen opslagdruk, verdedigend ging men in de fout en ook aanvallend kregen onze dames geen bal tegen de grond.    In een mum van tijd stonden D2 aan te kijken tegen een 6-punten kloof.   Maar onze speelsters panikeerden niet en onder leiding van libero Jessie Verhaeghe kreeg de verdediging de zaakjes op orde.   De receptie liet minder steken vallen en setter Joke Coens kon haar aanvalsters aan het werk zetten.    Elke Vanthournout op opposite werd regelmatig  gesolliciteerd en was moeilijk af te stoppen.   Op vier waren het Elke Coens en Lore Werbrouck die de nodige punten bij elkaar sloegen en de middenvrouwen Sien Vercruysse en Laure Van Huffel kwamen ook steeds meer in het stuk voor.   Voeg daarbij nog een verhoogde opslagdruk en D2 kropen punt voor punt dichter.   We noteerden enkele lange rally’s waarbij VKt verdedigend lijf en leden  riskeerden om achter elke bal te gaan maar dat rendeerde en bij 18-18 kregen D2 aansluiting bij Koksijde om er meteen op en over te gaan.  Nog even spartelde Koksijde tegen maar VKt had de match duidelijk in handen en maakte het netjes af: 21-25.
D2 gingen in set 2 op hetzelfde elan verder.   Goeie opslagdruk en een sterke verdediging met libero Jessie als motor, vormden de basis van waaruit D2 een rustig meesterschap aan de dag legden.  Lore Werbrouck was in set twee echt niet te stuiten en spelverdeelster Joke kon Sien Vercruysse in het midden en Elke Vanthournout op opposite telkens zo aanspelen dat er vlot gescoord werd. De hele set lang was de opslagdruk meer dan behoorlijk, getuige hiervan de ace van Lore Verplancke die even was ingekomen voor Elke V.  Toen ook Elke Coens nog uitpakte met een paar heerlijke legballetjes en daarin gevolgd werd door Laure Van Huffel die ook de gaten in de Koksijdse verdediging vond, stond het snel  17-25.

Set drie begon net als set 1 met een 4-0  voor Koksijde.   Genoeg dachten ze bij D2 en de eerste technische time-out werd genomen bij 4-8.   VKt was echt gelanceerd.  Deze set werd ook gekenmerkt door heel sterk blokkerend werk van het team.  Koksijde gaf niet af en bleef knokken maar sloeg zich meerdere keren te pletter op een sterk blok.  Op geen enkel moment kon Koksijde de indruk geven dat ze die set naar zich zouden toetrekken.   Het was dan ook niet verwonderlijk dat deze set besloten werd met een killblok: 19-25.
Tevredenheid alom bij D2 die deze moeilijke klip heel mooi hebben omzeild.  Trainer-coach Marc Vanneste die de match van bij hem thuis moest volgen, was dan ook heel tevreden. Spoedig herstel Marc.

Speelden voor VKt:  Elke Coens, Joke Coens, Lore Werbrouck, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Sien Vercruysse, Evelien Lataire, Laure Van Huffel, Inge Audenaert, Hanne Vancouillie, Lore Verplancke, Emily Vandamme.
Coaching:  Paul Vanthournout  & Geert Neels