Met de komst van VC Lennik (vorig jaar 5e) stond meteen een flinke uitdaging op het programma voor de (deels) vernieuwde Bella Squadra II en hun nieuwe trainer/coach Marc Vanneste.

De tribune was aardig gevuld voor deze eerste competitiewedstrijd (en receptie) en de supporters zagen een snedig Torhout in set 1. Lennik leek onder de indruk en zag een sterk VKt al snel uitlopen (8-2/ 14-6). De thuisploeg was in alle compartimenten de betere , was geconcentreerd en benutte ten volle de kansen. Lennik vond geen antwoord op het gevarieerde spel maar kon dankzijde vele opslagmissers bij VKt (7) toch even dreigen (20-18). Torhout panikeerde niet en speelde set verbazend sterk uit 25-20. Knap werk in deze eerste beurt.

Lennik herpakte zich in set 2 en zette met stevig opslagwerk de Torhoutse receptie onder druk(2-5).Toen de thuisploeg ook niet direct een antwoord vond op de plaatsballen van de bezoekers stond het snel 6-9. VKt
knokte zich op karakter opnieuw in de wedstrijd en kwam langszij (11-11/14-14).
Het beleef spannend en bij 19-17 leek VKt de touwtjes opnieuw in handen te hebben. Een solide Lennik gaf niet op en profiteerde van kleine foutjes bij de thuisploeg om alsnog de set (verdiend) binnen te halen 23-25.

Ook in set 3 ging Lennik op zijn elan door (3-6) maar een sterke Karen Verhaeghe (3 bloks en 1 score) zette de thuisploeg opnieuw op het goede spoor (6-6/10-7). Lennik reageerde en profiteerde van een mindere receptie bij Torhout om de kloof te dichten (12-12). VKt bleef rustig en Celeste Deforche diepte met zware opslagen de voorsprong opnieuw uit (19-12). De collectief sterk spelende thuisploeg kwam niet meer in de problemen en pakte de set met 25-17.

Set 4 leek op een ramp uit te draaien voor de thuisploeg die begaf onder het zware opslaggeweld van de bezoekers en die bij de eerste technische time-out tegen een 1-8 achterstand aankeek. VKt besefte het gevaar en knokte zich opnieuw in de wedstrijd via een sterke Karen Verhaeghe. Torhout kwam bij 11-11 aansluiten maar zag door stijgende foutenlast Lennik weer weglopen (11-16). De inhaalrace kon beginnen en toen Lennik wat foutjes maakte en de thuisploeg de organisatie opnieuw op punt had werd het uitermate spannend (17-17/20-20). Bij 21-21 sloeg kapitein Eva Verboven toe en zette een onverhoopte maar schitterende eerste wedstrijdwinst op het bord tot groot jolijt van de talrijk opgekomen supporters (25-21 en 3-1). Een opsteker voor het nieuwe team en zijn coach Marc Vanneste na een degelijke prestatie. En nu volgende week bevestigen in Gooik.

VKt speelde met : Celeste Deforche , Eva Verboven, Karen Verhaeghe, Kim Windels, Jozefien Dewulf, Daryl Roels en libero Luka Lescrauwaet. Kwamen in : Florence Puype en Lindsey