zondag 30 november 2014

Menen-Sjampetters 3-1,
25-20, 27-25, 22-25, 25-21

De verdiende punten in de vorige 2 matchen zijn al vlug een voetnoot geworden.
In de hel van Mjiende is het altijd moeilijk spelen. Een oude parketvloer, een scheef plafond, veel te platte mikasa-ballen, de afwezigheid van Ruben H., Ruben L., Sammy, Jan, Nico en Marnix,... veel factoren die een aandeel hadden in de te zure nederlaag. Maar toch mochten deze argumenten geen reden zijn voor dit verlies.

Aanwezige spelers: Bram, Simon, Wout, Joost, Johan, Jelle, Jasper, Erik en Tom.

Set 1 was duidend: we gingen het niet op een blaadje krijgen. We wisten van tevoren al dat we het niet gemakkelijk gingen krijgen als we ons niveau gingen afstemmen op dat van Menen. Snel ontstond een kloofje, receptioneel ging het allesbehalve van een leien dakje en zo werd het ook moeilijk om in de match te komen. Aanvallend lieten we het ook afweten op de belangrijkste momenten. Menen verdedigde georganiseerd en maakte het ons daardoor ook niet gemakkelijker. Een kloof van 2 à 3 punten gaf ons een sprankeltje hoop om de set alsnog te pakken, maar bij een 21-19 wist Menen definitief uit te lopen. Een enkel tegenpunt was dus niet genoeg. 25-20.

In set 2 was het alle hens aan dek, Menen nam opnieuw een snelle voorsprong die het de hele set niet uit handen wou geven. We wisten toch wat in de match te komen en konden nu wel beter opbouwen, enkele goede bloks van Simon en Johan in het midden en van Jelle, Bram en Jasper maakten het spelletje weer wat beter. Ook aan service ging het goed, vooral dankzij Johan. Met een 24-25 stand kwamen we voor het eerst in zicht op setwinst, maar 3 pijnlijke missers zorgden voor 27-25 en 2-0.

Set 3, tijd om in te grijpen, coach Erik kwam op het veld in plaats van Wout, voor wie de eerste match in meer dan 2 maanden nog iets te vroeg kwam. (Volgende week wordt het ongetwijfeld beter). De ingreep werkte, Erik werd middenspeler en Johan schoof op naar de hoek. Direct namen we de voorsprong. Recepties kwamen goed en aanvallend vonden we eindelijk de gaatjes. We onthouden een sterke set van libero Tom, aanvallers Bram, Jasper, Simon en Jelle. Opnieuw scorende opslagen van Johan en invaller Joost zorgden voor een 17-22. Na nog een kleine tegenstoot van Menen werd het toch 22-25.

Al 1 set gewonnen, nu nog 2. Dat was het motto aan het begin van set 4. De hoop op een punt verdween echter toen we niet meer tot scoren kwamen en het blok ook niet meer werkte zoals in set 2 en 3, met uitzondering van Simon, die er blokkerend bovenuit stak. Alweer snel een kloof in het voordeel van Menen maakte het voor ons te moeilijk om nog tegen te stoten. 25-21. 3-1
Het belangrijkste is gezegd, er valt niets meer op aan te vullen. Soms een moment van collectieve of individuele sterktes, afgewisseld met teveel collectieve negatieven.

Volgende week hebben we weer een topper op bezoek, wanneer Knack Roeselare op bezoek komt. Hopelijk zitten zij met dichtgeknepen billen af te wachten, na de scouting door hun coach tijdens onze wedstrijd in Bredene. Hopelijk halen wij dan ook het niveau dat we tegen de kustploeg brachten.
VKt Torhout - Knack Roeselare op 6/12 om 20u30


verslag: Jasper Bataillie
Dames 1e Divisie Optima Lendelede -VKt Torhout 3-2

(25-20 26-24 19-25 24-26 15-10)

Op bezoek bij titelkandidaat nr 1, Lendelede, was Vkt toch van plan stevig weerwerk te bieden. Dat de eerste plaats op het spel stond was een aardig bijkomstigheidje.
 
De thuisploeg legde meteen een hoog tempo op , serveerde verschroeiend en op het snelle en gevarieerde aanvalsspel van Lendelede had Vkt geen antwoord. Vkt stapelde de fouten op en kreeg de receptie niet onder controle. Bij 8-1 kon Karen Verhaeghe even tegenprikken (8-3) maar bij 15-3 leek een afstraffing in de maak. Met Torhout weet je echter nooit en Celine Platteeuw en Lindsey Windels brachten de bezoekers iets dichterbij 15-10. Lendelede wisselde en dat loonde direct (19-10/ 22-13).Torhout herpakte zich wel wat (23-19) maar bleef teveel problemen hebben met de receptie zodat de meer ervaren thuisploeg set 1 binnenhaalde met 25-20.

Zelfde scenario in set 2 waarbij VKt nog steeds geen antwoord vond op het snelle spel van de thuisploeg en zelf teveel fouten bleef maken , toch wat onder de indruk van de omstandigheden. Het stond dan ook weer snel op achterstand (5-1/8-3/16/10).
De thuisploeg begon toen ook wat fouten te maken (o.a. 6 opslagmissers) en Torhout kreeg eindelijk wat lijn in zijn spel. Vkt kwam dichterbij (18-16) maar verzuimde om de kansen af te maken en zag de thuisploeg weer uitlopen (21-17). Hoge foutenlast bij Lendelede bracht VKt echter weer in het spoor (21-20/23-22) maar opnieuw was het de routine die de doorslag gaf en zodoende ging ook de tweede set naar de thuisploeg met 26-24.
 
Bij set 3 had Torhout uiteindelijk het goeie ritme gevonden en kon gelijke tred houden met de thuisploeg (2-2/4-4). Lendelede profiteerde van opslagmissers bij VKt om 7-5 en 9-7 uit te lopen maar Jozefien Dewulf bracht de bezoekers langszij 10-10. De goed ingekomen Justine Calleeuw serveerde VKT op voorsprong (14-15) en het duo Karen Verhaeghe/ Celeste Deforche blokte een definitieve voorsprong op het bord (14-20). Torhout had nu de overhand en Lendelede leek van slag. Celeste Deforche tipte de setbal (18-24) over het blok en Karen Verhaeghe verzekerde Torhout van setwinst 19-25.

In set 4 brachten beide ploegen volley van hoog niveau waarbij Torhout sterk startte (1-4) maar Lendelede snel weer zijn hoge niveau bereikte (4-4/7/7). Toen de thuisploeg bij 11-9 ten onrechte het punt werd toegekend (12-9), was Torhout even van slag en ging onderuit in receptie (15-9). De voorsprong bleef tot 18-14 maar de zussen Kim en Lindsey Windels en Jozefien Dewulf brachten VKt weer langszij (21-21). Het bleef uitermate spannend en bij 24-23 versierde de thuisploeg een eerste matchbal. Eva Verboven blokte die af
(24-24) en Lindsey Windels knalde de 2-2 setstand tegen de grond (24-26). 
De tiebreak was er teveel aan voor Torhout dat door Nymphe Verhelst (Lendelede ) werd weggeserveerd (7-0). VKt toonde dan toch zijn kwaliteit (8-4) maar een sterker en routinerijker Lendelede liet zich niet meer verrassen en won niet onverdiend met 3-2 (15-10).

Het talrijk opgekomen publiek had genoten van een spektakelrijke wedstrijd met hoogstaand volleybal tussen de –op dit ogenblik- twee beste ploegen uit de reeks. De topper had alle verwachtingen ingelost.

Een pluim voor het jonge Torhout dat strijdend ten onder ging en de toekomstige kampioen een eerste punt afhandig kon maken.

VKt speelde met : Celeste Deforche ,Eva Verboven ,Karen Verhaeghe ,Jozefien Dewulf, Lindsey Windels , Celine Platteeuw en libero Luka Lescrauwaet. Kwamen in : Justine Calleeuw, Kim Windels en Daryl Roels

D2 gaan winnen bij ploeg in vorm Vlamvo Vlamertinge: 1-3
12-25/19-25/25-19/14-25

De wedstrijd van D1 te Lendelede was uitgedraaid op een vijfsetter waardoor uw verslaggever pas na set twee kon inpikken bij de wedstrijd Vlamertinge – D2.  Vlamvo was – als gevolg van een resem blessures en zwangerschappen- het seizoen heel matig gestart maar had een aantal oud-gedienden uit eerste nationale teruggehaald.  Dat was de voorbije matchen heel succesvol gebleken met zeges tegen Komen en Zwevezele.    Wie vertrouwd is met VKt herinnert zich ongetwijfeld nog Sofie Liefooghe die in 2000 (in ereklasse toen) bij VKt speelde.  Voeg daarbij dat VKt het nog nooit onder de markt had bij Vlamertinge en het is duidelijk dat dit een verplaatsing was waar men niet gerust in was.
Set 1 verliep echter uitstekend.  VKt speelde prima volleybal met goede opslagdruk, gevarieerde aanvallen en stevig verdedigingswerk.  Het blok functioneerde net als vorige week uitstekend.  In dat verband moet zeker opposite Sien Vercruysse  vermeld worden die Vlamertinge in de problemen serveerde en aan het net blokkerend de tegenstrever tot wanhoop dreef alsook een (ik citeer) een “megablok” van Helena Biebauw.   Laure Van Huffel die bij service inkwam, bedankte met een ace.  Vlamertinge kwam er niet echt aan te pas en 12-25 was een logische eindstand in set één.

In set twee ging VKt door op dat elan.   Libero Jana Lannoy stond sterk te verdedigen en setter Silke Vanthournout kon naar hartenlust Elke Coens en Lore Werbrouck aan het werk zetten of kiezen voor de eerste tijd via middenvrouwen Helena Biebauw of Leen Catrysse. Naar het eind van de set sloop er evenwel wat zand in het raderwerk.  De opslagdruk viel bij VKt wat weg. Vlamertinge stuurde tactisch bij en zo kon het toch wat beter standhouden: 19-25.
Met de inbreng van Laure Staelens bij Vlamvo kantelde het spelbeeld en kon Vlamvo gelijke tred houden tot 7-7.   Vlamvo zette VKt vast en het raderwerk van D2 stokte.  We noteerden op dat ogenblik ook weinig beleving en animo op het plein.  Receptioneel gingen D2 in de fout en zo werd het plots 11-7.  Helena met een mooie aanval door het midden, Lore Werbrouck met een prima opslag en Elke Coens, konden milderen tot 14-12.  We kregen een aardige pot gevechtsvolleybal te zien maar VKt trok daarbij aan het korste eind: 17-12.  Laure Van Huffel kon ditmaal het tij niet keren met haar floatopslag en Vlamvo stoomde door naar 22-15.  Wiebe Vercruysse kwam in voor Lore Werbrouck en scoorde meteen maar ook zij kon niet verhinderen dat het 24-16 werd.   Elke Coens wist nog tegen te scoren en spelverdeelster Silke Vanthournout plaatste nog een tweehandbal waarna Helena met haar opslag nog even het verdict uitstelde maar toch trok Vlamvo de set naar zich toe met 25-19.

De tactische ingreep van coach Filip Verleye die zijn team enkele posities doorschoof, rendeerde meteen.  Lore Werbrouck scoorde op fraaie wijze in de straat en zou dat nog eventjes overdoen voor 1-4 en met een mooie tipbal zette ze ook de 1-5 op het bord.  Opposite Sien Vercruysse en midden Helena Biebauw  met een stevig blok en een knappe aanval door het midden deden een stevige duit in het zakje waarna Silke Vanthournout met een tweedehandbal waarop zij patent heeft, de 3-8 op het bord zette.   D2 hadden het vuur teruggevonden en met een killblok wezen Silke en Helena Sofie Liefooghe terug: 4-10.  VKt swingde terug, Jana Lannoy wist haar verdediging prima te organiseren  en Lore Werbrouck en Sien diepten de kloof verder uit.  Elke Coens tekende met een pipe de 6-14 aan.  Ook Leen Catrysse scoorde en zo werd het 8-16.  Silke schudde nog maar eens een tweehandbal uit haar mouw.  Nadat Vlamvo enkele punten had teruggenomen was het de beurt aan Elke Coens de scoremachine terug op gang te brengen.  Twee aces van Helena Biebauw namen elk geloof bij Vlamvo weg: 12-20.  We noteerden nog maar eens een killblok van Silke en Leen Catrysse en toen Leen na een lange rally de bal netjes langs het net wist weg te leggen, werd het 13-22.  Elke Coens was niet meer af te stoppen en Leen was blokkerend oppermachtig: 13-24.  Het was uiteindelijk ook Leen die met een eerste tijd de wedstrijd wist af te ronden:14-25.
VKt D2 zijn dan ook een meer dan verdiende winnaar. Set 3 was er eentje om snel te vergeten maar de swingende manier waarop D2 in set 4 het laken naar zich wisten toe te trekken, liet ons met een tevreden gevoel naar huis gaan.

Proficiat D2 en coach Filip.   

maandag 24 november 2014


D3 winnen na een wisselvallige wedstrijd van Slovo Brugge: 3-1
De wedstrijd tegen Slovo moest  gelet op de rangschikking  een makkelijke klus worden maar Slovo ging goed van start.  Vkt liet zich wat meedrijven in het rommelig volleybal en maakte te veel fouten.  Zo kon Slovo gelijke tred houden tot 7-7.  Setter Lore François bracht dan heel mooi middenspeelster Jade Moyaert  in stelling die de 8-7 op het bord zette en daarmee het sein gaf voor een steviger D3.  De opslagdruk werd opgevoerd met o.m. een rechtstreeks punt van Julie Haeck .  De recepties van libero Celien Volckaert kwamen heel precies en zo functioneerde de eerste tijd (nog eens Jade).  Ans Demarest scoorde tot twee maal toe op bijna identieke wijze in de straat: 13-9.  Setter Lore scoorde dan op haar beurt  twee punten vanop de opslaglijn en opposite Camille Decuyper zette de 16-9 op het bord.  Doordat D3 dan onzuiver gingen acteren, kon Slovo milderen tot 18-14.  Julie Haeck vond het dan welletjes en scoorde tweemaal waardoor de 20-16 op het scorebord verscheen.  Dan kwam het momentje van Camille die met haar opslag drie punten op rij wist te scoren.  Jade in eerste tijd en Ans na een goede verdediging van Celien maakten de eerste set af: 25-17.

Set 2 en D3 begonnen een stuk snediger.  Goede opslagdruk van setter Lore zorgde er voor dat Slovo niet tot opbouwen kwam en VKt benutte elke side-out.  Ans was van op haar hoek niet te stuiten, Sien Devalet die op opposite was gestart, stopte het balletje in de Brugse brievenbus en Nele Lataire kon netjes afronden.  Enkele rechtstreekse punten op opslag en een stevig blok van Nele en Ans en de 8-0 stond op het scorebord.  D3 gingen door op hun elan, verdedigden sterk onder leiding van libero Celien, brachten de bal goed bij Lore die al haar aanvalsters aan het werk zette: 13-5.  We noteerden knappe scores van Ans en Sien, een pipe-aanval van Julie en middenvrouwen Nele en Jade die niet te stoppen waren.  Even liet VKt de opslagdruk zakken en Brugge kroop een paar punten terug maar Lore zette de puntjes opnieuw op de i.  Axelle Pintelon kwam Ans vervangen en VKt bleef doorgaan op zijn elan.  Slovo kwam niet onder de druk uit en maakte de fouten.  Het was uiteindelijk Jade die set twee wist af te ronden: 25-12.
Set 3 en VKt bleef aanvankelijk bij de les.  In geen tijd stond het 5-1 met toedoen van een goede Nele.  Maar toen slopen er te veel slordigheden in het spel van VKt en Slovo greep zijn kans: 7-8, 10-14 en 12-17 ondanks een sterke Ans die de meubelen probeerde te redden.  Hanne Dekeyzer kwam Ans vervangen aan de opslag en de wissel rendeerde direct met een rechtstreeks punt 14-17.  VKt werd een paar keer koud gepakt door een listige Brugse spelverdeelster  maar bij 15-20 begon VKt een achtervolgingsrace.  Camille en daarna Julie zorgden voor de nodige opslagdruk en zo kon VKt terugkrabbelen tot 20-21. Enkele niet gefloten toetsfouten zetten (volgens de scheids te veel) kwaad bloed bij coach Hannes (geel) maar VKt bleef via Ans en Camille met een mooie 3m-aanval in de straat aanklampen: 22-23.    D3 hadden na een ace van Ans bij de opslag zelfs uitzicht op matchbal (25-24) maar opnieuw wat foutjes in opslag en aanval en een frommelbal gaven Slovo setwinst: 25-27.

Set 4 dus en Slovo ging door op zijn elan (1-4) en coach Hannes riep zijn troepen ter orde.  Ans kwam aan de opslag en scoorde vier punten op rij en met o.m. een score van Sien, die Camille op opposite was komen aflossen, werd het 8-6.  Slovo bleef aanklampen maar kon Ans niet meer afstoppen :13-9.  Met een eerstehandbal van setter Lore en een 1etijd-aanval van Nele werd het 16-12.  Jade en Julie (met een opslag en een driemeter-aanval) diepten de kloof uit tot 20-15. Julie bleef vanop de opslaglijn de Brugse receptie teisteren en Ans kon telkens de side-out scoren.  Uiteindelijk was het Julie die met een ace de 25-15 op het bord zette.
Een beetje een wisselvallige prestatie van D3 die bij momenten echter hun klasse etaleerden. 
Met deze overwinning komen D3 terug aan de leiding van hun reeks.  Proficiat D3.

zondag 23 november 2014


Dames2 laten geen spaander heel van Ruiselede: 
VKt D2 – Pervol Ruiselede: 3-0

25-14, 25-10, 25-7
Was het de eerste nederlaag van de reserven die de ploeg op scherp zette of de wetenschap dat dit Ruiselede, ondanks de laatste plaats in de rangschikking toch al doorgestoten is naar de derde ronde van de Vlaamse beker, maar D2 gingen heel geconcentreerd van start.  In een mum van tijd stond het 8-2 waarbij middenvrouw Leen Catrysse meteen met twee bloks en drie mooie eerste tijd-aanvallen toonde dat ze er stond. De hoekaanvalsters Elke Coens en Lore Werbrouck scoorden vlot, opposite Sien Vercruysse was prominent aanwezig en libero Jana Lannoye zorgde voor een stevige verdediging.  Spelverdeelster Silke Vanthournout orchestreerde het gebeuren.  Middenvrouw Helena Biebauw domineerde aan het net en scoorde enkele mooie punten. Enkel omdat VKt af en toe eens in receptie een steekje liet vallen kon Ruiselede nog wat punten sprokkelen maar stevig blokwerk van Helena en Silke (als voorbode van wat er in de derde set nog zou komen) maakte al snel een eind aan de set: 25-14.

Set 2 en VKt schoot met een eerstehandbal van setter Silke goed uit de startblokken.  Stevig blokwerk van Sien gevolg een mooie pass van Silke die de hele breedte van het veld bestreek en een schitterende aanval van Elke deed de anders heel rustige coach Filip rechtspringen van zijn stoel.  En VKt bleef demonstreren toen Lore een wat moeilijke situatie rechtzette met een knappe pipe.  De middenvrouwen bleven scoren en met een knap blok van Sien werd het 8-2.  VKt bleef de opslagdruk verzorgen, in het achterveld werd onder leiding van Jana scherp verdedigd en er werd uit alle hoeken en kanten gescoord. (14-5, 20-7).   D2 lieten Ruiselede niet meer onder de druk uitkomen en speelden schitterend volleybal.  Ruiselede kwam niet meer tot scoren en in geen tijd stond het 25-10. 
Set 3 en Helena zorgde meteen voor de nodige opslagdruk.  VKt benutte, o.m. via een scherpe Elke en een blok van Silke en Leen, de kansen: 5-0.  VKt was op alle vlak het betere team en was blokkerend oppermachtig: 2 éénvrouwbloks van Helena, twee bloks van Silke en Helena….  Ruiselede kreeg de bal niet meer aan de andere kant van het net.  In een mum van tijd –omdat de hele ploeg secuur en geconcentreerd bleef spelen- stond het 16-4.  Lore Werbrouck trok nog maar eens de opslagdruk de hoogte in en vanuit een moeizame opbouw strandde Pervol nog maar een keer in het Torhoutse blok of gingen ze in de fout.  En als er dan toch een balletje terugkwam,  knalde Elke Coens die onhoudbaar op de Ruiseleedse mat.  Lore maakte met een ace een mooie reeks van 6 opslagen compleet en Helena zorgde met een fly voor setbal.  Ruiselede kon geen vuist meer maken en ging ten onder met 25-7.

Na 51 minuten was de match dan ook een feit.  Wat D2 vandaag lieten zien, was dan ook van het beste wat ze dit seizoen al geserveerd hadden.  Proficiat D2.
Sjampetters - Roepovo Poperinge B: 3-2.
25-23; 20-25; 27-25; 13-25; 15-10

Vooraf werd Poperinge vooral gevreesd door hun eerste plaats op het volley event in september, maar deze vrees verdween vrijwel onmiddellijk. Met het wederoptreden van een steunpilaar van onze ploeg, in de gedaante van Johan Lens, konden we toch 10 spelers optrommelen. Libero Tom en hoekaanvaller wout waren er niet bij, Tom had andere verplichtingen en Wout's blessure sleepte nog aan.
Aanwezige spelers: Bram, Ruben, Marnix, Simon, Joost, Johan, Jelle, Nico, Jasper en Erik. Sammy en Ruben L. waren voorlopig nog toeschouwers bij deze match.

 
Set 1 was mooi, en ook spannend. Het spelbeeld verliep vrij gelijkopgaand. Vkt kon vooral scoren dankzij de sterke hoekaanvallers en het systeem met 2 passeurs leek aanvankelijk wat minder goed te draaien, maar eens de motor in gang sloeg, draaide de machine zoals het hoorde. Receptioneel hoefden we enkel te vrezen voor de opslagen van de Poperingse setter, die met een sterke float ons goed onder druk kon zetten. Een zekere voorsprong voor de bezoekers werd echter op het einde weggespeeld en met een gelukje (lees: een helpende hand van de scheidsrechter), konden we de set alsnog naar ons toetrekken.
 
Set 2 was van een andere orde, vaak kregen we een opslagreeks tegen en konden we zelf onze kansen niet afmaken, zodat de bezoekers kregen wat ze verdienden. Toch hadden we niet het gevoel dat we weggespeeld werden, maar een reeks missers van de Sjampetters op het einde van deze set zorgden voor de setwinst voor Poperinge en 1-1 op het bord.
 
Set 3 begon wat zwak, we kregen net zoals in set 2 wat punten tegen en het leek erop dat Poperinge ook deze set zou pakken, maar zoals men kan verwachten van de Sjampetters, werd er een oplossing gevonden. Nico werd aan de kant gehaald en de terugkerende Johan kwam in zijn plaats als middenspeler. Een juiste keuze. Net zoals in set 1 konden de Sjampetters een verloren situatie goedmaken en werd het laken na 52 punten uiteindelijk naar het thuisspelende kamp getrokken.
 
Set 4 was dan weer totaal andere koek. Zoals de woorden van Louis Van Gaal "that's another biscuit". Een snelle kloof in het begin van de set zorgde voor een gezamelijk effect: 'kopjes naar beneden'. Op geen enkel moment konden we aanspraak maken op set- en matchwinst. Van 2-8 naar 9-16 en 13-25. Poperinge deed waarvoor er bij de Sjampetters gevreesd werd.
 
Een 5de set moest de beslissing brengen. Voor het eerst dit seizoen, maar wie de Sjampetters kent, weet dat een 5-setter meestal gewonnen werd (getuige hiervan het vorig seizoen). Maar een snelle 0-3 achterstand deed heel even de hoop vervagen. Toch werd er niet gepanikeerd en konden de Sjampetters met sterke opslagen en een goed blok (ja, dankzij Johan wisten we wel degelijk wat we misten tijdens zijn afwezigheid) terugkeren. Een opslagreeks van setter/hoekaanvaller Jasper én het goede verdedigende en aanvallende werk van de rest van het team zorgde ervoor dat een 10-10 werd uitgespeeld naar 15-10 en dus eindwinst in deze mooie wedstrijd!
 
We onthouden dat we voor geen enkel team schrik mogen hebben en we hebben onze "revanche" voor de bekeruitschakeling tegen het derde team van Poperinge beet. Het rechtstreekse duel voor plaats 6 werd gewonnen en na een mindere periode, waarin we even helemaal onderaan stonden, wordt weggeveegd door een onverhoopte 5 op 6. Met Johan er terug bij, Wout die hopelijk groen licht krijgt van de dokter en met libero Tom er weer bij, zal de afwezigheid van Nico en Ruben volgende week in en tegen Menen hoogstwaarschijnlijk geen problemen geven.

Dames 1e Divisie VKt Torhout - Avanti Aalter 3-1

( 25-19 25-22 17-25 28-26)

De komst van Aalter naar de Torhoutse sporthalle was meteen de eerste serieuze test voor de tot nog toe ongeslagen (in competitie althans) Bella Squadra .
Torhout startte stevig in set 1 en een sterke Eva Verboven (8pt in set 1) zette de 8-3 op het bord. De motor sputterde even (9-7) maar toen nam Karen Verhaeghe (7 pt in set 1 ) over vanop de servicelijn zodat de thuisploeg weer kon uitlopen (11-8). Aalter kwam maar niet onder de druk uit en werd tot fouten gedwongen (17-12). VKt bleef druk ontwikkelen met de opslag en faalde ook niet in receptie . Celeste Deforche bleef secuur verdelen en Torhout pakte simpel de set na een gave prestatie met 25-19.

Aalter zette in set 2 Torhout al snel onder druk (1-3/3-5) en de thuisploeg begon foutjes te maken. De opslagdruk viel weg en ook de receptie was minder secuur zodat het van 6-6 naar 8-13 evolueerde voor de bezoekers . Celine Platteeuw blokte VKt echter weer langszij (13-13) . Het bleef lange tijd gelijk opgaan omdat Aalter gevarieerder en leper ging spelen en VKt te weinig scoorde (16-16/20-20 /22-22). Torhout vond dan toch een gaatje in de bezoekende verdediging en pakte ook set 2 met 25-22.

Ook in set 3 startte Aalter verbetener en VKt kon maar tot 4-4 aanklampen . De bezoekers schakelden dan een versnelling hoger en ontregelden de thuisorganisatie met gevarieerde en moeilijke opslagen. De opbouw bij Torhout stokte en Aalter scoorde nog vlotjes ook, zodat al snel een onoverbrugbare kloof op het bord kwam (6-10/9-14). Wissels bij Torhout konden het tij niet keren (11-20) en alleen om dat Aalter wat slordiger ging spelen en af en toe in de fout ging kon VKt wat punten rapen maar de setwinst was voor de bezoekers: 17-25.

Ook in set 4 boden beide ploegen de toeschouwers een boeiend spektakel met felbevochten punten , knappe scores en stevig volleybal (3-3/6-6/8-8). Het Torhoutse blok werd dan echter keer op keer doorzeefd zodat het van 10-8 plots 10-14 stond. Aalter stoomde lustig door en bij 14-20 zag het er beroerd uit voor de thuisploeg die geen vat kreeg op het gevarieerde spel van de bezoekers. Maar zoals zo dikwijls knokte VKt terug. Karen Verhaeghe zette de scheve situatie recht met 5 punten (21-21) en Lindsey Windels serveerde de 23-21 op het bord. Aalter vocht zich echter naar setpunt (23-24) en in een zinderend slot trok VKt aan het langste eind (28-26). Aalter voelde zich niet onterecht bekocht door een aantal scheidsrechterlijke beslissingen maar het gaf zelf de riante voorsprong uit handen en het was de verdienste van de thuisploeg om op het juiste ogenblik de zaken weer op orde te zetten .

Een opsteker alvast voor de topper van volgende week bij de gedoodverfde en ongeslagen titelfavoriet Lendelede . Allen daarheen op zaterdag 29/11 om 17.00 in Lendelede.

VKt speelde met : Celeste Deforche , Karen Verhaeghe, Eva Verboven ,Celine Platteeuw, Jozefien Dewulf , Lindsey Windels en libero Luka Lescrauwaet.
Kwamen in : Florence Puype , Marie Declerck en Kim Windels

Verslag:  Patrick Bostoen

maandag 17 november 2014


Davo Wevelgem – VKt D2:  0 -3
We herinneren ons Wevelgem als een ploeg die vorig seizoen fris-van-de-lever volleybal bracht. Dit jaar bevestigden ze die status en stonden  dan ook tweede gerangschikt.  Het beloofde dus een moeilijke match te worden.

Wevelgem kwam ook het best uit de startblokken en zette meteen zware opslagdruk wat resulteerde in een 10-4.  Onze hoeken zaten vast in een stevig blok en een stevige Wevelgemse verdediging waardoor alle heil aanvankelijk van de middenaanval moest komen en van opposite Sien Vercruysse die een mooie 3m-aanval wist af te ronden.  Lore Werbrouck serveerde dan de Wevelgemse receptie aan de prak.  Daardoor kon VKt o.m. dankzij een éénvrouwsblok en een eerstehand-bal van spelverdeelster Joke Coens  bijbenen.  Middenvrouw Helena Biebauw tekende de 10-11 en de 11-13 aan.  Vkt was met een ace van Joke en een 1e tijd van Leen Catrysse duidelijk in een beter moment en kon zo uitlopen tot 12-15.  Wevelgem vocht even terug maar het was Leen die de oorlog aan het net won en zo de 14-16 op het bord zette.  Wevelgem verdedigde prima en we hadden het gevoel dat elk punt twee keer moest gescoord worden, wat Sien dan ook deed.   Een toetsfoutje van Helena  (welke door een supporter  (die toevallig ook luisterde naar de naam Biebauw) nogal ‘kritisch’ werd onthaald) zette ze even later weer recht met  een slim wegleggertje : 16-20.  Maar dan haperde de Torhoutse receptie en Wevelgem keerde terug tot 20-21.  Helena scoorde echter de side-out en Lore Werbrouck brak met een pipe-aanval die mocht gezien zijn, de ban.  Leen scoorde daarna  in eerste tijd de setbal. Het was uiteindelijk Elke Coens die de set op 22-25 kon afmaken.
Set 2 en VKt schoot best uit de startblokken met de hoekaanvalsters die nu wel scoorden: 1-5.  Maar nu was het de beurt aan Wevelgem om vanuit een sterke opslagdruk en goed verdedigingswerk op en over D2 te stomen: 8-6.  Sien met een technisch geslagen bal in de Wevelgemse vijver en daarna samen met Helena een degelijk blok plaatsend, trok de bordjes gelijk.   De diesel van Lore was duidelijk opgewarmd en zij scoorde nu met de regelmaat haar punten.  Het moet gezegd zijn dat libero Jana Lannoye al de hele match erg goed stond te verdedigen.  Dat gaf  haar team de kans om een 10-13 kloofje te slaan.   De rally’s werden langer  en er werd langs beide kanten sterk verdedigd. Joke vond met een slim toetsje diep op “5” het gaatje en Elke Coens tekende blok-out voor de 10-16.  VKt bleef scoren en met een ace zette Elke Coens de 12-20 op het bord.  Maar Wevelgem weigerde de handdoek te gooien en VKt acteerde plots weer wat onzeker en maakte de fouten: 19-22.  Laure Van Huffel kwam in voor Leen en met een paar prima opslagen gaf ze D2 de nodige ademruimte waardoor Helena de 20-24 kon aantekenen.  Het was Lore die met een knappe aanval in de straat de debatten afrondde: 22-25.

Set drie en met scores van Sien (blok), Lore en Elke (opslag) stond het al snel 2-5.  Zonder echt goed volley te brengen, kon VKt de marge behouden  (6-8).   D2 hadden nu wel het betere van het spel en stonden met een zeer secure Jana ook goed in receptie en in verdediging.  Joke deed het kunststukje van de tweede set (toetsje  diep op “5”) nog eens over voor 11-14 en Helena en Elke zorgden voor de 12-16.  Elke was nu niet meer te stuiten en ze knalde een mooie steek onhoudbaar tegen de mat, stak een balletje netjes in de Wevelgemse brievenbus en deed er nog een punt of twee bij voor 13-21.  Maar dan ebde de concentratie wat weg en Wevelgem maakte dankbaar gebruik om te milderen tot 17-23.  Laure Van Huffel kwam nog in aan de opslag en het was Lore die met een mooie plaatsbal diep in de straat de matchbal aantekende:19-24.  Wevelgem maakte het echter zelf af met een outopslag: 21-25 en 3-0.
Degelijke overwinning van D2 die niet echt hun beste wedstrijd speelden maar dan toch met deze overwinning een kloof hebben geslagen van 5 punten op hun eerste achtervolger.  Proficiat D2 en coach Filip.

zondag 16 november 2014

Bredene-Sjampetters: 1-3

Met dichtgeknepen billen en forfait voor de reserven gingen de Sjampetters naar de tot gisteren toe ongeslagen kustploeg. Bredene had namelijk al elke match gewonnen met de volle 3 punten (15/15) en slechts 3 verloren sets. Na een lekkere appeltaart/croque gingen de Sjampetters de extra calorieën verbranden.

Set 1 was een grote verrassing: Bredene kon niets brengen en verzuimde in alle aspecten van goed volleybal. Ook donderpreken van hun coach haalden niets uit. De Sjampetters daarentegen konden bijna elke bal verdedigen en soms keken we er zelf verstomd bij hoe die bal toch nog van de grond gehaald werd. Een set waarin Bredene amper 12 punten kon halen werd bij vele Bredenaars met open mond en verstomming onthaald. 12-25

Set 2 bracht aanvankelijk het tegenovergestelde beeld. Opeens dachten we dat de Bredense motor aansloeg, met een positiewissel die goed aansloeg maakte de kustploeg een kloof die niet meer te overbruggen was. 25-19

In set 3 kwamen we eerst een aantal punten achter en we vermoedden dat de Bredense roodhemden verder zouden gaan op het elan van de 2e set. Toch konden de sjampetters met sterk opslagspel en een vrij secure receptie niet uit balans gebracht worden en we draaiden de rollen om. De succesvolle wissel (2de opposite) viel na een aanvallend punt van VKt ongelukkig op de voet van de aanvaller (de blokkeerder zat vermoedelijk met zijn voeten onder het net) en moest geblesseerd aan de kant gehaald worden. Dit was een nieuwe kans voor VKt om terug de match in handen te nemen, daar de eerste opposite van Bredene een totale offday had. We vergrootten de kloof en wonnen de 3de set vrij gemakkelijk. 18-25

Een broodnodig punt was binnen voor aanvang van set 4. Nu volop voor 3 punten dus. Toch werd het begin van set 4 weer wat krap voor de Sjampetters. Een 8-4 bij TT 1 bracht ons niet uit ons lood.
De eigen foutjes verdwenen en schoven we door naar de thuisploeg, die nu met een nieuwe opstelling startte: de beste speler van de thuisploeg kwam als opposite aan de start en er werd een nieuwe hoekaanvaller opgesteld. Deze ingreep kon echter niet baten. De Sjampetters bleven rustig en er werd nooit gedacht aan een 5de set. Opnieuw kleine foutjes van Bredene en een zeker en rustig spelbeeld bij VKt zorgde voor een onverwachte matchwinst. 22-25 & Dus 1-3 voor de Sjampetters.

We onthouden vooral dat dankzij een moordende opslagdruk en een goed blok (dat stilletjes aan terugkeert) de match werd gewonnen. We destabiliseerden de libero, dan de belangrijkste aanvallers en pakten bijna alles wat we konden pakken. Ook de perfecte teamsfeer doet voor volgende week wat perspectieven openen. Dan spelen we op zaterdagavond thuis tegen promovendus Poperinge voor de 6e plaats. Weliswaar zonder libero Tom en zonder midden/hoek Jelle. Maar wel met vertrouwen en de uit blessure terugkerende hoekaanvaller Wout.

Verslag: Jasper Bataillie



Dames 1e divisie VC Mortsel - VKt Torhout 0-3

(16-25 23-25 19-25)

VC Mortsel is een nieuwkomer in de reeks en het was dan ook moeilijk om de sterkte van dit team in te schatten al leek het op papier althans een haalbare kaart.

Vkt startte goed in set 1 maar kon ook profiteren van de vele fouten bij Mortsel om 2-6 uit te lopen. De thuisploeg herpakte zich echter en kwam langszij (6-6). Met Eva Verboven aan de opslag liep Torhout weer verder weg (7-13) en een secuur verdelende Celeste Deforche liet haar aanvallers vlot scoren (9-16). De Torhoutse opslagdruk bleef de thuisploeg ontregelen en Mortsel bleef fouten maken zodat het een vlotte 16-25 setwinst werd voor de bezoekers.

Torhout kende een moeilijke start in set 2 (6-3) maar Karen Verhaeghe zette orde op zaken (6-8).De thuisploeg kon eventjes aanklampen (9-9) maar VKt spurtte naar 10-17 . Het ging wat te gemakkelijk en net als in vorige wedstrijden ging de motor aan het sputteren bij Torhout . Mede dankzij een hoge foutenlast bij VKt ( 5 opslagmissers en 5 receptiemissers) kwam Mortsel weer dreigen. De thuisploeg verdedigde zeer sterk en ook van op de servicelijn was er nu constant dreiging zodat de voorsprong bijna teniet werd gedaan (19-20). Vkt reageerde net op tijd en Jozefien Dewulf zette de 23-25 op het bord.

In set 3 bleef het spannend tot 4-4 maar Celeste Deforche serveerde Torhout naar 4-7. De thuisploeg dreigde nog even( 7-8) maar met Celine Platteeuw aan de opslag stond er geen maat meer op VKt dat tot 7-15 uitliep. Torhout bleef geconcentreerd en foutloos spelen en enkel 2 aces van Mortsel zorgden voor wat spanning (14-18). Mortsel bleef onder druk fouten maken en Lindsey Windels zorgde voor de eerste matchbal 17-24. Een opslagmisser van de thuisploeg beslechtte de wedstrijd 19-25 en 0-3.

Torhout speelde een degelijke partij en toonde op moeilijke momenten voldoende maturiteit om de vlotte winst te verantwoorden. VKt blijft zodoende vlotjes meedraaien op kop van de rangschikking.

VKt speelde met : Celeste Deforche , Karen Verhaeghe ,Jozefien Dewulf , Eva Verboven , Celine Platteeuw , Lindsey Windels en libero Luka Lescrauwaet .
Kwam in : Kim Windels.

Verslag: Patrick Bostoen.

zondag 9 november 2014

Dames 1e Divisie VC Oudegem - VKt Torhout 0-3

(25-27 17-25 23-25)

Na de oplawaai tegen Melsele voor de Vlaamse beker , diende VKt zich in en tegen Oudegem te herpakken om de voeling met de top van het klassement niet te verliezen.

Tot 4-4 in set 1 bleven beide ploegen in mekaars spoor maar VKt verhoogde de opslagdruk en sloeg een kloofje 4-7. Oudegem , dat de hele wedstrijd sterk stond te verdedigen, profiteerde van missers bij de bezoekers om de rollen om te keren 9-7. Torhout blokte zich langszij (9-9) en zo ging het op en neer, fouten en knappe aanvallen wisselden mekaar af (11-11/14-14/17-17). Beide ploegen speelden gretig en bij 18-21 leek VKt op weg naar setwinst. Oudegem klampte aan maar kreeg bij 22-24 2 setballen tegen. De taaie thuisploeg gaf niet op en versierde bij 25-24 zelf een eerste setbal. Torhout bleef geconcentreerd en Jozefien Dewulf “legde” de 25-27 setwinst op de vloer. 0-1 na een voor de supporters althans, prettig spektakel.

Ook in set 2 bleef het lange tijd spannend .VKt domineerde lichtjes maar de stevige thuisverdediging gaf geen krimp (4-4/6-6/9-9). Het Torhoutse middencompartiment (Karen en Celine) duwde dan even door (9-12) en een collectief sterk VKt diepte de kloof verder uit (10-17). Oudegem was van slag, probeerde wel dichterbij te komen (15-20) maar Celeste Deforche bleef goed de middenspeelsters aanspelen zodat de setwinst niet meer in gevaar kwam 17-25 en 0-2 .

Ook in set 3 ging VKt op haar elan verder (0-3/4-8). Het Torhoutse blok deed zijn werk en zware opslagdruk ontregelde de thuisorganisatie. Torhout leek de wedstrijd in handen te hebben (7-12/10-13) maar kende dan een traditionele dip. De receptie sputterde, mede door stevig serveerwerk van Oudegem en er werd niet meer gescoord . De thuisploeg kwam daardoor naast en over de bezoekers (13-13/16-13). VKt toonde zich echter weerbaar en met gevarieerd aanvalsspel stond het snel weer 16-17. Het bleef lange tijd uiterst spannend (18-18/20-20/22-22) maar een sterke Eva Verboven stelde de winst veilig 23-25 en een mooie 0-3 winst na een collectief gave prestatie . De ontlading bij speelsters en supporters was dan ook enorm. Torhout blijft zo op een mooie tweede plaats in de rangschikking.

VKt speelde met : Celeste Deforche , Lindsey Windels , Celine Platteeuw, Eva Verboven , Jozefien Dewulf , Karen Verhaeghe en libero Luka Lescrauwaet . Kwam in: Kim Windels.

Verslag: Patrick Bostoen
D4 delven het onderspit te Lichtervelde: VTL – VKt 3-1
 
De studieronde duurde tot 10-11 en dan kon VKt een tussenspurtje plaatsen tot 10-13. Die bonus smolt door een te hoge foutenlast als sneeuw voor de zon. Bij 13-13 ging Lichtervelde dan tot viermaal toe in de fout en met een prima middenaanval maakte Sara Verplancke er 13-18 voor. Lenka Verhaeghe zorgde er voor dat de marge van vijf punten behouden bleef. Een eerlijk VKt gaf dan een touché toe en zo kon VTL milderen tot 17-20. Met een stevige opslag van Lenka werd de bonus zelfs tot vier punten uitgediept. Maar dan verhoogde Lichtervelde de opslagdruk en de Torhoutse receptie moest passen. Als het punt niet rechtstreeks werd weggeven, dan was er geen opbouw mogelijk en Lichtervelde stoomde voorbij VKt tot 22-21. Middenvrouw Sara V. maakte slim een einde aan het Lichterveldse momentum en toen Lies De Vogelaere sloeg blok-out en zette zo de 23-23 op het bord. Yentl Monbalieu was ondertussen ingekomen voor Sara. Een ace van Dafina Bajraj gaf VKt bij 23-24 uitzicht op setwinst maar VKt maakte daarna zelf de fouten waardoor Lichtervelde de set met 26-24 naar zich toe trok.
 
In set twee startte coach Jan Verplancke met Yentl in plaats van Lenka. Een goed blok van Sara en diezelfde Yentl zette VKt op goede weg en Dafina en Lies scoorden: 1-3. Lichtervelde stapelde de fouten op en VKt liep uit tot 3-6 maar omdat de receptie opnieuw schutterde, liet het VTL bijbenen tot 6-6. Tine Verplancke werd goed aangespeeld door spelverdeelster Annelie Carron en scoorde door het midden en ze deed dat even later opnieuw voor de 6-9. Beide ploegen maakten in die fase van de set te veel fouten maar op die wijze kon VKt de bonus behouden en konden Sara en Dafina die zelfs nog uitdiepen: 8-13. Opnieuw bleef de Torhoutse receptie in gebreke en VTL kroop weer dichter maar Dafina met een drop midden midden en Lies zorgden dat de kloof enigszins behouden bleef:12-15. Diezelfde Lies kon even later scoren op een “ziekenhuisbal” maar dan werd de Torhoutse receptie nog maar een keer in gebreke gevonden en Lichtervelde kon de bordjes bijna in evenwicht hangen:16-17.   Yentl kon het sterke Lichterveldse blok verschalken maar Lichtervelde vond opnieuw de receptie van VKt in gebreke en kon zo de 21-19 aantekenen. Opnieuw Yentl met een mooie aanval in de straat en Sara met een drop over het blok zorgden ervoor dat VKt op gelijke hoogte kwam. Het goede opslagwerk van Tine verstoorde nu de opbouw bij Lichtervelde en Yentl maakte daar met een dropje midden midden dankbaar gebruik van. Het was Lichtervelde zelf die met twee fouten de set weggaf aan VKt: 22-25.
 
De bordjes stonden gelijk en de supporters maakten zich (verbaal) op voor een spannend vervolg aan de wedstrijd maar wat volgde was verre van spannend. VKt scoorde wel het eerste punt in de set met een middenaanval van Tine maar ging dan onderuit. Lichtervelde verhoogde de opslagdruk en VKt ging keer op keer in de fout. Van enige opbouw was geen sprake en in een mum van tijd keken D4 tegen een 11-2 achterstand aan. Dafina met een diepe bal en Lies blok-out zorgden voor wat hoop maar Lichtervelde stoomde door naar 18-6. D4 wisten niet meer van welk hout pijlen te maken. Maité Calleeuw en Elise Boucherie , Lenka en Kim Vandaele kwamen in maar konden de opslagorkaan van Lichtervelde ook niet stoppen. De receptie bleef het zorgenkind en Lichtervelde stoomde door naar een 25-7 setwinst.

In set 4 ging VTL door op dat elan en in een mum van tijd stond het vanuit een wankele receptie 4-0. Gelukkig maakte Lichtervelde zelf wat fouten en zo kon VKt bijbenen. Yentl scoorde met een aanval in de straat en met een ace bij opslag zette ze de bordjes bij 7-7 gelijk. Toen de Lichterveldse receptie ook de volgende opslag niet onder controle kreeg, kon Tine die netjes wegleggen. Door gestuntel aan Lichterveldse kant, werd het zelf 7 -10 maar dan ging het (receptionele) licht weer eens uit bij VKt. In één ruk ging het naar 12-10 en 15-11. Elise kwam Lies vervangen die in de greep zat van het grote blok en Dafina scoorde de 15-12. VKt bleef echter kwetsbaar in receptie en kon dan ook niet echt tot aanvallen komen. Lichtervelde profiteerde: 18-13. Even bood Sara nog wat weerwerk (18-14) maar Lichtervelde gaf zoveel opslagdruk dat VKt opnieuw kraakte. Maité kwam in voor Dafina maar kon niet beletten dat 24-14 werd. Uiteindelijk kon VTL de vierde set naar zich toehalen met 25-15.

D4 vochten voor wat ze waard waren maar bleken vandaag zeer kwetsbaar als de opslagdruk hoog was.    Een verdiende overwinning voor Lichtervelde.

zaterdag 8 november 2014


D2 winnen op Bevo Roeselare...
maar hebben hiervoor(in set 3) een wonderbaarlijke wederopstanding nodig.

17-25, 18-25 en 26-28.

Een verplaatsing naar het met 9 punten als zesde geklasseerde BEVO Roeselare is nooit een pretje. D2 hebben de klus echter geklaard zij het dat ze daarvoor in set drie tot het uiterste zijn moeten gaan.

VKt begon vrij dominant aan de wedstrijd.  Met scores van Lore Werbrouck en middenvrouw Leen Catrysse en een eerste handsbal van spelverdeelster Silke Vanthournout stond het snel 3-6.  VKt stapelde plots de fouten op en in een mum van tijd krabbelde BEVO terug tot 8-7.  VKt wist onder impuls van een sterk aanvallende Elke Coens de zaken recht te zetten en opposite Sien Vercruysse kon met een goed blok de 8-10 op het bord zetten.  Elke Coens zorgde daarna voor wat opslagdruk (10-13 met o.m. een ace)   Twee mooie scores van Lore W. later stond het 11-16. D2 hadden de set goed in handen en Helena Biebauw zette de 13-18 met een prima aanval op het bord.  Vermelden we ook dat de verdediging van VKt onder aanvoering van Jana Lannoye uitstekend functioneerde.   BEVO kon maar moeilijk onder de opslagdruk uitkomen en maakte aanvallend te veel fouten om D2 te bedreigen: 15-20.  Elke C. bleef maar scoren , o.m. met een mooie technische aanval in de Roeselaarse vijver en uiteindelijk besliste zij ook de eerste set met een ace: 17-25.

Set 2 en VKt ging op zijn elan door.  Goed blokkerend werk van Sien, een knappe aanval van Helena en een tweedehandbal van Silke en vooral goeie opslagdruk waardoor Bevo niet echt tot aanvallen kwam, zorgden er voor dat Bevo al snel opkeek tegen een 4-9 achterstand.  VKt was ook receptioneel en verdedigend goed bezig. Jana Lannoye wist haar verdediging goed te organiseren. 
Eventjes sputterde de motor maar 3 punten van Elke Coens die niet te stuiten was, zorgden voor de 6-13.  En dan kwam Helena aan de opslag.   De Roeselaarse receptie kreeg een appelflauwte en Helena scoorde zo twee rechtstreekse punten en Elke kon de uit receptie terugkerende bal simpel scoren: 6-16. We noteerden bij 8-17 een zwientje van Lore die bij een pipeaanval de medewerking kreeg van de netrand en bij 8-18 een “zwientje” van Silke die bij de opslag compleet naast de bal sloeg maar zo wel kon scoren.   Maar ook het blok functioneerde prima in dat stadium van de wedstrijd.  Nadat ze samen met Sien een eerste winnend blok had geplaatst,  tekende Leen Catrysse met een eenvrouwsblok voor de  10-21.  De laatste punten kwamen er echter niet zo makkelijk en de wissels bij Bevo rendeerden.  Helena scoorde met een mooie middenaanval (12-23) en met een blok-out aanval wist Lore W. het 24ste punt te verzilveren maar het duurde toch tot 18-25 vooraleer Bevo zelf in de fout ging en de tweede set een feit was: 18-25.

 D2 hadden Bevo op het eind van de vorige set in de wedstrijd laten komen en betaalden dat nu cash.  Silke zette met een tweedehandbal nog de 0-1 op het scorebord maar dan begon zo wat alles fout te lopen wat maar kon fout lopen.  De organisatie was bij D2 ver te zoeken en Bevo, dat nu alles of niets speelde, kon tot 5-1 uitlopen.  Coach Filip Verleye had tot dan een rustige avond beleefd maar moest nu zijn toevlucht zoeken in een time-out.  Die leek te werken want  Elke C  knalde op een prima pass van Silke de 5-2 op de Roeselaarse kant.  Opposite Sien V. scoorde nog blok-out maar het was Bevo dat vrank en vrij zijn kans ging en zo 10-4 voorkwam.  Helena vond het welletjes.   Met twee scores (na prima verdedigend werk van Jana)  en een goed blok samen met  Silke gaf ze de Torhoutse aanhang hoop: 10-7.  Elke C. dikte met een pipeaanval die hoop nog aan: 10-8.  Coach Filip Verleye bracht Joke Coens in voor Sien V. maar toch wist Bevo de kloof weer uit te diepen: 12-8.  Helena kon nog een keertje tegenprikken en ook Elke weerde zich maar VKt ging te veel in de fout: 16-10.  De opslagdruk was ver te zoeken en VKt leek ook het scorend vermogen kwijt.  Bevo bleef doorduwen en zo werd het 19-11!  Na een lange rally met wisselende kansen was het uiteindelijk Leen die de ban brak waarna Elke Coens dan toch voor wat opslagdruk  zorgde en Bevo in de fout ging.  Dat gaf Lore en Sien de kans tot scoren en D2 naderden tot 19-15. Laure Van Huffel kwam in voor Leen aan de opslag en met een ace zette ze de 20-17 op het bord.  Hoewel middenvrouw Helena tot twee keer toe kon scoren, kon ook zij niet beletten dat Bevo kon uitlopen tot 24-19.  Wiebe Vercruysse was ingekomen voor Lore maar zij kon ook de bakens niet direct verzetten.  Boeken toe voor deze set,  dacht het publiek, maar dat was zonder Helena gerekend die “on fire” was.  Nadat ze de 24-20 gescoord had, kwam diezelfde Helena aan de opslag.   De eerste opslag scoorde ze met behulp van de netrand (een zwientje dus).  Maar de volgende twee punten scoorde ze eveneens rechtstreeks met de opslag.  De coach van Bevo nam vlug een time-out waarna Helena met een volgend rechtstreeks punt de 24-24 op het bord zette.  Helena koos dan voor een opslag “op kracht” maar die stierf op de verkeerde kant van de netrand: 25-24.  VKt had nieuwe moed gekregen en Elke wist de bordjes opnieuw in evenwicht te zetten waarna D2 met een blok van Leen en Sien een eerste matchbal kregen.  Bevo wist die te neutraliseren maar opnieuw Elke wist na een lange rally de 26-27 te scoren.  De tweede matchbal was meteen de goeie want Bevo ging zelf in de fout:  26-28 nadat D2 een achterstand van 11-19 en 19-24 hadden goedgemaakt.   De “Oscar” van de match (en vooral dan het matcheinde) gaat dan ook naar Helena. 

Al bij al een degelijke match van D2 die echter in set 3 al te lang de opslagdruk achterwege lieten.  Proficiat D2.

VKt speelde met Silke Vanthournout, Joke Coens, Sien Vercruysse, Wiebe Vercruysse, Laure Van Huffel, Leen Catrysse, Helena Biebauw, Elke Coens, Lore Werbrouck, Jana Lannoye. 
We misten Jessie Verhaeghe (deze week mama geworden  Proficiat!!), Hanne Vancoillie, Emily Vandamme, Lore Verplancke (gekwetst) en Inge Audenaert.