maandag 14 november 2011

Dames 1e Divisie VKt -Bell's Temse 3-1

Dames  1e divisie    VKt -  Bell’s Temse    3-1  (21-25 32-30 26-24 25-16)

Bij 0-4 in set 1 diende thuiscoach  Walter Engelen al  zijn toevlucht te nemen tot een eerste time-out om zijn speelsters bij de les te houden. VKt  ging receptioneel de mist in en Temse profiteerde –zonder goed te moeten spelen –van de hoge Torhoutse foutenlast om  verder uit te lopen (4-9/7-12/11-16).  De thuisploeg  kon de kloof niet meer dichten , naderde nog wel tot 16-18 maar moest de setwinst aan de bezoeksters laten 21-25.
VKt herpakte zich in set 2  en teisterde van op de opslaglijn de Temse verdediging om een kleine voorsprong uit te bouwen (4-2/8-5). Ook aanvallend kwam Torhout beter uit de verf maar Temse bleef aanklampen  en kwam bij 19-19 voor de eerste maal langszij. Vkt  speelde  geconcentreerd en had bij 24-21 meteen zicht op setwinst. Individuele fouten  zorgden echter voor een 24-24 tussenstand en de supporters  kregen een  knotsgek  seteinde te verwerken met wisselende kansen en setballen aan beide kanten.  De thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind en pakte (verdiend) de set met 32-30.
Torhout bleef in de beginfase van set 3  stevig serveren (5-1/8-5) maar Temse counterde met plaatsballen (8-8) en bij 12-14 moest VKt weer gaan achtervolgen. De receptie bleef een teer punt en ook verdedigend ging Torhout in de fout.  Met weinig academisch volleybal werd dan toch weer een kloofje geslagen (20-16) maar  twijfel en een sterk bezoekend blok  zorgden voor  gelijke tussenstand (22-22/24-24). VKt toonde echter op tijd zijn mentale weerbaarheid   en pakte de set met 26-24.
Set 4  zag een enthousiast Torhout  al snel een  bepalende voorsprong bijeenspelen . De opslagdruk bleef hoog , de receptie was onder controle en vooral de middenaanvallers scoorden vlot (6-2/12-7).Temse zakte ineen en toen ook het Torhoutse blok rendeerde(18-11) stond niets een nieuwe thuisoverwinning in de weg. Vkt pakte de vierde set met 25-16 en kon na een moeilijke wedstrijd  toch verdiend een 3-1 zege laten optekenen.
VKt speelde met  : Annelies Vande Maele, Lies Dobbelaere,Karen Verhaeghe, Eva Verboven ,Elke Coens ,Iris Vandewiele en Caroline Casteleyn. Kwam in : Sien Vercruysse.