maandag 12 maart 2012

Dames 1e Divisie Bell's Temse- VKt 10032012

Dames 1e Divisie Bell’s Temse –VKt  3-2 (27-25 25-22 20-25 22-25 16-14)
Het werd een bewogen wedstrijd in Temse tussen 2 ploegen die niets meer te winnen of te verliezen hadden maar waarbij een agressief en onsportief publiek en een provocerende coach constant het scheidsrechterlijke duo bestookten.
In set 1 had Vkt het lastig met de zware opslagen van de thuisploeg maar kon toch aanklampen tot 7-7. Temse kon echter verder uitlopen tot 17-10  mede omdat het VKt-blok niet functioneerde. Torhout herpakte zich echter , neutraliseerde wat setballen (24-22/25-24) maar moest zich alsnog gewonnen geven 27-25.
Zelfde scenario in set 2 waar VKt constant moeite had om de plaatselijke aanvallen af te stoppen maar er toch in slaagde –mede door fouten bij Temse-om in het spoor te blijven (6-6/11-11/17-17).Beide ploegen scoorden nu vlotjes maar individuele fouten deden VKt de das om 25-22.
Vkt startte snediger in  set 3 , had de organisatie op punt  en met degelijke opslagen werd Temse op achterstand gezet (1-7/6-10). De thuisploeg kwam echter langszij omdat Torhout de druk niet kon aanhouden en ook verdedigend niets gedaan kreeg (10-10).  Vkt  bleef stevig serveren zodat er opnieuw een kleine kloof ontstond (10-16) , maar toen begon de thuisploeg iedere beslissing van de scheidsrechters te contesteren met een gele kaart voor de thuiscoach voor gevolg en een woelig publiek. Torhout hield het hoofd koel en pakte de derde set met 20-25.
De sfeer bleef grimmig vooral omdat  VKt opnieuw het voortouw nam , beter blokkeerde en met sterk opslagwerk de  thuisploeg ontregelde (4-7/11-14). Bij 14-17 stokte het spel van de bezoekers en Temse pakte weer over met sterk aanvallend werk(19-17/20-18). Het publiek en de coach bleven de scheidsrechters belagen  toen Torhout weer langszij kwam (20-20) met een rode kaart voor de thuiscoach als gevolg.  De thuisploeg vergat te volleyballen en Torhout profiteerde om setwinst binnen te halen 22-25.
In de tie-break kon VKt nog even de schijn ophouden (1-2/2-3) maar te  hoge foutenlast zette Temse op weg  naar de overwinning . Het werd nog even spannend  toen Torhout 3 wedstrijdballen neutraliseerde (14-11/14-14) maar gelukkig voor de scheidsrechters haalde de thuisploeg toch de overwinning binnen. Een beschamende vertoning van de thuisploeg ,hun coach en de entourage. Gelukkig bleef de Vkt aanhang rustig bij alle provocaties.
VKt speelde met  :  Heleen Luyckx,Lies Dobbelaere,Sien Vercruysse,Eva Verboven,Elke Coens,Iris Vandewiele,Caroline Casteleyn . Kwamen in : Karen Verhaeghe en Annelies Vande Maele.