zondag 22 september 2013

Dames 1e Divisie Avanti Aalter -VKt Torhout 22092013

Het vernieuwde en piepjonge VKt (gemiddeld 19jaar)  kreeg als seizoensopener direct de kampioen van vorig jaar voorgeschoteld , Avanti  Aalter  .
Torhout startte vrank en vrij in set 1 met gevarieerd spel maar keek bij de  1e technische time-out toch tegen een 8-6 achterstand aan.  Foutjes bij Aalter brachten de bezoekers opnieuw langszij(12-12) maar toen Torhout vergat te scoren en het middencompartiment van Aalter niet kon gestopt worden stond het plots 20-14.   Coach Serbruyns   greep in , herschikte zijn troepen en met stevig serveerwerk van Ellen Goemaere  klom Torhout weer langszij (21-21).  Het vertrouwen was terug  en met een  2-11 tussenscore pakte VKt  onverhoopt maar verdiend de 1e set met 22-25.
Ook in set 2  gaven  beide ploegen  mekaar geen duimbreed toe. Wisselende kansen , stevig opslagwerk van beide ploegen  en  spectaculaire rallies zorgden voor gelijke standen (5-5//11-11/16-16). Torhout verhoogde de  opslagdruk  en Aalter keek plots tegen een 2-puntenkloof aan 17-19/19-21).  Aalter profiteerde echter van wat foutjes bij de bezoekers en kwam zelfs nog 23-22 voor. Met 3 punten op rij zorgde Ellen Goemaere voor nieuwe setwinst 23-25.
Torhout was gelanceerd en bleef ook in set 3 gevarieerd spelen (0-3/4-8).  Aalter kreunde onder het prima opslagwerk van VKt en bij 10-17 leek de buit binnen. Aalter   ging plots beter serveren en bij Torthout was de organisatie eventjes zoek.  Receptionele  en aanvallende fouten  zorgden ervoor dat de thuisploeg  de kloof (bijna) kon dichten (15-17/16-18). Torhout toonde echter een ongelooflijke weerbaarheid en kon de voorsprong opnieuw uitdiepen  17-21.  Aalter kraakte nu definitief en bij 19-25 stond een verrassende  maar fel bevochten en verdiende overwinning op het bord voor de Torhoutse jonkies.
Een dikke pluim voor coach Serbruyns en een opsteker voor het vervolg van de competitie.
Volgende afspraak zondag 29 september in Torhout tegen Bissegem.
VKT speelde met  :  Eva Verboven ,Ellen Goemaere,Celine Platteeuw,Laure Flament   , Margaux Hoornaert , Karen Verhaeghe en libero Luka Lescrauwaet . Kwam in : Celeste Deforche