dinsdag 9 december 2014

Dames 1e Divisie VKt Torhout -VDK Gent 3-2
(12-25 26-24 22-25 25-11 15-8)

Met de komst van VDK Gent was het voor de Squadra uitkijken naar de terugkeer in de Torhoutse sporthal van ex-VKt speelster Laure Flament. Het was meteen ook de laatste wedstrijd in de heenronde voor de thuisploeg.

In set 1 was het na 4-4 al snel duidelijk dat Laure Flament super gemotiveerd aan de opslag was gekomen tegen haar ex-ploeggenoten. In een mum van tijd sloeg ze (letterlijk) en serveerde ze VKt van het terrein (5-12). Gent ontwikkelde een zware opslagdruk en Torhout ( dat in de hele set maar 6 punten kon scoren) ging receptioneel onderuit . De bezoekers speelden quasi foutloos en VKt vond geen antwoord op het gevarieerde spel zodat het tot ieders verbazing snel 12-25 stond.

VKt had het ook in set 2 nog moeilijk met de organisatie , kon aanklampen (4-4) maar individuele fouten zetten Gent weer op voorsprong (5-7). VDK werd wat nonchalant , de motor sputterde (10-10) en Karen Verhaeghe en Eva Verboven sloegen een kloofje 14-10. VDK herpakte zich en Torhout verviel opnieuw in fouten last zodat er plots 14-17 op het bord stond. Daryl Roels bracht VKt met een gelukje (1e van 3 opslagen met het net) weer langszij (17-17) maar onder impuls van opnieuw Laure Flament stoomde Gent richting setwinst (19-23 /21-24). Althans zo dacht men maar dat was opnieuw zonder Daryl Roels gerekend die de thuisploeg in een spannend slot langs en voorbij de bezoekers bracht (24-24/25-24) waarbij Celine Platteeuw de setwinst verzekerde 26-24.

Set 3 bracht opnieuw het scenario van set 1. Na een gelijk opgaande beginfase (3-3/5-5) vond Gent het torhoutse blok keer op keer in gebreke (5-11). Ook de opslagdruk ontbrak bij de thuisploeg en toen de receptie faalde was het voor VDK een koud kunstje om uit te lopen (6-12/10-17). VKt wilde een afgang vermijden en er was even wat hoop toen Celine Platteeuw en Eva Verboven de kloof kleiner maakten (22-24) maar Gent vond opnieuw een gaatje in het blok en pakte de set 22-25 .

Bij 3-1 in set 4 vond een ontketende Daryl Roels het welletjes en serveerde met een onwaarschijnlijke reeks een 10-1 op het scorebord. Torhout had nu het goeie ritme te pakken, duwde Gent in de verdediging en scoorde nu vlot mede dankzij het sterke receptionele werk van libero Luka Lescrauwaet die er voor zorgde dat Celeste Deforche gevarieerd kon verdelen. Lindsey Windels deed haar duit in het zakje 13-3 en Karen Verhaeghe en Celine Platteeuw zorgden voor 21-8. Gent werd kompleet weggespeeld door een collectief sterke thuisploeg en Eva Verboven zette het orgelpunt 25-11.

In de tie-break ging VKt door op haar elan en een sterke Lindsey Windels zorgde voor een onoverbrugbare kloof (7-2) . Torhout toonde eindelijk waarom het in de top van de rangschikking stond en Gent plooide onder de druk (10-4). Celeste Deforche serveerde de matchbal op het bord (14-6) en Eva Verboven tipte de eindwinst over het bezoekend blok 15-8.

Het publiek had opnieuw waar voor zijn geld gekregen met een spannende partij volleybal en voor VKt was het een mooie afsluiter van een knappe heenronde met een 9/10 en 26/30, goed voor een(voorlopig) gedeelde eerste plaats .

Tijd voor een deugddoende rustpauze en afspraak op zaterdag 10 januari 2015 in Lennik.

VKt speelde met : Eva Verboven , Lindsey Windels , Celeste Deforche , Kim Windels , Jozefien Dewulf, Karen Verhaeghe en libero Luka Lescrauwaet .

Kwamen in : Daryl Roels , Celine Platteeuw en Florence Puype

Verslag: Patrick Bostoen