maandag 5 december 2011

Dames 1e Divisie Kemzeke/Stekene -VKt 3-0

Dames 1e Divisie  Kemzeke/Stekene – VKt   : 3-0  (25-21 / 25-19 / 25-22)

Torhout stond  zaterdagavond voor een zware verplaatsing naar het iets lager geklasseerde Kemzeke. De thuisploeg heeft niet veel gestalte in de ploeg maar is enorm beweeglijk en verdedigend erg sterk.
Set 1 ging lange tijd gelijk op (5-5/10-10/13-13) waarbij toen al duidelijk was dat een niet al te scherp spelend VKt heel wat moeite had om de geboden kansen af te maken.  Kemzeke  speelde zeer gedisciplineerd en nam bij 15-13 de wedstrijd in handen.   Torhout  bleef wel aanklampen (18-16 / 20-19) maar het bezoekende blok liet het teveel afweten zodat de thuisploeg  bij 25-21 met de setwinst ging lopen.
Zelfde beeld in de 2e set ; een sterk serverend en sterk verdedigend Kemzeke  zette een mak Torhout al snel op achterstand (6-4 /10-6) . Ook een heroptredende Heleen Luyckx kon ,na maanden afwezigheid, het tij niet keren. De thuisploeg bleef alles verdedigen en voor Torhout dreigde bij 19-9 een ware afgang.   VKt probeerde nog wel  maar bij 25-19 stond het 2-0 voor de thuisploeg.
Set 3 zag dan uiteindelijk een beter Torhout dat zijn sterkste wapen (de opslag) terug vond en nu ook door het midden vlot scoorde . Vkt  speelde dan ook een mooie voorsprong bijeen (4-8/ 8-14) maar de thuisploeg gaf niet af en de lange rallies werden meestal in het voordeel van Kemzeke beslecht. Torhout zag zijn voorsprong wegsmelten (18-18) en werd bij 21-21 dan ook nog door een scheidsrechterlijke beslissing de das omgedaan (22-21). Kemzeke gaf het geschenk niet meer uit handen en boekte op basis van het enthousiaste en collectieve spel een verdiende overwinning (25-22) tegen een onder zijn niveau spelende VKt.
VKt speelde met : Annelies Vande Maele, Karen Verhaeghe,Eva Verboven,Elke Coens,Sien Vercruysse,Lies Dobbelaere en Caroline Casteleyn. Kwam in : Heleen Luyckx