maandag 12 december 2011

Dames 1e Divisie VKt - Avo Melsele 1-3

Dames 1e Divisie  VKt  -                 Avo Melsele   1-3  (25-14 / 10-25 / 19-25 / 21-25)

Na de nederlaag tegen Kemzeke/Stekene was Torhout uit op eerherstel tegen het iets lager geklasseerde Melsele.
Torhout startte furieus en zette de bezoekers al snel op een behoorlijke achterstand (6-1/10-5).Vkt speelde heel efficiënt  vanuit  een degelijke  receptie zodat  de aanvallers perfect aangespeeld werden en vlot scoorden.  Melsele vond  geen antwoord en moest lijdzaam toezien hoe  de thuisploeg een vlotte 25-14 setwinst boekte.
Compleet ander spelbeeld in set 2 ; Melsele verhoogde de opslagdruk en VKt ging nu wel onderuit in receptie. De organisatie viel weg , de opbouw stokte en de bezoekers serveerden zich al snel naar een 10-25 setwinst. Van een ommekeer gesproken.
Melsele bleef op zijn  elan doorgaan in set 3 maar Vkt klampte aan (5-5/10-10). Bij 12-14 echter herviel de thuisploeg in te hoge foutenlast en zonder denderend te moeten spelen diepte Melsele de kloof verder uit (14-20/17-22). Torhout hervond eventjes zijn betere spel (19-22) maar individuele fouten deden de thuisploeg opnieuw de das om.  19-25 en een 1-2 voorsprong voor de bezoekers.
Zelfde spelbeeld in set 4 ;  Melsele bleef stevig serveren  maar VKt gaf zich niet zomaar gewonnen(4-4/7-7).  Torhout vergat te scoren , verloor de lange rallies maar had bij 18-18 nog steeds uitzicht op setwinst. Vkt  geraakte echter niet meer voorbij het bezoekende blok  en zag ook deze set verloren gaan 21-25.  De 1-3 nederlaag zorgde dan ook voor een wrang gevoel bij de thuisploeg  die ontgoocheld de kleedkamer opzocht.
VKt speelde met  : Heleen Luyckx,Eva Verboven,Sien Vercruysse,Lies Dobbelaere,Karen Verhaeghe ,Elke Coens en Caroline Casteleyn. Kwam in : Annelies Vande Maele