dinsdag 22 januari 2013

Dames 2 doen wat ze moeten:  VKt D2 – Wervik: 3-0

Na de nederlaag tegen Wingene was er toch enige onzekerheid in de ploeg geslopen.  Deze vertaalde zich ook in de aanvangsfase van de eerste set.   VKt maakte behoorlijk veel (onnodige) fouten , de receptie stond allerminst op scherp en Wervik zette – ondanks enkele mooie punten van Sien Vercruysse en Margaux Hoornaert  en een attent blokje van Inge Audenaert – VKt op een 8-13 achterstand.   Coach Marc Vanneste vond het tijd om zijn dames de levieten te lezen en het werkte.  Met twee punten van Elke Vanthournout krabbelden D2 even terug maar Wervik leek niet bereid om mee te werken want het zette VKt terug op een 6 puntenkloof: 11-17. Julie Haeck kwam Elke vervangen in het achterveld en bracht wat stabiliteit. VKt begon terug te vechten.  Een mooie score van Evelien Lataire opende de debatten.  De opslagdruk die tot op dat ogenblik ontbrak, werd o.m. door Margaux verhoogd en Wervik ging in de fout.  Met een mooie blok van Evelien en een ace van Sien beende VKt bij: 17-17.  Ondanks een goeie verdediging van libero Jessie Verhaeghe nam Wervik toch weer twee punten voorsprong maar coach Marc nam zijn tweede time-out en VKt vond zijn tweede adem.  Wervik werd een paar keer in de fout gedwongen en een blok en een drop van Evelien die onder stoom was gekomen, zette de 21-19 op het bord. Toch bleef het een spannende bedoening want Wervik kwam op kousenvoeten terug tot 21-21 maar dan scoorde Elke na een lange rally om het nog eens met een korte diagonale aanval over te doen.   Spelverdeelster Silke Vanthournout speelde dan middenspeelster Inge Audenaert aan die hard en diep naar positie 1 sloeg.  De eerste setbal werd door Wervik nog verdedigd maar Elke Vanthournout was moeilijk te stoppen en sloeg het setpunt op het Wervikse canvas: 25-23.
Set 2 met Laure Van Huffel in plaats van Inge begon vrij gelijkopgaand met scores van Elke en spelverdeelster Silke in eerste tijd.  Laure Van Huffel tekende met een fraaie middenaanval  voor de 6-6 en Sien Vercruysse dikte de score aan met een mooie driemeter-aanval.  Opnieuw Laure zorgde voor de eerste technische time-out.  Daarna liet VKt Wervik ter plaatse met een mooie aanval in de straat van Margaux en Evelien die door het blok heen sloeg.  Een blok van Evelien en Sien en een mooie technische aanval van Margaux en een ace bij opslag van Laure zorgden voor de 14-8.  VKt was niet meer te stuiten en stoomde door – o.m. met goed blokwerk van Evelien en Elke- naar 19-12. Nadat Elke knap vrijgespeeld was door zus Silke en diep op positie 6 scoorde, noteerden we een knappe pipe-aanval van Margaux voor 21-12.   Even rechtte Wervik de schouders met ondermeer een “zwientje” maar spelverdeelster Silke vond het welletjes en tekende uit eerste hand voor setbal. Toen Wervik de opslag van Silke niet onder controle kreeg, was ook de tweede set een feit: 25-17.

In set 3 met Laure ipv Evelien leek het er op dat VKt gewoon op zijn elan zou doorgaan.  Met gerichte opslagen ontregelde Silke de opbouw bij Wervik en met scores van Sien, Margaux en een ace werd het 5-0. Libero Jessie bracht de ballen mooi tot bij Silke en zo stoomde VKt door tot 8-4.  Elke scoorde nog van op positie 2 maar dan leek de machine even te stokken.   Wervik dichtte de kloof tot Margaux een tweetal keren scoorde en zo de stand op 12-9 bracht.   VKt ging verder op zijn elan met twee scores van Sien: 15-10.   Hanne Vancouillie kwam in voor Silke. Even leek Wervik zijn tweede adem teruggevonden te hebben maar een score van Sien bracht VKt bij 16-13.  Met een ace van Margaux, een score van Elke en een knal van Evelien die Sien als opposit was komen vervangen, werd het 20-13.  De schaapjes op het droge zou je denken maar  Wervik bleef aanklampen: 20-16.  Een strenge beslissing van de scheidsrechter met geel voor de kapitein van Wervik en een score van Inge door het midden  en een prima aanval van Elke zorgden voor de 24-19.  Maar toen viel VKt opnieuw stil en kreunde onder de opslagdruk van Wervik.  Na de time-out van coach Marc bij 24-23 maakte spelverdeelster Silke Vanthournout met een bal uit de eerste hand een einde aan de debatten: 25-23. 
Een verdiende overwinning voor D2 die hopelijk hieruit het nodige vertrouwen putten.  Stilaan groeien de dames terug naar het vormpeil van voor de nieuwjaarsdagen. Als ze nog wat meer opslagdruk kunnen ontwikkelen, moet de volgende wedstrijd tegen Dynamivo Dadizele meer dan haalbaar zijn. 

Speelden voor VKt: Silke Vanthournout, Evelien Lataire, Inge Audenaert, Sien Vercruysse, Elke Vanthournout,  Jessie Verhaeghe, Margaux Hoornaert, Laure Van Huffel, Julie Haeck & Hanne Vancouillie. 
Lore Werbrouck.moest gekwetst toekijken en Emily Vandamme zit volop in de examens.  

Coach: Marc Vanneste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten