dinsdag 5 februari 2013


Verrassende nederlaag van D1 tegen Lennik: 0-3

Een complete offday is de enig mogelijke conclusie bij de verrassende nederlaag van VKt Dames1 tegen Lennik.  
De nederlaag van Oudenaarde tegen hekkensluiter VDK Gent zorgde blijkbaar niet voor de nodige rust in de ploeg.  Een vinnig spelend Lennik dat met een “wij hebben niets te verliezen”-mentaliteit vrank en vrij in de aanval trok, zette van bij het begin van de eerste set de toon.  Na de gebruikelijke studieronde tot 3-3 was het Lennik die de thuisreceptie in gebreke vond.  De opbouw liep dan ook stroef en VKt scoorde niet.  Lennik maakte het onze dames lastig met dropballetjes (een recept dat ze de hele match zouden blijven hanteren) en VKt vond daar het antwoord niet op: 4-8.  Even wist VKt de kloof te dichten via goeie opslagen van Caroline Casteleyn waarbij Iris Vandewiele en Laure Flament de geboden kansen prima afmaakten.  Maar VKt bleef schutteren en Lennik liep zo waar uit tot 6-12.  Een time-out van coach Jean-Paul kon het tij niet keren. Omdat VKt er op receptioneel vlak onderdoor ging, bouwde Lennik de voorsprong uit tot 8-15.  Even leek VKt zich te herpakken, o.m. met goed blokkerend werk van Helena Biebauw.    Eva Verboven scoorde enkele keren en VKt kroop terug naar 13-16.  Even groeide de hoop dat de ploeg zich zou herpakken maar Lennik hield de kloof op drie punten 16-19.  Ook de tweede time-out van Jean-Paul bracht geen soelaas.  Lennik stoomde door naar 18-24.  Toch wilde VKt niet zomaar wijken.  Kapitein Eva Verboven wilde niet wijken en Laure Flament scoorde een ace: 21-25.  De passeur van Lennik maakte het echter met een bal uit eerste hand slim af: 21-25.

In de tweede set kregen we een veel vinniger start van VKt.  Libero Jana Lannoy bracht de ballen prima tot bij setter Joke Coens en VKt kreeg vleugels met scores van o.m. Laure Flament en Iris Vandewiele.  Met Eva aan de opslag ging Lennik nu receptioneel in de fout en het stond 10-5.  Spelverdeelster Joke scoorde dan ook met een bal uit de eerste hand maar toen stokte de machine plots.   Lennik kroop punt voor punt dichterbij: 13-13.  Het moet gezegd worden dat VKt op dat moment meer dan behoorlijk stond te verdedigen en dat het blok zijn werk deed, maar toch was het Lennik dat de bovenhand nam: 15-16.  Het bleef, met scores van o.m. Iris en goed blokwerk van Eva en Helena, gelijk opgaan tot 20-20.  Drie receptiefouten zorgden plots voor setbal van Lennik op 20-24.  VKt keerde met scores van o.m. Laure en Eva terug tot 23-24.  Een foute opslag zorgde echter voor setwinst voor Lennik: 23-25.

De kopjes gingen naar beneden en het leek alsof de ploeg de bui al zag hangen.  Lennik liep 1-4 uit maar o.m. met scores van Helena door het midden en goed blokkeringswerk en een ace bij opslag van Eva, kwam VKt terug tot 9-10.  Omdat onze receptiespeelsters het moeilijk hadden om Joke te bereiken, stokte de opbouw en VKt maakte te veel fouten.  In een mum van tijd stond het 12-16.  Lennik pakte tot tweemaal toe uit met een “Liesballetje” en het zelfvertrouwen van de dames smolt als sneeuw voor de zon: 13-19.  Met Lies Dobbelaere voor Caro en Ellen Goemaere voor Laure wist VKt even tegen te scoren maar het was duidelijk dat het momentum voor Lennik was:  16-21.  Alles wat de Brabanders deden, lukte.  Bij VKt lukte niets meer.  Lennik won dan ook terecht de derde set met 18-25.

Een zware nederlaag voor D1 die nog niet de vorm te pakken hebben van voor de nieuwjaarsdagen.  Nu is het eventjes windstil op vlak van de competitie.  Dat kan hen tijd geven om te herbronnen en er samen opnieuw voor te gaan.   If the going gets though…..

Traden aan voor VKt:  Eva Verboven, Lies Dobbelaere, Laure Flament, Joke Coens, Iris Vandewiele, Jana Lannoy, Caroline Casteleyn, Ellen Goemaere, Lien Moijson. Helena Biebauw, Julie Maertens.    Coach: Jean-Paul Serbruyns.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten