dinsdag 5 februari 2013


VKt Dames 2 moeten na de 1-3 nederlaag tegen Tielt, de leiding afstaan

 
Tielt startte snediger dan VKt en zette de Torhoutse receptie onder druk.  Dat zorgde voor nogal wat receptiefouten waardoor spelverdeelster Silke Vanthournout al te vaak achter de ballen aan moest hollen.  VKt bleef de missers opstapelen en Tielt fietste lustig door naar 5-9 en 6-11. Een time-out van coach Marc Vanneste gaf eventjes weer hoop.  Goed blokwerk van Silke en Evelien Lataire, wat fouten bij Tielt en een eerste handsbal van spelverdeelster Silke zorgden voor de 10-13.  Toen middenvrouw Inge Audenaert zich liet gelden, werd het zelfs 12-13.  Dichter kwam VKt echter niet en Tielt nam terug over en ging door naar 14-19.  Een drop van middenvrouw Evelien Lataire en behoorlijk blokwerk zorgden voor de 17-19 maar opnieuw viel VKt stil.  Met Lore Werbrouck in plaats van Margaux Hoornaert bij 17-22 leek VKt nog even terug te vechten met o.m. een punt van Elke Vanthournout.  Dichter dan 22-24 kwamen D2 echter niet.  Met een bal die al of niet nipt binnen was, haalde Tielt de eerste set binnen:  22-25.

VKt startte de tweede set in een hogere versnelling.  Elke met een prima score en een blok en een receptiefout bij Tielt op opslag van Silke, zorgden voor de 4-0.  VKt leek op dat elan door te gaan met een mooie drop van Inge en eentje van Lore.  Inge scoorde nogmaals door het midden en Tielt ging in de fout en het stond 9-4 met een prima aanval van Sien Vercruysse in de straat.  Ook Evelien Lataire legde de bal prima weg en het werd 10-4.  Bij de supporters herleefde de hoop op de heropstanding maar net op dat moment liep het fout.  Maar liefst drie rechtstreekse punten door fouten in de receptie, kwam Tielt in een mum van tijd terug tot 10-9.  De receptie bleef het tere punt bij VKt en zo kon Tielt gelijke tred houden tot 17-17.  En dan verviel VKt terug in het oude zeer:  de receptie stond op wankele benen en de opbouw liep dan ook fout:  17-21.  Met Emily Vandamme in plaats van Sien Vercruysse en Margaux in plaats van Lore, vocht VKt terug naar 23-24.  Wat volgde was een spannende rally die uiteindelijk beslecht werd door de Tieltse spelverdeelster die de bal netjes weglegde: 23-25.

D2 waren duidelijk op hun eer getrapt en kwamen geprikkeld op het terrein bij de aanvang van de derde set.  Libero Jessie Verhaeghe bracht de ballen tot bij Silke en VKt ging met 8/7 de eerste verplichte time-out in.  Nu was het Tielt dat de receptie niet op orde kreeg.   Met een goeie opslagreeks (waaronder een ace) bracht Elke VKt van 12-11 naar 19-11.  Tielt kreeg de bal niet onder controle en Margaux kwam een paar keer tot scoren en ook het blok werkte nu meer dan behoorlijk. Tielt kwam er gewoon niet aan te pas. Bij 23-14 sloeg Evelien nog maar eens een put in de vloer en ze deed dat nog eens netjes over op setbal: 25-14.

De Torhoutse supporters hadden terug hoop maar Tielt begon furieus aan de vierde set.   In een mum van tijd stond het 2-6.  Sien Vercruysse zorgde echter samen met Margaux voor de kentering.  Eerst scoorde Sien en dan zorgde ze met een goeie opslagreeks voor 12-7.  Tielt kreeg de receptie niet onder controle en eerst Margaux en dan drie maal Evelien tekenden voor het kloofje.  VKt slaagde er in de kloof tot 14-10 in stand te houden maar individuele fouten zorgden dat Tielt kon bijbenen. Meer zelfs, toen VKt maar niet kon scoren, kon het zelfs uitlopen tot 14-16.  Lore Werbrouck kwam Elke vervangen en met twee scores van Lore en eentje van Margaux werd het 17-19.   Dat was echter het laatste wapenfeit van VKt want fouten in receptie werden cash betaald.  VKt viel compleet stil en met een “zwientje” versierde Tielt de setbal.   De eerste was meteen ook de goede en de wedstrijd eindigde op een anticlimax voor VKt: 17-25 en 1-3.

 
Speelden voor VKt: Silke Vanthournout, Evelien Lataire, Inge Audenaert, Sien Vercruysse, Elke Vanthournout,  Jessie Verhaeghe, Margaux Hoornaert, Laure Van Huffel, Hanne Vancouillie, Lore Werbrouck.en Emily Vandamme.  Trainer/coach Marc Vanneste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten