maandag 3 oktober 2011

Dames 1e Divisie Belltex Oudenaarde-VKt 02102011

Dames  1e Divisie   Oudenaarde – VKt Torhout  3-2  (24-26 17-25 25-12 25-15 15-13)

Met de verplaatsing naar Oudenaarde voor de boeg stond voor een gehavend VKt meteen een confrontatie met een titelkandidaat op het programma.  Met slechts negen fitte speelsters  beschikbaar was het voor coach Engelen opnieuw puzzelen geblazen  en hopen op een verdienstelijk resultaat.
Torhout verbaasde vriend en vijand met vlot en complexloos volleybal in set 1 waarbij vanuit een hechte organisatie vlot gescoord werd. Het sterke Oudenaarde zocht de oplossing via 3-meteraanvallen  maar VKt  bleef gelijke tred houden (5-5/10-10/13-13). Bij 13-14 sputterde de bezoekende receptie echter en Oudenaarde verhoogde de opslagdruk om een kleine kloof te slaan (17-15). Torhout toonde zich echter weerbaar en  met stevige services en een goed blok stond een verrassende 20-23 tussenstand op het bord.  Oudenaarde kwam nog terug (23-23) maar een moedig Torhout haalde toch verdiend de set binnen (24-26).
VKt putte vertrouwen uit de deelwinst en startte met overtuigend opslagwerk zodat de thuisploeg al snel op achtervolgen was aangewezen (1-4/7-11/10-14). Torhout verdedigde goed en de stevige receptie zorgde ervoor dat de aanvallers  vlot  konden scoren. Oudenaarde vond geen antwoord op het gevarieerde spel van de bezoekers   , maakte teveel fouten en zag  een sterk  spelend Vkt verder uitlopen  en  uiteindelijk ook  vlot  de 2e set winnen met 17-25.
Over set 3e en 4 kunnen we heel kort zijn.  Oudenaarde speelde de bezoekers van op de opslaglijn volledig in de vernieling. Bij Torhout was plots alle organisatie zoek ,  de  receptie en de verdediging  lieten het afweten en  toen er ook niet meer werd gescoord kon  de thuisploeg   makkelijk de bordjes  in evenwicht brengen    (25-12 en 25-15).
Wie dacht dat VKt nu snel zou buigen in de tiebreak keek verbaasd toe hoe de bezoekers  plots weer vertrouwen putten uit een paar goede aanvallen en 1-4 en 5-7 uitliepen. Bij 6-7 kreeg de thuisploeg dan ook nog de hulp van de scheidsrechter en een aangeslagen Torhout kwam  10-7 achter. Stevig opslagwerk  bracht weer spanning in de wedstrijd (10-10/13-13) maar een moegestreden VKt diende dan toch te berusten in de nederlaag (15-13  en 3-2).
Ondertussen blijkt dat Hanne Libbrecht out is voor de rest  van het seizoen met gescheurde kruisbanden  . De VKt-familie  wenst haar alvast een spoedig herstel  toe.
VKt speelde met : Annelies Vande Maele, Eva Verboven,Lies Dobbelaere,Elke Coens,Karen Verhaeghe,Iris Vandewiele en Jana Lannoy . Kwam in : Caroline Casteleyn.