maandag 10 oktober 2011

Verslag Dames 1e Divisie VKt Torhout - Gooik 3-1

Dames 1e Divisie  VKt – Govok Gooik  :  3-1   (17-25  25-23 25-18 25-14)

Met Gooik stond alweer een stevige klepper op de Torhoutse volleybalvloer. De bezoekers beschikken over heel veel kracht en gestalte en hadden het maximum van de punten.
Het zag er in set 1 dan ook  niet naar uit dat VKt enige aanspraak kon maken op puntenwinst want voor de wedstrijd goed en wel op gang was gefloten keek de thuisploeg al  tegen een onwaarschijnlijke 1-10 achterstand aan. Torhout stond er bij en keek hoe het weggeserveerd werd door het sterke Gooikse team.   Pas na de tweede TTO (8-16) hervond de thuisploeg zijn volleyballend vermogen en kwam zowaar op 4 punten (14-18) maar Gooik liet niet begaan en haalde set 1 binnen met 17-25.
De kleine remonte in set 1 had VKt blijkbaar deugd gedaan en met herwonnen zelfvertrouwen startte de thuisploeg stevig in set 2 (6-2/8-4).  Een stabielere receptie zorgde ervoor dat de opbouw beter lukte en ook de middenblokkers deden hun  werk. Torhout herviel echter in zijn traditionele fouten en zag de bezoekers naast en voorbij komen (8-10). Een time-out van coach Engelen maakte een einde aan het haasje –over en VKt  nam  het heft weer  in handen. Beter opslagwerk en een sterke midden zorgden voor een 15-10 en 20-14 voorsprong.  Gooik kwam nog even dreigen (23-21/24-23) maar Vkt pakte verdiend de 2e set met 25-23.
In set 3 stoomde Torhout voort op zijn elan met dank aan een uitstekende Karen Verhaeghe in het midden   en fantastisch blokwerk  op de hoek  en midden (Gooik werd liefst 7 keer kansloos afgestopt). Ook vanop de opslaglijn werd de  Gooikse receptie ontregeld en VKt liep netjes uit (4-0/12-6/17-10). Met gevarieerd aanvalsspel werd duchtig gescoord  en wat de bezoekers ook probeerden , de setwinst voor Torhout kwam nooit in gevaar (25-18).
Vkt  bleef ook in set 4 geconcentreerd spelen , beperkte de foutenlast (een gevolg van herwonnen zelfvertrouwen) en zette Gooik al snel op achterstand (4-2/8-5/13-6). Ook nu weer waren opslagdruk en middenaanvallen bepalend voor het goede resultaat. Het blok bleef stevig zijn werk doen en de hoekaanvalsters scoorden naar hartenlust.   De bezoekers gingen fysiek en mentaal onderuit en haakten af bij 19-13. Een collectief sterke thuisploeg haalde verdiend de eerste seizoenszege binnen na een 25-14 setwinst.
Een flinke opsteker voor een nog steeds gehavend Torhout dat  niet alleen zijn weerbaarheid toonde maar de supporters ook knap volleybal aanbood. Nu nog bevestigen in de uitwedstrijd bij promovendus  Bissegem volgende week zaterdag.
VKt  speelde met : Annelies Vande Maele,Lies Dobbelaere,Karen Verhaeghe,Elke Coens, Eva Verboven,Iris Vandewiele en Jana Lannoy.  Kwam in : Caroline Casteleyn