maandag 17 oktober 2011

Verslag Dames 1e Divisie -Bissegem -VKt 1-3

Dames  1e Divisie  Bissegem –VKt Torhout  1-3   (22-25  25-20 18-25 10-25)

Na de mooie overwinning tegen Gooik ,ging VK top zoek naar puntengewin bij het pas gepromoveerde Bissegem.
Bissegem , dat qua gestalte duidelijk onderlag bij Torhout , startte sterk en profiteerde van de hoge foutenlast in receptie en verdediging bij de bezoekers. Het was dan ook snel achtervolgen geblazen voor de VKt-dames  (6-2/16-10). Een time-out  van Walter Engelen bracht niet direct soelaas en na 19-10 en 21-15 zag het er niet goed uit voor de Torhoutenaars. Dit was echter zonder Eva Verboven gerekend die van op de opslaglijn quasi in haar eentje de kloof dichtte en VKt op 21-22 voorsprong bracht. De thuisploeg was aangeslagen  en zag dan ook de set verloren gaan met 22-25 (een tussenspurtje van 1-10).
Torhout  begon beter aan de tweede set (1-3) maar had geen antwoord op de vele plaatsballen van de thuisploeg en ook het Torhoutse blok presteerde ondermaats. Bissegem herpakte zich (5-5 / 7-7) en kon geleidelijk aan een kloofje uitbouwen , met dank aan een bezoekende ploeg waar echt niks meer lukte (10-8/ 19-12). Bissegem bleef geconcentreerd spelen en liet zich geen 2e keer verrassen. Het won dan ook die set met 25-20.
Ook in set 3 bleef Bissegem  op zijn elan voortgaan (6-3).Vkt hervond echter  zijn organisatie en kwam eindelijk aan volleyballen toe. Opnieuw van op de opslaglijn kon Elke Coens nu de voorsprong uitbreiden (7-9/9-13)  en toen ook de aanvallers werden bereikt stond het snel 10-17.  Bissegem spartelde eventjes tegen maar de Torhoutse middenspeelsters zorgden voor een geruststellende 18-25 winst.
Tot 3-4 in set set 4 bleef het spannend maar Bissegem kreunde onder de hoge opslagdruk van VKt (Elke Coens /Iris Vandewiele) zodat  als snel een 6-20 tussenstand op het bord kwam. Torhout verdedigde beter en maakte de kansen nu wel vlot af. Bij 10-25 stond dan ook een verdiende overwinning op het bord voor de bezoekers.   Deze overwinning was er vooral een behaald  van op de servicelijn , een sterk wapen bij VKt.  Speltechnisch kan het echter nog heel wat beter  en dat moet vertrouwen geven naar de toekomst toe.
VKt speelde met : Annelies Vande Maele,Lies Dobbelaere,Karen Verhaeghe,Eva Verboven,Elke Coens,Iris Vandewiele,Jana Lannoy.