maandag 20 februari 2012

Dames 1e Divisie Dynamivo Dadizele - VKt 2-3 (19-25 25-16 14-25 25-16 10-15)

Dames 1e Divisie  Dadizele – VKt : 2-3  (19-25 25-16 14-25 25-16 10-15)

Torhout dat slechts met 7 speelsters de verplaatsing maakte naar hekkensluiter Dadizele  diende tot het uiterste te gaan om de overwinning  op zak te steken.
Set 1 ging gelijk op waarbij beide ploegen om beurten scoorden maar ook een hoge foutenlast lieten noteren (4-4/11-11/16-16).  Torhout ging dan iets steviger serveren en met een paar knappe 3-meteraanvallen  werd een definitieve kloof geslagen (18-22/19-25).
De thuisploeg startte enthousiast in set 2 (4-0)  maar VKt klampte aan en kwam via vnl de middenaanvalsters langszij (5-5/9-9). Dadizele verdedigde sterk en VKt vergat te scoren. Toen ook de organisatie bij de bezoekers  zoek was kon de thuisploeg makkelijk uitmaken 25-16 .
Set 3 zag een uitstekend Torhout dat geconcentreerd speelde , de receptie verzorgde zodat er vlot werd gescoord (3-6/6-12) en via goed blokwerk  de thuisaanvalsters keer op keer counterde (8-15/9-20). Toen ook de opslag maximaal rendeerde stond het al snel 14-25.
Vkt kon echter niet op zijn elan verdergaan en diende in set 4 bij 4-4 de rol te lossen.  De thuisploeg serveerde stevig en ontregelde zo de bezoekende receptie (6-4/13-7). De Torhoutse verdediging faalde en ook het blok liet het nu afweten . Torhout naderde nog tot op 4 punten (18-14) maar een sterk Dadizele pakte de set met 25-16.
Torhout liep in set 5 snel uit (1-5) maar concentratieverlies en een aantal dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen brachten de thuisploeg weer langszij (5-5/ 8-8). Bij 10-8 leek het pleit beslecht maar een mentaal sterk VKt herpakte zich , scoorde 7 punten op rij  en pakte de eindwinst (10-15).
VKt speelde met : Annelies Vande Maele,Sien Vercruysse,Lies Dobbelaere,Iris Vandewiele,Elke Coens,Heleen Luyckx en Caroline Casteleyn.