maandag 27 februari 2012

Dames 1e divisie VKt- VDK Gent 3-1 (25-16 25-18 21-25 25-18) 26022012

Dames 1e divisie   VKt – VDK Gent   3-1  (25-16 25-18 21-25 25-18)

Tegen VDK Gent  kon VKt voor de zevende wedstrijd op rij punten sprokkelen wat gezien de moeilijke omstandigheden (blessures, afwezigheden) toch wel een puike prestatie is. De winst werd beloond met een gedeelde 3e plaats in de rangschikking.
Torhout zette Gent in set 1 al snel op achterstand (8-3) maar de lepe bezoekers kwamen toch weer langszij (11-11). Vkt panikeerde niet , bleef de receptie verzorgen en met een prima opbouw stond het al snel weer 18-14. De thuisploeg  verdedigde bovendien sterk en Gent kon de VKt-aanvalsters niet afstoppen  zodat bij  25-16 setwinst op het bord stond.
Ook in set 2 ging de thuisploeg op zijn elan verder. VKt had de wedstrijd onder controle en  met een prima spelverdeling  werd er aanvallend naar hartenlust  gescoord(8-4  / 12-7). De thuisploeg bleef stevig serveren en  zette ook een stevig blok neer ( 18-10).  Gent profiteerde nog even van wat Torhoutse opslagmissers  (19-14) maar speelde zelf te slordig om de thuisploeg nog te verontrusten zodat ook set 2 naar VKt ging  met  25-18.
VKt startte slap in set 3 en zag een beter  Gent snel uitlopen (0-4/2-8).  Torhout  knokte zich tot tweemaal toe  langszij (11-11 /15-15) maar speelde in tegenstelling tot set 1 en 2 te slordig en ongeconcentreerd zodat Gent verrassend met  de setwinst ging lopen 25-21.
Torhout had zijn lesje geleerd en speelde in set 4 opnieuw op niveau.  Het opslagwapen zorgde voor een ruime voorsprong (5-0/10-2) en stevig blokwerk deed de rest (14-4).  Bij  17-8  kon Gent toch nog een vuist maken en deed de thuisploeg even twijfelen (17-13). Vkt reageerde echter op tijd  en speelde routineus de wedstrijd uit , 25-18 en een  logische 3-1 zege tegen een ontgoochelend Gent.
VKt speelde met  : Heleen Luyckx,Lies Dobbelaere,Sien Vercruysse,Annelies Vande Maele,Elke Coens,Iris Vandewiele en Caroline Casteleyn . Kwam in : Karen Verhaeghe