maandag 6 februari 2012

Dames 1e Divisie VKt -Bidavo Bissegem 3-1 (20-25 25-12 25-16 25-21) 05022012

Dames 1e Divisie VKt – Bidavo Bissegem  3-1 (20-25 25-12 25-16 25-21)

Met de komst van provinciegenoot Bissegem ,dat aardig op dreef was de laatste weken, stond een pittig streekderby op het programma voor de VKt-dames.
Torhout startte  stevig in set 1 en kon een kleine voorsprong  opbouwen (4-1 /9-6).  Bij 9-9 stokte het spel van de thuisploeg die geen controle meer kreeg op de Bissegemse opslagen. De opbouw werd ontregeld en er sloop een zekere gelatenheid in de ploeg waardoor  de enthousiaste bezoekers al snel een beslissende kloof bijeen speelden(11-16/14-21). Bissegem speelde agressief , verschalkte meermaals het thuisblok en kon dan ook verdiend de eerste set binnenhalen met 20-25.
Set 2 ging gelijk op (2-2/4-4) maar Bissegem kon maar beperkt  profiteren van de Torhoutse foutenlast (4-6/6-8) en bij 9-9 kantelde het spelbeeld. Torhout begon beter te serveren en de bezoekers kregen de receptie maar niet onder controle . Vkt spurtte weg (15-11/22-11) en toen ook het Torhoutse blok zijn werk deed was de kous vlug af  25-12.
Dramatisch begin van de 3e set voor de thuisploeg die al snel tegen een 1-8 achterstand aankeek. Vkt speelde statisch  en de aanvallers werden keer op keer afgeblokt. Toch stond het bij 10-10 al weer gelijk omdat VKt opnieuw de sterke opslag deed renderen en ook het blok opnieuw pal stond(15-11/18-13).  Ook aanvallend kwam Torhout beter uit de verf  en een ontredderd Bissegem werd simpel weggezet 25-16.
Set 4 ging gelijk op omdat beide ploegen te slordig speelden (3-3/5-5) en een iets scherper spelend Bissegem de goede vorm van set 1 leek te hebben teruggevonden met snedig aanvallend spel (5-7/7-9) maar VKt bleef aanklampen (9-9/14-14). Opnieuw was het de opslag die bepalend zou zijn voor het verdere verloop.  Torhout    verhoogde de druk , legde ook wat balletjes achter het bezoekende blok (17-14) maar Bissegem gaf niet op en knokte zich langszij (17-17).  De routine  en de servicedruk van de thuisploeg gaven uiteindelijk de doorslag (20-17/24-18) maar Torhout had toch nog 4 wedstrijdballen nodig  om de match te beslissen.  Een misschien wel logische en verdiende  maar  al bij al moeizame zege van een iets te mak  spelend Torhout.
VKt speelde met  : Eva Verboven,Annelies Vande Maele,Iris Vandewiele,Karen Verhaeghe,Elke Coens,Lies Dobbelaere en Caroline Casteleyn;