maandag 7 april 2014

1e Divisie Avo Melsele -Vkt Torhout 2-3 (25-15 20-25 10-25 25-21 13-15)

Voor coach Jean-Paul Serbruyns was de verplaatsing naar Melsele meteen ook de allerlaatste competitiewedstijd in zijn lange, rijk gevulde en succesvolle volleybal carrière. Afsluiten met winst zou dan ook mooi zijn. De Bella Squadra wist dus wat haar te doen stond.

Melsele was in set 1 alvast niet van plan om cadeaus uit te delen en zette vanaf het begin zware druk op de bezoekende organisatie met gevarieerde opslagen (8-5). Torhout kreeg geen vat op het spel en zag de thuisploeg, die blokkerend heel sterk was, verder uitlopen (10-5/16-8). VKt bleef loom acteren en toen Melsele ook verdedigend alles terug haalde was het lot van de bezoekers snel bezegeld : 25-15.

VKt leek niet echt aangeslagen en herpakte zich direct in set 2 . De opslagdruk werd verhoogd en ook aanvallend zat het goed (5-8). Toen Torhout in receptie fouten begon te maken en Melsele ook blokkerend weer stevig stond te spelen, stond het plots weer 12-9 . Melsele behield de kloof (ondanks 6 opslagmissers) 15-12 , maar zag Torhout toch weer langszij komen 15-15. Opslagdruk van Eva Verboven maar vooral de one-woman show van Karen Verhaeghe zetten de bordjes weer gelijk: 20-25 en 1-1.

Melsele kwam in set 3 nog wel 1-0 voor maar dan begon de demonstratie van een indrukwekkend Torhout. De thuisploeg werd van het kastje naar de muur geserveerd en VKt scoorde van op alle posities (3-8/7-16). De opslagdruk lag verschroeiend hoog en Celine Platteeuw en Karen Verhaeghe beheersten het midden. Libero Luka Lescrauwaet bracht de recepties en Laure Flament maakte het af Ellen Goemaere serveerde via het net 2 punten op rij (8-18/8-19) en opnieuw van op de servicelijn zette Celeste Deforche de bezoekers op voorsprong (10-25).

VKt ging op zijn elan door in set 4 want bij 3-3 moest Melsele de rol lossen (5-8). Torhout bleef geconcentreerd spelen en diepte de voorsprong uit 7-13. Wissels bij Melsele deden het spelbeeld kantelen. Torhout sloeg zich te pletter op het thuisblok, vergat te scoren en een fenomenaal verdedigend Melsele pakte over (11-13/15-15). Vkt kreeg een tik, klampte nog wat aan (17-17/20-20) maar moest de set dan toch aan de thuisploeg laten 25-21.

Dan maar de 12e tie-break van het seizoen afhaspelen dacht men bij VKt en zo coach Serbruyns nog wat waar voor zijn geld geven . Torhout zette meteen druk 1-4 , maar een toch sterk Melsele stopte de aanvalsgolf van de bezoekers (5-5/7-5). Laure Flament bracht Vkt langszij (7-7). Het werd een zinderende slotfase met kansen voor beide ploegen (9-9/11-11). Bij 13-13 een onwaarschijnlijke rally waarbij Vkt tot 4 maal toe niet voorbij het thuisblok raakte, Melsele de kans op matchbal niet benutte en Karen Verhaeghe de laatste 2 punten scoorde . Opnieuw winst (13-15) en een fantastische ontlading .

Een dikke proficiat voor de ploeg na alweer een memorabele wedstrijd en een fijne (competitie)afsluiter voor Jean-Paul Serbruyns die nu eventjes mag relaxen in Spanje en zich dan nog mag opmaken voor de bekerfinale op 21 april .