vrijdag 18 april 2014

Oudegem - VKt D1  3-0
(25-22 25-22 25-23)

Met een verplaatsing naar Oudegem stond voor VKt nog een prestige duelletje om de tweede plaats op het programma in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Coach Jean-Paul Serbruyns vertoefde nog in zuiderse oorden en de honneurs werden waargenomen door toekomstig coach Marc Vanneste.

Oudegem was duidelijk gemotiveerd en zette meteen de toon (4-0). Torhout had moeite met de opslagdruk en vond niet direct een antwoord. De kloof bleef beperkt (8-5/12-9) en toen ook VKt beter begon te serveren stonden de bordjes weer gelijk (12-12). Torhout klampte aan (14-14) maar ging toen aanvallend een paar keer in de fout (16-14) zodat de thuisploeg weer kon uitlopen (22-18). VKt kwam nog even dreigen (22-22) maar 3 fouten op rij schonken de thuisploeg de setwinst (25-22).

Zelfde scenario in set 2 waar een sterk verdedigende thuisploeg van 0-2 naar 6-4 spurtte . Torhout speelde niet onaardig , kwam langszij (7-7 /11-11) maar speelde te onregelmatig . Oudegem bleef solide spelen , panikeerde nooit en bleef alles terug halen tot wanhoop van de bezoekers (16-12). VKt serveerde zich nog eens langszij (17-17 19-19) maar haakte dan definitief af , de kleine foutjes bij de bezoekers maakten opnieuw het verschil voor een efficiëntere thuisploeg 25-22.

Ook in set 3 hetzelfde spelbeeld ; een solide thuisploeg , stevig serverend en fanatiek verdedigend tegenover en strijdende Squadra die het verschil maar niet kon maken . De set kantelde heen en weer (4-6 / 11-9/13-16) en Torhout leek even op weg naar setwinst (19-21) maar een collectief steviger thuisploeg trok alsnog het laken naar zich toe met 25-23 en pakte zo de tweede plaats.

Een kleine domper maar VKt kon terug blikken op een goeie wedstrijd.

Het team van Jean-Paul Serbruyns behaalde zodoende een onverhoopte maar uiterst verdiende derde plaats na een lang en slopend seizoen . De ploeg moet zich nu nog een keer opladen voor de bekerfinale op paasmaandag 21 april en kan dan met een gerust gemoed de zomerstop in.

Een dikke proficiat voor afscheidnemend coach Serbruyns , het fantastische twaaltal enthousiaste meiden en een ferme dank aan de trouwe schare supporters die er vanaf de eerste match bij was en het team ook in moeilijke momenten bleef aanmoedigen. Ze kregen alvast waar voor hun geld met mooi , spannend en succesvol volleybal. Bedankt!!!!

Dank ook en veel succes gewenst aan de speelsters die volgend jaar andere oorden opzoeken ;Lies Dobbelaere , Laure Flament en Wiebe Vercruysse.

Dank ook aan de rest van de groep die we volgend seizoen terug mogen begroeten
VKt speelde met : Eva Verboven ,Celeste Deforche, Laure Flament,Celine Platteeuw, Karen Verhaeghe,Ellen Goemaere en libero Luka Lescrauwaet . kwamen in : Margaux Hoornaert en Marie Declerck.
 
Verslag: Patrick Bostoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten