vrijdag 18 april 2014


VKt D2 – Diksmuide 0-3
De laatste wedstrijd van het seizoen en de nummers 1 en 2 van de competitie keken elkaar in de ogen.   Diksmuide is de verdiende kampioen en wilde de ongeslagen status behouden.    De reservematch bewees dat VKt enthousiast naar de wedstrijd toeleefde.  Voor Elke Vanthournout was het haar laatste competitiematch nu ze na 26 jaar (waarvan 22 jaar officieel) bij VKt aangesloten te zijn haar volleybalsloffen aan de haak hangt.

Alle goeie bedoelingen bij VKt ten spijt ging “Smude” als een sneltrein van start.   Met hoge opslagdruk en een sterke verdediging bij de botermeisjes stond het in een mum van tijd 2-8.  Maar D2 wilden het niet zo maar laten gebeuren en onder impuls van Lore Werbrouck vocht VKt terug: 5-9.   Goed blokwerk van Laure Van Huffel en Sien Vercruysse  deden de hoop nog wat oplaaien maar Diksmuide sloeg ongenadig terug: 7-12.  Een time-out van coach Marc Vanneste gaf even soelaas o.m. met goed aanvalswerk van Inge Audenaert: 10-14 maar verder kwam VKt niet (10-16).  Goed verdedigend werk van VKt onder leiding van libero Jessie Verhaeghe zorgde voor een ommekeer en met goed aanvallend werk van Lore en een mooie pipe van Elke Coens naderde VKt tot op twee puntjes.  Maar dan maakte VKt weer zelf de fouten en wist Diksmuide de vierpuntenkloof te herstellen.  De time-out van Marc zorgde voor nieuwe impulsen.  VKt verhoogde de opslagdruk en de aanvalsters konden de side out nu wel scoren: 19-20.  Een blok van Inge Audenaert en Elke Coens zorgde er voor dat de bordjes gelijkkwamen: 21-21.   Maar dan moest VKt buigen voor het Diksmuids aanvalsgeweld en met twee fouten in de receptie werd het in één ruk 21-24.  De inbreng van Elke Vanthournout voor Sien kon niet beletten dat Diksmuide de eerste set binnenhaalde: 22-25.
Set twee kende tot 8-8 een vrij gelijkopgaand begin met o.m. punten van Elke Vanthournout die Sien was komen vervangen op opposite, van Inge Audenaert door het midden en een eerstehandsbal van spelverdeelster Joke Coens. Maar dan ging het receptionele licht uit bij VKt. 
Libero Jessie (“ik speel met twee voor VKt)  werd onwel en de Torhoutse receptie stortte ineen.   Van 8-8 ging het naar 8-17.  D2 kregen het spel niet terug in handen.   Een time-out, de inbreng van Sien voor Laure, de inbreng van Hanne Vancouillie voor Jessie .. niets kon het tij keren.   Het zelfvertrouwen was weg en Diksmuide profiteerde er optimaal van: 9-22 en 10-25.  Een set om gauw te vergeten.

Het pleit voor D2 dat ze de schouders niet lieten zakken en er in set 3 met vernieuwde moed tegen aan gingen.  Hoewel de eerste recepties de mist ingingen, zette onze libero Jessie dan orde op zaken waardoor Inge Audenaert door het midden kon knallen (wat ze voor 6-6 nog eens overdeed).  Toch bleef de receptie wankelen en met een ace werd het 6-8.   Elke Coens verzilverde een prima pass van zus Jo en zette  de 9-11 op het bord en met Laure Van Huffel (die ingevallen was voor Sien) aan de opslag werd het 11-11.  VKt stond goed te verdedigen. Zo hield het gelijke tred. Toen Inge Audenaert voor de nodige opslagdruk zorgde, kon VKt voor het eerst in de wedstrijd voorsprong nemen.  Elke Vanthournout scoorde –hiertoe mooi aangespeeld door setter Joke Coens – in de drie meter en plaatste daarna nog een blok voor de 17-14.  Maar Diksmuide verhoogde opnieuw de opslagdruk en door wat aarzelingen in de receptie werd het 17-19.  Met Sien terug ipv. Laure probeerde coach Marc het tij te keren en Elke V. scoorde nogmaals een mooi punt:18-19.  Lore Verplancke kwam in aan de opslag voor Elke V. en verstoorde met een prima opslag de opbouw bij Diksmuide waardoor Sien tot scoren kwam 19-19.  Maar Diksmuide nam het heft weer in handen en zette de plaatselijke receptie nog maar eens onder druk: 20-24.  Even nog kon Elke Coens nog tegen prikken maar D2 konden niet verhinderen dat Diksmuide de wedstrijd naar zich toe trok met 21-25.
Verdienstelijk weerwerk in de derde set van D2 die bleven vechten.   

Ondanks deze 0-3 mogen we toch niet vergeten dat D2 opnieuw (voor het derde jaar op rij) een schitterend seizoen hebben afgewerkt met slechts drie nederlagen en voor het tweede jaar op rij als tweede zijn geëindigd en dit ondanks de tegenslagen die de ploeg gekend heeft, o.m. met heel wat blessures, o.m. de langdurige blessure van Evelien Lataire (die na 20 jaar VKt haar volleybalcarrière verder zet bij Tielt). 

Proficiat dames met dit mooie seizoen!!

Speelden voor VKt:  Elke Coens, Joke Coens, Lore Werbrouck, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Sien Vercruysse, , Laure Van Huffel,  Hanne Vancouillie, Lore Verplancke en Silke Vanthournout.  Evelien Lataire  & Emily Vandamme waren gekwetst.  

Trainer-coach Marc Vanneste. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten