maandag 2 januari 2012

Dames 1e divisie Oudegem-VKt 18/12/2011 2-3

Dames  1e Divisie   Oudegem -  VKt   2-3 ( 19-25 25-21 22-25 25-16 15-17)

Na twee nederlagen op rij stond VKt voor een aartsmoeilijke verplaatsing naar het 2e geklasseerde Oudegem, en dit opnieuw met maar  8 speelsters.
Torhout startte het best in set 1 waarbij blokkerend en aanvallend vanuit een stabiele receptie een snelle voorsprong werd uitgebouwd (0-4 /5-11/9-16). Oudegem keek verrast toe maar herpakte zich en profiteerde van een dipje bij  de bezoekers om opnieuw in het spoor te komen (16-17). Vkt verhoogde de opslagdruk (2 aces) en met een subtiel legballetje haalde Lies Dobbelaere de eerste set binnen 19-25.
Oudegem leek echter niet onder de indruk  en serveerde Torhout weg in het begin van set 2 (5-1/12-6).Vkt was van slag en de foutenlast lag hoog.  Toch kropen de bezoekers weer wat dichterbij  omdat  de organisatie op punt  werd gezet zodat  de aanvallers weer beter werden aangespeeld maar dichter dan 21-20 kwamen ze niet. De thuisploeg serveerde de set uit  25-21.
Set 3 zag een geconcentreerd  VKt dat vanuit een stevige receptie vlotjes wegliep van Oudegem (1-4/6-10/9-13) .  De opslagdruk bleef hoog en ook aanvallend haalde Torhout hoge percentages.  Een degelijk blok deed de rest (10-16/14-18). Vkt  kon het hoge ritme echter niet aanhouden , kreeg problemen in receptie en zag Oudegem angstvallig dichterbij komen(21-22). Torhout reageerde net op tijd en pakte de set met 22-25.
Torhout leek ook in set 4 op zijn elan verder te gaan (0-2/2-4) maar toen VKt in receptie zwaar onderuit ging stond het plots 10-4.  Het vertrouwen smolt als sneeuw voor de zon en ook de time-outs van coach Engelen kregen de ploeg niet meer op de rails. Oudegem scoorde  vlotjes , bleef zwaar serveren en kon gemakkelijk een vijfde set afdwingen 25-16.
Over en Out voor VKt zou je dan denken ,maar wat volgde in de beslissende set was om duimen en vingers  van af te likken. Niet dat er super volleybal werd geserveerd , maar de onwaarschijnlijke rallies , de wisselende kansen ,superreddingen en bloopers zorgden voor een bloedstollend verloop. Het werd een nek aan nek race (4-4/8-8/12-12) waarbij Oudegem 2 matchballen niet kon verzilveren (dankzij puik verdedigend werk van VKt) , en  de bezoekers bij 15-16  genadeloos toesloegen 15-17. Een hard bevochten maar deugddoende overwinning voor het gehavende Torhout.  De (weinige )Torhout supporters gingen gezamenlijk uit de bol.  Een sterke collectieve prestatie en een opsteker voor de eindejaarsvieringen.
VKt speelde met : Annelies Vande Maele,Karen Verhaeghe,Eva Verboven,Sien Vercruysse,Elke Coens,Lies Dobbelaere en Caroline Casteleyn