maandag 23 januari 2012

Dames 1e Divisie VKt - Belltex Oudenaarde 2-3 (27-25 25-22 15-25 30-32 10-15)

Dames 1e Divisie  VKt – Belltex Oudenaarde    2-3 (27-25 25-22 15-25 30-32 10-15)

Voor een volgepakte tribune ging VKt  zondagmiddag de confrontatie aan met de autoritaire leider in de reeks , Oudenaarde.
Oudenaarde startte fel in set 1  (1-4) maar een wilskrachtig Torhout zette bij 6-6 de bordjes opnieuw gelijk.  Vkt bleef het moeilijk hebben met het snelle en krachtige spel van de bezoekers  en moest lijdzaam toezien hoe  de kloof groeide (7-11/10-19). Torhout had het traditioneel moeilijk in receptie en slaagde er niet in de bezoekende verdediging uit te spelen. Bij 12-21 zag het er beroerd uit ,maar met Iris Vandewiele aan de opslag begon de thuisploeg aan een onwaarschijnlijke remonte. Torhout  counterde de aanvallen , hervond de organisatie en scoorde nu wel  van op alle posities. Oudenaarde was van slag  (20-21) en moest de thuisploeg naast zich dulden (23-23/25-25). Met twee goede opslagen van Elke Coens pakte de thuisploeg verrassend de eerste set 27-25.
Zelfde scenario in set 2 waarbij Torhout    kreunde onder de opslagdruk van Oudenaarde en constant op achtervolgen aangewezen was (0-4/2-7/6-9). De kloof bleef beperkt tot een 3-tal punten en na een onwaarschijnlijk spannende rally stond het plots gelijk (13-13). Vkt speelde  enthousiast en gevarieerd maar diende bij 16-18 opnieuw  het initiatief aan de bezoekers te laten.  Met  stevig blokwerk en wat goede opslagen kwam de thuisploeg    weer op voorsprong (20-19) en gaf deze bonus niet meer uit handen.  Bij 25-22 stond zowaar een fraaie 2-0 op het bord.
In set 3 herpakte  een gebeten Oudenaarde zich en ontregelde met stevig opslagwerk de thuisreceptie. Bij Vkt was de organisatie zoek en de foutenlast lag te hoog. Oudenaarde speelde snel en gevarieerd  en kwam deze keer nooit in de problemen  zodat het makkelijk kon uitmaken 15-25.
Torhout leek niet echt aangeslagen en kon in set 4 gelijke tred houden (4-4/7-7). Het blok functioneerde goed en het sterkste wapen (de opslag) ontregelde de bezoekende receptie. Torhout bleef echter moeilijk scoren –wat ook de verdienste was van een sterke bezoekende verdediging- maar kon toch uitlopen 13-10/16-14).Oudenaarde counterde (16-16) maar via het midden bouwde Torhout toch een kleine voorsprong op (22-18). Oudenaarde plooide maar kraakte niet en in een waanzinnig  seteinde  liet VKt echter de kansen liggen op een stuntzege. Maar liefst 3 wedstrijdballen werden niet benut en wie de kansen niet afmaakt krijgt het deksel op de neus.  Oudenaarde hervond zijn vechtlust en kon bij 30-32 de bordjes gelijk zetten 2-2.
De tie-break was er dan ook teveel aan voor een moegestreden thuisploeg die snel  tegen een onoverbrugbare    achterstand aankeek (1-6/6-12). Oudenaarde speelde nu op zijn beste niveau en pakte de eindwinst na een 10-15 setwinst.
Niemand had voor de wedstrijd verwacht dat de thuisploeg het de bezoekers lastig zou kunnen maken maar na de wedstrijd  bleef een moedig VKt toch met een wrang gevoel achter. Het verdiende behaalde punt was een magere troost.
VKt speelde met : Annelies Vande Maele,Eva Verboven,Elke Coens,Karen Verhaeghe,     Iris Vandewiele,Lies Dobbelaere en Caroline Casteleyn.