maandag 30 januari 2012

Dames 1e Divisie Govok Gooik - VKt 0-3 ( 26-28 19-25 19-25) 28012012

Dames 1e Divisie   Govok Gooik-  VKt  0-3  (26-28 19-25 19-25)

Na twee nipte 3-2 nederlagen , waren de VKt-meisjes gebrand op een nieuwe goeie prestatie tegen het 2e geklasseerde Gooik.
Bij 5-5 in set 1 kon  een goed serverend Torhout  een kloofje slaan (6-10) maar bij 12-12 kwam een sterk verdedigend Gooik opnieuw langszij. De thuisploeg profiteerde van een  (tijdelijk) gebrek aan aanvalskracht bij Vkt en kon zowaar tot 20-16 uitlopen. Een geslaagde time-out van coach Engelen zette de bezoekers weer op het goede spoor (21-21/23-23).In een spannend slot was het het Torhoutse middencompartiment en blok dat uiteindelijk voor verrassende setwinst zorgde 26-28.
Gooik startte furieus in set 2 en noopte de bezoekers al tot een eerste time-out bij 5-1. Blijkbaar  opnieuw een  tactisch goede zet van coach Engelen want in een mum van tijd stond het opnieuw gelijk 7-7. Torhout serveerde stevig en kwam ook aanvallend beter uit de verf.  Via goed blokwerk bleef Gooik in het spoor van VKt (8-8/11-11) maar toen nam Torhout resoluut het voortouw.  De bezoekers speelden sober maar efficiënt  en dwongen de thuisaanvalsters in de fout. De service bleef zijn werk doen en de setzege kwam nooit in gevaar  19-25.
Zelfde scenario in set 3 waarbij Gooik eventjes dreigde (8-4) maar Torhout aanvallend sterk voor de dag kwam  en van op de opslag lijn de thuisreceptie ontregelde(8-8/9-13).  Vkt maakte toen echter wat onnodige foutjes en Gooik kwam langszij (15-15). Torhout hervond de organisatie , scoorde  opnieuw vlot en bleef zijn sterkste wapen –de opslag- efficiënt gebruiken(15-20). Vkt  bleef geconcentreerd spelen , verzorgde de receptie en kon probleemloos uitmaken 19-25. Een onverwachte maar niettemin oververdiende overwinning  van een  collectief sterk  Torhout.
VKt speelde met  : Eva Verboven, Annelies Vande Maele,Iris Vandewiele,Karen Verhaeghe,Lies Dobbelaere, Elke Coens en Caroline Casteleyn