zondag 15 januari 2012

Dames 1e Divisie VC Lennik- VKt 3-2 14012012

Dames 1e divisie   VC Lennik – VKt   3-2    ( 25-21 19-25 28-26 16-25 16-14 )

Torhout  , dat door omstandigheden maar weinig had getraind en nog altijd kampte met hoge blessurelast ,stond voor een moeilijke verplaatsing naar Lennik.
Lennik zette Vkt in set 1 al snel op een kleine achterstand (3-0/8-4) maar Torhout herpakte zich en met  stevig aanvallend werk en krachtige opslagen  kwamen de bezoekers zelfs 11-14 voor. VKt ging dan in receptie volledig onderuit , kon  nog aanklampen tot 18-18 maar moest uiteindelijk de setwinst aan de thuisploeg laten  25-21.
Torhout startte goed in set 2  met hoge   opslagdruk  en dankzij 3 opeenvolgend outaanvallen van Lennik stond het snel  3-7.  VKt diepte de kloof verder uit  (4-10/6-15/8-20) en leek op weg naar een vlotte setwinst.  Lennik speelde nu complexloos en Torhout kreeg het moeilijk om de laatste punten te scoren.  De thuisploeg verdedigde goed en profiteerde van een zwakke bezoekende receptie om weer dichterbij te kruipen (13/20  18-23). De bezoekers vonden net op tijd hun 2e adem en met 2 stevige aanvallen zetten ze een 19-25 score neer.
Set 3 werd gekenmerkt door veel opslagfouten aan beide kanten  en ging dan ook gelijk op waarbij Torhout in het begin wel kon uitlopen (4-8)maar het zichzelf moeilijk maakte  door op cruciale momenten weer in de fout te gaan (9-9). Beide ploegen bleven slordig spelen en hadden het moeilijk om de kansen af te maken . Het bleef echter spannend (15-15/20-20/23-23) maar uiteindelijk bleef Lennik net iets geconcentreerder spelen om de deelwinst binnen te halen (28-26). Een gemiste kans voor VKt.
Zelfde scenario in set 4 , veel fouten in opslag zodat de score opnieuw gelijk liep (5-5/9-9). Torhout  hervond dan eindelijk zijn volleyballend vermogen en toonde dat het intrinsiek  beter was   als de thuisploeg. Eenmaal de receptie onder controle werd er vlot gescoord vanuit alle posities  en de setwinst kwam deze keer niet meer in gevaar ( 16-25).
Lennik profiteerde in set 5 van concentratieverlies bij de bezoekers om uit te lopen (5-2/8-3)maar zorgde er dan zelf voor (met een pak directe fouten) dat VKt  opnieuw langszij kon komen (11-11) . Torhout  kon echter niet profiteren van de geboden kansen  en diende uiteindelijk de zege te laten aan een uitgelaten thuisploeg (16-14 en 3-2).
Torhout speelde met : Annelies Vande Maele,Lies Dobbelaere, Iris Vandewiele,Eva Verboven, Elke Coens,Karen Verhaeghe en Caroline Casteleyn.