zondag 2 december 2012


Het bekerverhaal van VKt Dames 2 eindigt in Bevo: 3-2

VKt Dames2 en de beker… het is zelden een succesverhaal.  Behalve vorig jaar dan als we de complete offday op uitgerekend de finaledag niet meerekenen.
De loting was ons niet echt gunstig toen bleek dat we uit moesten aantreden tegen het sterke Bevo.  De VKt dames  waren dan ook erg gefocust en er was dan ook geen sprake van een studieronde.  Ze startten als een pijl uit een boog en binnen de kortste keren had VKt een voorsprong uitgebouwd tot 7-14. Spelverdeelster Silke Vanthournout kon naar hartenlust variëren. VKt viel aan uit alle hoeken.  Margaux Hoornaert vond de opening in de straat, Elke Vanthournout scoorde uit vrijwel elke aanval, Sien Vercruysse scoorde met een driemeteraanval en daarenboven functioneerde het blok met ondermeer Evelien Lataire meer dan behoorlijk.  Even nog spartelde Bevo tegen maar met een blok-out aanval zorgde Elke voor de 12-16.  De opslagdruk lag erg hoog van de kant van VKt waarbij o.m. de floaters van Laure Van Huffel voor de nodige problemen zorgden.  Bevo wist niet echt goed van welk hout pijlen maken en de foutenlast lag dan ook erg hoog bij de Roeselaarse meisjes.  De eerste set ging dan ook gemakkelijk naar VKt met 18-25.
Set twee kende tot 6/6 een vrij gelijkopgaand verloop.  Om beurten gingen de ploegen wel een s in de fout .  Na de technische time-out nam VKt ondermeer door de prima scores van Margaux een kleine voorsprong 8/12 maar toen VKt de opslag van Bevo niet goed onder controle kreeg stond het snel weer 13/13. De knal waarmee Evelien een eerste tijdsbal onhoudbaar op de  grond had gekegeld was voor VKt het sein om nog maar eens de mouwen op te stropen.  Evelien slaagde er in met moeilijke opslagen de opbouw bij Bevo volledig te verstoren en dat gaf VKt de mogelijkheid om te scoren vanuit een goede verdediging (o.m. van Jessie Verhaeghe).  Een paar receptiefouten en een ace later stond het 14/17.  Een slimme toets van Elke en een prima verdediging van Laure waarna Bevo (nog maar eens) in de fout ging, zorgden voor 14/19.  VKt verdedigde prima en zo zorgde Margaux die tot twee maal een moeilijke bal prima wist te verdedigen dat Sien uiteindelijk de 15/20 op het bord kon zetten.  Het blok (Sien/Evelien) werkte tot 2 x toe ook goed  en met een moeilijke opslag zette Laure de 16/24 op het bord.  Maar toen gebeurde het onwaarschijnlijke.  Bevo nam aan de opslag alle risico en de VKt-receptie kraakte.  Punt voor punt kwam Bevo dichterbij en de onzekerheid sloop in de ploeg.  Van enige opbouw was totaal geen sprake meer en VKt scoorde niet meer.  Uiteindelijk kon Bevo de set in hun voordeel beslissen: 26-24.  Een belangrijke setwinst want op die manier knokte Bevo zich in de wedstrijd.
Set drie was dan weer een set waar de score vrij gelijkopgaand verliep.  De ene keer nam de ene ploeg wat voorsprong maar dan beende de andere ploeg weer bij.  VKt bereikte als eerste de technische time-out (6-8) mede dankzij twee aces die Laure sloeg.  Ook Elke scoorde prima maar opnieuw waren er te veel onzuiverheden in receptie en kon Bevo terugkeren tot 13/13.  Met Inge Audenaert ipv. Laure Van Huffel ging coach Marc Vanneste voor wat meer gestalte aan het net en de wissel werkte meteen al na een drop van Inge.  Een blok van Sien en Inge zorgde dan ook voor de tweede technische time-out (14-16).  VKt bleef zijn voorsprong behouden, o.m. door een mooie middenaanval van Evelien maar het haperde opnieuw in receptie en Bevo maakte hiervan maximaal gebruik: 21/19.  Tijd voor coach Marc Vanneste om zijn tweede time-out te gebruiken en met succes.  Margaux scoorde met een mooie technische aanval en Evelien maakte korte metten aan een lange rally om dat nog eens over te doen voor 21/22.  Bevo kreunde nu onder de opslagdruk en de aanvalsters gingen dan ook in de fout.  Een blok van Silke en Inge zorgde voor het setpunt en ditmaal kwam dat punt er wel degelijk nadat Bevo nog maar eens in de fout ging.  22/25.

Set vier ging gelijkopgaand.  Geen van beide ploegen wilde van wijken weten.  Emily Vandamme was ingekomen voor Elke en zij sloeg de 7/8 door het blok.  Maar het bleef gelijk opgaan tot 13/13.  Dan nam Bevo een kleine voorsprong.  Die voorsprong 16/14 zouden de Roeselaarse meisjes ze niet meer uit handen geven, integendeel (20/16).  Elke die ondertussen terug ingekomen was, scoorde de 21/17.  Hanne Vancoillie kwam in voor Silke en VKt probeerde de kloof te dichten.  Met een paar goeie aanvallen maar vooral met degelijk blokkeringswerk werd aan de achterstand geknaagd:  Sien, Margaux en Inge, en Silke en Sien trokken mooie muurtjes op en dat bracht VKt tot 24/22.  Maar na een lange rally waarbij aan beide kanten sterk verdedigd werd, scoorde Bevo en bracht zo de setstand in evenwicht (25/22).
Tiebreak dus en Bevo nam meteen het voortouw, daarbij geholpen door VKt dat tot twee maal toe bij de opslag in de fout ging: 5-3.   De kloof werd echter langzaam gedicht en bij een blok van Inge en Elke zorgde uiteindelijk voor de 7/8.  Punt voor punt werd gescoord aan beide kanten en geen van beide ploegen kon afstand nemen van de andere.  Bij 11/11 slaagde VKt er niet in de kansen tot scoren te benutten en Bevo deed dat wel (tot twee maal toe).  Het kloofje was geslagen: 13/12.  Toen Evelien dan nog werd afgeblokt, kreeg Bevo twee setballen.  De eerste werd nog weggewerkt: 14/13 maar Bevo scoorde uiteindelijk op de side-out en kwalificeerde zich daarmee voor de volgende ronde.

Onwaarschijnlijke wedstrijd en de kopjes hingen dan ook naar beneden na de match.  Straks is het weer tijd om er keihard in te vliegen op training want volgende week wacht een nieuwe zware opdracht uit naar Hermes Oostende.   We moeten vooral het goeie van deze match onthouden en daarop verder bouwen om volgende week die zware match succesvol af te werken…. Trouwens, we hebben bij Hermes nog een rekening openstaan na de verloren Bekerfinale.  Tijd voor een revanche?
Speelden voor VKt: Silke Vanthournout, Evelien Lataire, Inge Audenaert, Sien Vercruysse, Elke Vanthournout,  Jessie Verhaeghe, Margaux Hoornaert, Emily Vandamme Laure Van Huffel, Hanne Vancoillie. Gekwetst: Lore Werbrouck.

Coach: Marc Vanneste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten