dinsdag 11 december 2012


VKt Dames 1:  Eerste verlies uit tegen hekkensluiter VDK Gent:  3 – 1

(18/25, 25/22, 25/18, 25/20)

VDK Gent had in deze competitie nog geen potten gebroken.  Ze stonden troosteloos laatste met twee schamele punten.  Onze VKt Dames 1, die het in het verleden steeds moeilijk hadden in Gent, leken dus deze keer nog voor de wedstrijd begon gewonnen spel te hebben.  
Maar als de underdog niets te verliezen heeft, dan wordt dat beestje pas echt gevaarlijk.

Reeds in set 1 was het duidelijk dat de VKt dames niet hun beste spel ontwikkelden. Op routine konden ze toch nog deze set binnenhalen.
In set 2,3 en 4 was VDK Gent de betere ploeg met meer opslagdruk, enthousiasme, aanvalskracht en verdediging.  VDK speelde naar eigen zeggen de beste wedstrijd van het jaar.  De stropkes hadden dan ook niets te verliezen en namen in opslag dan ook behoorlijk wat risico.  De receptie van VKt was naar verluidt ondermaats. En als dat spelonderdeel hapert, dan is er ook een probleem in de opbouw.  Het zelfvertrouwen kreeg een flinke deuk en als de receptie dan eens goed kwam, dan slaagde VKt er niet in om te scoren.

Een complete off day van onze VKt dames resulteerde dan ook in een eerst verlies.
Omdat ook Aalter de drie punten aan Oudenaarde moest laten,is het bovenaan 1ste divisie B weer heel spannend. Vkt Dames 1 blijven aan de leiding op 1 punt gevolgd door Oudenaarde en 4 punten op Aalter(met 1 wedstrijd minder).  Het enige wat het team kan doen is volgende zondag de draad terug oppikken en revanche nemen met een klinkende zege. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten