zondag 16 december 2012


VKt Dames 2 blijven geconcentreerd tegen Davoz Zwevegem: 3-0

(25-14, 25-17, 25-20)

Tegen de laatst geklasseerde was het vooral opletten geblazen voor onderschatting.
Hoewel dit duidelijk de boodschap was die voor de speelsters werd meegegeven, was het toch Zwevegem die in de eerste set het best startte.
VKt maakte zelf teveel fouten en zorgde ervoor dat bij de eerste To de stand 8-7 stond. "Even de puntjes op de i zetten", moeten de dames gedacht hebben want ze begonnen een versnelling hoger te spelen en Zwevegem moest afhaken.
In een mum van tijd stond het 22-14 en vooral met prima verdedigend werk en gerichte opslagen werd de kloof uitgebreid. Set 1 werd winnend afgesloten met 25-14.

Zelfde spelbeeld in set 2, waar weer Zwevegem het best startte (4-8).  VKt trok na de TO de situatie weer recht met krachtige aanvallen (10-9). De bezoekers moesten in het blok van de thuisploeg hun meerdere erkennen en bij de 2de TO stond er 16-12 op het scorebord.
Toen Laure aan de opslaglijn daar nog enkele punten bijzette met gerichte en moeilijke floaters, was ook set 2 voor VKt met 25-17.

In set 3 waren de VKt-ladies direct bij de les en gingen voluit op hun elan door (12-6) zodat de coach enkele wissels kon doorvoeren. Hanne kwam in de plaats van Silke en Julie mocht ook haar kunsten vertonen.
Maar was het wat concentratieverlies of waren de invallers nog niet genoeg opgewarmd, de bezoekers roken hun kans en naderden tot 19-19. Sein om toch weer wat scherper te serveren, listiger aan te vallen en daardoor de druk op de tegenstrever te verhogen.

Met resultaat want Zwevegem maakte enkele fouten en al snel stond het 21-19. Met enkele ferme bloks en goede aanvallen trok VKt de match naar zich toe (25-20) zodat de 3 punten in Torhout bleven.

Volgende week de belangrijke confrontatie met de 2de in de stand Vlamertinge.

Verslag Marc Vanneste

Geen opmerkingen:

Een reactie posten