zondag 23 december 2012

VKt Dames 1: herfstkampioen na een verdiende overwinning tegen Temse: 1-3
Met een mooie overwinning op verplaatsing bij het 4e geklasseerde Temse, bevestigden D1 wat we na de thuisoverwinning tegen Gooik vorige week al konden vermoeden : het vertrouwen na de verliespartij in Gent is helemaal terug.

Aan de oevers van de Schelde begon de avond echter in mineur, met een duimkwetsuur voor Iris Vandewiele in set 1 van de voorwedstrijd. Misschien daardoor speelden de VKt dames een veel te nerveuze 1e set, met (te ?) veel eigen fouten, waardoor Temse met 25-22 eerste deelwinst kon binnenhalen.

In set 2 toonde Helena Biebauw, die in de plaats van Iris speelde, met enkele mooie blocs dat de groep perfect een kwetsuur kan opvangen. De motor sloeg aan, Laure Flament scoorde 5 aanvallen op rij en spelverdeelster Joke Coens kon –door de prima recepties van VKt onder impuls van libero Jana Lannoy- weer verdelen in plaats van achter de bal aan te hollen, en de borden kwamen weer in evenwicht : 18-25 en 1-1.

In set 3 haalde een vastberaden Temse verdedigend nog eens alles uit de kast, hun libero - die wel altijd en arm, been of voet tussen de bal en de grond kreeg - op kop. Eva Verboven en Caroline Casteleyn vielen toen perfect terug op "heel wat ..." jaren ervaring, en met een aantal mooie plaatsballen kon VKt een kleine kloof maken. Karen Verhaeghe, ietwat onopvallend gestart in set 1 & 2, kwam plots ook nadrukkelijk op het voorplan : aanvallend een handvol onhoudbare punten, blokkerend volledig zichzelf : een muur. De kleine voorsprong werd dan ook verzilverd : 22-25 en 1-2 voorsprong.

In set 4 waren onze VKt dames veel te sterk voor een murw Temse. Met een opslagreeks van 9 bezegelde Joke het trieste lot van thuisploeg Temse : 10-25 en 1-3 winst voor VKt.

En als het goed is mag het ook eens worden gezegd : het scheidsrechterlijke duo floot een foutloze wedstrijd : streng op toets- en draagbal fouten, correct in alle andere beslissingen. Bravo.

VKt D1 sluiten de heenronde af als herfstkampioen, met 10 overwinningen in 11 wedstrijden, met 1 punt voorsprong op Aalter, en 2 op Oudenaarde.

VKt1 speelde met : Joke Coens, Laure Flament, Karen Verhaeghe, Eva Verboven, Caroline Casteleyn, Helena Biebauw en libero Jana Lannoy. Kwam in : Ellen Goemaere. Wisselspeelsters waren : Lies Dobbelaere, Julie Maertens en Lien Moijson. Iris Vandewiele bleef met de ijszak op haar duim de pijn verbijten...

Trainer/coach: Jean-Paul Serbruyns.

Verslag : Geert Coens