zondag 24 november 2013

Dames 1e Divisie Optima Lendelede - VKt Torhout 3-2 (20-25 25-23 25-22 23-25 15-9)

Met de (korte) verplaatsing naar Lendelede stond alweer een moeilijke streekderby op het programma voor VKt. Lendelede klopte vorige week het 4e geklasseerde Oudegem en kan weer beschikken over zijn volledige spelerspotentieel. Bij Torhout bleven Ellen Goemaere en Margaux Hoornaert nog licht geblesseerd aan de kant.
Vkt nam een vlotte start (0-3...) maar vanaf 6-6 kon een gedreven thuisploeg stilaan meer zijn wil opleggen (10-8). Torhout bleef aanklampen (12-12) en door foutenlast aan beide kanten bleef het een spannende bedoening . Een sterke opslagreeks van Celeste Deforche zette Torhout dan toch op weg naar setwinst 20-25.

Zelfde spelbeeld in set 2 waarbij beide ploegen mekaar in evenwicht hielden maar een sterk verdedigend Lendelede bij 13-9 een kloofje kon slaan mede door de vele opslagmissers van Torhout (liefst 8 in deze set). De Torhoutse middenspeelsters Karen en Celien brachten VKt weer langszij (15-15) maar de slordigheden in het spel van de bezoekers en de reeds aangehaalde opslagmissers zorgden voor setwinst voor de thuisploeg 25-23

Bij 4-4 in set 3 leek Torhout eindelijk het juiste ritme te hebben gevonden en kon een kleine kloof slaan (4-8/8-11). Er was eindelijk weer wat opslagdruk en er werd ook vlotter gescoord . Vkt bleef echter wisselvallend acteren en een gedreven en alert Lendelede kwam weer langszij (12-12/14-14). Torhout kon de thuisverdediging maar moeizaam verschalken maar duwde toch weer door 14-17 /15-18. Ook nu weer konden ze de voorsprong niet vasthouden , de foutenlast verhoogde en de slordigheden stapelden zich op . Lendelede bleef geconcentreerd en volwassen spelen en profiteerde maximaal om met 25-22 ook de derde set binnen te halen.

Quasi zelfde scenario in set 4 waarbij beide ploegen profiteerden van de foutenlast bij de tegenstander 3-3/6-6). Lendelede zakte dan wat weg en Karen Verhaeghe en Laure Flament zetten VKt op een mooie voorsprong (10-14/13-18). Maar ook nu weer kon Torhout niet direct doorstomen, de vermoeidheid sloop binnen , de opbouw stokte en plots stond Lendelede weer langszij 20-20 en kwam zelfs op voorsprong 22-21.Vkt bleef strijden 22-22/23-23) en toen Lendelde in de fout ging stonden de bordjes weer gelijk 23/25 en 2-2.

De tiebreak was er duidelijk teveel aan voor een leeg gespeeld Torhout . Lendelede was duidelijk de betere en zette de bezoekers als snel op een onoverbrugbare achterstand (7-3 / 12-7). VKt vond geen kracht meer , maakte zelf de fouten zodat de thuisploeg verdiend met de totaalzege ging lopen 15-9 en 3/2 .

VKt speelde met : Eva Verboven,Wiebe Vercruysse ,Karen Verhaeghe,Laure Flament,Celeste Deforche ,Celien Platteeuw en libero Luka Lescrauwaet . Kwam in : Lies Dobbelaere
Trainer-coach:  Jean-Paul Serbruyns.

Verslag: Patrick Bostoen.