dinsdag 12 november 2013

Opnieuw geen punten voor D1 te Gent....

Het zwarte beest zou ik VDK niet noemen,maar ligt het aan de zaal of whatever,in Mariakerke zaal Bourgoyen,liggen de drie punten zelden voor het rapen.Met die wetenschap in het achterhoofd en een goede ploeg aan de andere kant van het net,startte VDK met het eerste punt.Onmiddellijk scoorde VKt tegen en het stond 1-1.Gent nam de twee volgende punten voor hun rekening waarna Torhout weer kon gelijkstellen 3-3.Het volgende punt was voor de thuisploeg en dan weer eentje voor Torhout 4-4.Dan drie punten voor Gent en eentje voor Torhout.Weer twee voor Gent en eentje voor VKt;weer VDK,VKt,VKt,VKt.VDK,VDK,VDK,VKt,VDK,VKt,VDK,VDK.TTO(technische time out)16-11
Alle gekheid opeen stokje:de opslag... van VKt was niet op het niveau van de seizoensstart en ook de receptie lukte niet zo best.De eerste set ging dan ook vlot naar de thuisploeg met 25-18.

In de tweede set nam Torhout en betere start en bij 16-21 was de setwinst dichtbij.Gent vocht echter terug en JP.vond het bij 21-19,met de hete adem van VDK in de nek wijselijk nodig zijn 2é time-out te nemen.Bij 24-23 had Torhout een setpunt maar het was de thuisploeg die met drie opeenvolgende scores de bordjes op 2-0 kon plaatsen(26-24)

In de derde set toonde onze VKt-dames dat ze ook kunnen terugslaan als ze in het nauw gedreven worden.Tot12-12 ging de derde set gelijk op met om beurten scorende ploegen.Dan zette VKt een tandje bij,bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit en haalde verdiend de derde set binnen met 25-18.

In set 4 nam de thuisploeg een blitsstart en bij 0-5 moest de bezoekend coach zijn eertse TO nemen.De foutjes in receptie en het mindere en weinig doeltreffende aanvalswerk,lieten de thuisploeg toe uit te lopen.Wanneer de scheids een duidelijke afgeweken bal niet opmerkte en het punt aan VDK gaf,werkte dit frustratie op bij de bezoekers.Na zijn protest keerde JP. terug naar de bezoekende bank en sloeg een lastige vlieg van zich af.Met als gevolg een gele kaart,nutteloos geworden sinds het geen punt meer is.Bij 12-18 probeerde de VKt coach een laatste keer het tij te keren maar Gent liet zijn prooi niet meer los en won ook set 4 met 25-19.

Een verdiende winst voor de thuisploeg ook al omdat de bezoekers het niveau van hun vorige wedstrijden niet haalden.Wie kon voor de start van het seizoen denken dat dit de eerste nederlaag voor het jonge VKt zou worden?Volgende week herpakken en Hermes puntenloos naar huis sturen!

verslag: Cedric Proot