dinsdag 12 november 2013

VKt D2 blijven foutloos te Dadizele: 0-3

D2 moesten dit weekend op bezoek bij Dadizele. Geen eenvoudige opdracht vermits de kern van het nieuwe Daisel toch wel gevormd is rond de kern van speelsters die vorig jaar nog in divisie aantraden. Zou het een blij weerzien worden met trainer/coach Joke Bruyneel die zelf jarenlang het mooie weer heeft gemaakt bij VKt?

VKt begon aarzelend aan de match, maakte fouten en keek in geen tijd op een 4-1 achterstand.
Toen sloeg de diesel aan en midden Inge Audenaert was attent aan het net. Ook Dadizele ging receptioneel in de fout op een opslag van Elke Coens en opposite Sien Vercruysse zette de bordjes gelijk 4-4. Het ging even gelijk op met ondermeer een mooie score van Elke Vanthournout na een passovername van libero Jessie Verhaeghe. Dat was het signaal voor VKt om een eerste kloof te slaan, o.m. met een mooi dropje van middenvrouw Evelien Lataire: 5-8. Midden Inge Audenaert vuurde van achter de opslaglijn de ene raket na de andere af en de receptie van Daisel kreunde. Evelien Lataire maakte er dankbaar gebruik van en omdat de opbouw mank liep, kon het blok van Evelien en Sien heersen aan het net: 5-10. De kloof bleef o.m. met enkele scores van Elke Coens en een ace van Joke Coens behouden tot 10-15. Omdat Dadizele de opslag van Joke niet onder controle kreeg, kon VKt daarvan profiteren: Eerst Elke Coens en dan Sien Vercruysse met een éénvrouwsblok zorgden voor de 10-17. Nadat ook Inge Audenaert nog een punt door het midden had gescoord, kwam Laure Van Huffel in. En Dadizele bleef in de fout gaan: 12-20. Sien Vercruysse in de straat en Evelien Lataire door het midden zorgden voor een geruststellende 14-22. De time-out van Joke Bruyneel leek boter aan de galg maar plots vond Dadizele zijn tweede adem en kroop langzaam dichter tot 20-24. Trainer/coach Marc Vanneste had evenwel zijn troepen even de weg gewezen en met een outaanval van Dadizele, werd de eerste set toch binnengehaald met 20-25.

Set 2 startte vrij gelijkopgaand maar tot 5-5 nam Dadizele wel het voortouw. Het was Evelien Lataire die in dit stadium haar ploeg bij de les hield. VKt begon met Sien Vercruysse aan de opslag te scoren. De receptie van Dadizele was nergens en daarvan kon VKt maximaal profiteren met goed werk van o.m. Evelien Lataire & Elke Coens. Het moet gezegd zijn dat het verdedigend compartiment van VKt stond als een huis onder de enthousiaste aanvoering van een puik spelende libero Jessie Verhaeghe. Met een gelukje (lees een zwientje) maakte Sien de 5-9. Evelien Lataire scoorde de 7-10 en peerde daarbij de bal op het hoofd van een tegenstrever die toch wel heel even sterretjes zag. Vanuit een onwrikbare verdediging kon Joke Coens telkens zus Elke Coens aan het werk zetten en zo werd het 9-13. En toen onze libero Jessie een bal heel spectaculair verdedigde, gaf dat Sien en Elke Coens de kans voor een blok voor 9-14. De time-out van Daisel bracht even soelaas maar VKt stoomde toch door naar 12-17 met een goeie aanval van Elke C, het betere blokwerk van Sien Vercruysse en Inge Audenaert en een rechtstreeks punt op opslag van Elke Coens. Elke Vanthournout foefelde dan met wat geluk de bal in het Daiselse kamp en met Laure Van Huffel aan de opslag ging het weer mis in de receptie van Dadizele waardoor Elke Vanthournout een mooi blok kon plaatsen. Omdat Elke V even later nog maar eens scoorde, werd het zelfs 15-20. Maar dan begon het raderwerk wat te haperen. VKt begon wat fouten te maken en liet Dadizele terug in de wedstrijd komen. Bij 19-21 zag coach Marc Vanneste de bui hangen en hij vroeg een time-out aan. Het werkte want Evelien Lataire kon uiteindelijk in twee tijden de 19-22 tegen de grond kloppen. En toen Joke Coens een blok zette, werd het zelfs 19-23. Toch was het te vroeg om victorie te kraaien want Dadizele pakte op zijn beurt uit met wat opslagdruk en VKt was even aan het wankelen: 22-23. De tweede time-out van coach Marc Vanneste bracht raad want na een lange rally wist Elke Coens het setpunt op het bord te plaatsen:22-24. Dadizele krabbelde terug maar verkeek zich compleet op een ‘slechte’ receptie van libero Jessie Verhaeghe die zo over de hele verdediging van Dadizele heen in het achterveld belandde: 23-25. Het gerucht gaat dat Jessie al weken op zo’n ballen aan het trainen was.

De start van set 3 was vrij gelijkopgaand maar bij 2-2 plaatste VKt al een eerste tussenspurt. Nadat middenvrouw Inge Audenaert een mooie setup van spelverdeelster Joke Coens verzilverde, scoorde zus Elke Coens met moeilijke opslagen twee rechtstreekse punten. Joke Coens verdeelde uitstekend en zette opposite Sien Vercruysse zonder blok op weg naar 4-7. Maar omdat het even in de receptie wat fout liep, kwam Dadizele terug opzetten: 6-7. Elke Vanthournout riep met een mooie aanval in de straat een halt aan deze opmars. D2 kwamen best uit de verplichte time-out en vanuit een goede verdediging (libero Jessie Verhaeghe speelde een puike wedstrijd) scoorde Elke Coens op een knappe steek. Elke Vanthournout zorgde met een ace voor een vierpuntenkloof: 6-10. Maar Daisel wilde niet plooien en keerde opnieuw terug tot 9-10. Bij 10-11 vonden de dames van VKt het echter welletjes en ze drukten door met o.m. een legballetje van Elke Coens, een mooi banaantje van Sien Vercruysse en een prima score van Inge Audenaert als besluit van een lange rally. En als VKt dan even in de verdrukking kwam, dan was er Jessie die sterk stond te verdedigen: 11-16.
Na de tweede verplichte time-out noteerden we twee scores van Elke Vanthournout die telkens de bal netjes blokout sloeg. Middenvrouw Laure Van Huffel was ondertussen Inge Audenaert komen vervangen. De time-out van Joke Bruyneel kon de bakens niet verzetten want Elke Vanthournout en middenvrouw Evelien Lataire trokken een muurtje op waarna Elke V ook nog eens een eenvrouwsblok plaatste: 12-20. VKt stoomde door en Dadizele leek de moed verloren te hebben. Evelien Lataire poeierde de 15-22 tegen de mat en een blok van Joke Coens zorgde voor de eerste matchbal. Zus Elke Coens maakte het prima af: 16-25
Prima overwinning van VKt die enkel in de tweede set even in het gedrang kwam. Proficiat dames en coach. D2 blijven ongeslagen in hun reeks. Doe zo voort.

Speelden voor VKt: Elke Coens, Joke Coens, Lore Werbrouck, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Sien Vercruysse, Evelien Lataire, Laure Van Huffel, Inge Audenaert, Hanne Vancouillie, Emily Vandamme. Trainer-coach Marc Vanneste. Lore Verplancke is nog steeds out met een polsblessure.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten