maandag 18 november 2013

Dames 1e Divisie VKt Torhout -Hermes Oostende 3-2 (25/19 24/26 25/23 11/25 15/11)

Met een derby in het vooruitzicht was het maar de vraag of het jonge en door blessures geteisterde VKt zich zou kunnen herpakken na de eerste seizoensnederlaag in Gent . Ook Oostende was tuk op revanche na verlies in de Vlaamse beker tegen de thuisploeg een paar weken terug.

Torhout zette meteen de toon in set 1 met zware opslagdruk waar Hermes ...niet direct een antwoord op vond (8/3-16/6). Ook aanvallend kwam de thuisploeg goed uit de verf met een glansrol voor kapitein Eva Verboven . VKt stoomde lekker door (18/8 21/10) maar op het einde van de set steeg de foutenlast en kwam er wat onzekerheid in het spel zodat Oostende dichterbij kon komen ( 24-19) maar uiteindelijk toch de duimen diende te leggen met 25-19.

Hermes coach Josipovic herschikte zijn troepen en dat loonde want Oostende verhoogde de opslagdruk en Torhout kreeg de receptie niet onder controle(4/6 11/13). Ook blokkerend was VKt ondermaats zodat de bezoekers een kleine voorsprong op het bord konden behouden (13/16 18/20). Vkt gaf niet op en Celeste Deforche serveerde de thuisploeg naast en voorbij Oostende (21/21 24/21). Torhout op weg naar setwinst maar tot verbijstering van het thuispubliek vergat Vkt de klus af te maken , wat ook de verdienste was van een niet aflatend Hermes dat maximaal profiteerde van de faalangst , het gebrek aan scorend vermogen en de fouten van VKt om toch nog de set binnen te halen met 24/26 . Toch wel een dreun voor de thuisploeg.

Het verval leek zich door te zetten in set 3 waarbij een enthousiast Oostende op zijn elan verder ging en de receptie van Torhout bleef teisteren (0/3 3/8). Torhout bleef slap verdedigen en bij 6/11 zag het er niet zo goed uit voor de VKt meiden. De time-out van coach Jean-Paul Serbruyns bracht echter soelaas en met een onwaarschijnlijke tussenspurt van 13-2 snelde de thuisploeg naar 19/13. Opslagen van Laure Flament in combinatie met de efficiƫntie van Eva Verboven en het stabiele spel van libero Luka Lescrauwaet brachten Torhout op 24/19 . Maar net als op het einde van set 2 verviel de thuisploeg in krampachtig spel met hoge foutenlast tot gevolg zodat het alsnog bibberen werd. Gelukkig was het resultaat nu toch positief en bleef de setwinst bij VKt met 25/23.

Set 4 was een ramp voor de thuisploeg . Een sterk Hermes speelde VKt van het kastje naar de muur (1/8 6/18). De organisatie was zoek en de vertwijfeling sloeg toe. Oostende bleef krachtig serveren , verdedigde ook goed en kon snel een einde maken aan de lijdensweg van Torhout (11/25)

Hermes opende sterk In de tie-break (0/2 2/4) ,Torhout klampte aan (4-4) maar keek bij 5-8 toch weer tegen een achterstand aan. De thuisploeg slaagde er nu wel in om de knop om te draaien , kon blokkerend eindelijk de aanvallen stoppen en toen Oostende plots de fouten opstapelde stond het verrassend 10/8. Het bleef spannend (10/10 11/11) maar Karen Verhaeghe trok de thuisploeg uiteindelijk over de streep 15-11 en een 3/2 eindwinst.
Een moeizame maar belangrijke overwinning voor de thuisploeg na een spannende maar niet altijd hoogstaande derby .

VKt speelde met : Eva Verboven,Celeste Deforche,Karen Verhaeghe,Celien Platteeuw,Wiebe Vercruysse,Laure Flament en libero Luka lescrauwaet . Kwamen in : Marie Declerck,Ellen Goemaere en Lies Dobbelaere.