zondag 2 februari 2014

Dames 1e Divisie B Forza Oudenaarde -VKt Torhout 3-0
(25-15 25-15 25-20)
Op bezoek bij leider Oudenaarde wisten de VKT meisjes dat ze op geen geschenken moesten rekenen na de verrassende zege in de heenronde.

Oudenaarde zette in set 1 meteen de toon met zware opslagdruk maar , mede door fouten van de thuisploeg ,kon VKt aanklampen ( 4-4/6-6). Torhout had het moeilijk en moest bij 12-10 de rol lossen. Oudenaarde speelde heel geconcentreerd en ontregelde de Torhoutse organisatie met snel en gevarieerd aanvalsspel(14-10/20-14). VKt vond geen oplossingenen stond al snel op een 1-0 achterstand (25-15).

Zelfde scenario in set 2 waar VKt al bij 3-3 diende af te haken(6-3). Het ging gewoon te snel voor de torhoutenaars die de thuisploeg verder zagen uitlopen(10-5/15-6). Torhout kende eventjes een betere periode maar kon enkel de schade beperken ( 15-10). Oudenaarde bleef van op de servicelijn verschroeiend uithalen en een te makTorhout zag ook de 2e set verloren gaan met 25-15.

Vkt startte dan toch wat beter in set 3 (2-4) mede omdat er beter werd geserveerd en er wat druk kon worden gezet op de thuisploeg maar bij 6-6 keerde het tij. Oudenaarde zette een tandje bij en stoomde door naar 14-9 . Celine Platteeuw serveerde Torhout weer in de match ( 14-15) en toen ook aanvallend werd uitgehaald leek een ommekeer in de maak (16-18/17-19).Maar VKt bleef te wisselvallig en slordig acteren om aanspraak te maken op setwinst. Oudenaarde profiteerde en bij 25-20 was de logische 3-0 eindstand een feit.

VKt speelde met : Eva Verboven ,Karen Verhaeghe,Celeste Deforche,Celine Platteeuw,Laure Flament ,Ellen Goemaere en libero Luka Lescrauwaet. Kwam in : Margaux Hoornaert

Verslag: Patrick Bostoen