zondag 2 februari 2014


Koksijde – Torhout  0-3
De wedstrijd in Koksijde werd een blij weerzien met Walter Engelen die enkele jaren als trainer/coach van D1 bij Torhout het mooie weer maakte en onlangs nog D1 even depanneerde toen Jean-Paul niet kon coachen.   Maar D2 wisten dat ze van dit Koksijde zeker geen geschenken mochten verwachten.  Het team was bezig met een remonte in de stand en het beloofde geen gemakkelijke match te worden.

In de eerste set startte VKt erg zwak:  er was geen opslagdruk, verdedigend ging men in de fout en ook aanvallend kregen onze dames geen bal tegen de grond.    In een mum van tijd stonden D2 aan te kijken tegen een 6-punten kloof.   Maar onze speelsters panikeerden niet en onder leiding van libero Jessie Verhaeghe kreeg de verdediging de zaakjes op orde.   De receptie liet minder steken vallen en setter Joke Coens kon haar aanvalsters aan het werk zetten.    Elke Vanthournout op opposite werd regelmatig  gesolliciteerd en was moeilijk af te stoppen.   Op vier waren het Elke Coens en Lore Werbrouck die de nodige punten bij elkaar sloegen en de middenvrouwen Sien Vercruysse en Laure Van Huffel kwamen ook steeds meer in het stuk voor.   Voeg daarbij nog een verhoogde opslagdruk en D2 kropen punt voor punt dichter.   We noteerden enkele lange rally’s waarbij VKt verdedigend lijf en leden  riskeerden om achter elke bal te gaan maar dat rendeerde en bij 18-18 kregen D2 aansluiting bij Koksijde om er meteen op en over te gaan.  Nog even spartelde Koksijde tegen maar VKt had de match duidelijk in handen en maakte het netjes af: 21-25.
D2 gingen in set 2 op hetzelfde elan verder.   Goeie opslagdruk en een sterke verdediging met libero Jessie als motor, vormden de basis van waaruit D2 een rustig meesterschap aan de dag legden.  Lore Werbrouck was in set twee echt niet te stuiten en spelverdeelster Joke kon Sien Vercruysse in het midden en Elke Vanthournout op opposite telkens zo aanspelen dat er vlot gescoord werd. De hele set lang was de opslagdruk meer dan behoorlijk, getuige hiervan de ace van Lore Verplancke die even was ingekomen voor Elke V.  Toen ook Elke Coens nog uitpakte met een paar heerlijke legballetjes en daarin gevolgd werd door Laure Van Huffel die ook de gaten in de Koksijdse verdediging vond, stond het snel  17-25.

Set drie begon net als set 1 met een 4-0  voor Koksijde.   Genoeg dachten ze bij D2 en de eerste technische time-out werd genomen bij 4-8.   VKt was echt gelanceerd.  Deze set werd ook gekenmerkt door heel sterk blokkerend werk van het team.  Koksijde gaf niet af en bleef knokken maar sloeg zich meerdere keren te pletter op een sterk blok.  Op geen enkel moment kon Koksijde de indruk geven dat ze die set naar zich zouden toetrekken.   Het was dan ook niet verwonderlijk dat deze set besloten werd met een killblok: 19-25.  
Tevredenheid alom bij D2 die deze moeilijke klip heel mooi hebben omzeild.  Trainer-coach Marc Vanneste die de match van bij hem thuis moest volgen, was dan ook heel tevreden. Spoedig herstel Marc.

Speelden voor VKt:  Elke Coens, Joke Coens, Lore Werbrouck, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Sien Vercruysse, Evelien Lataire, Laure Van Huffel, Inge Audenaert, Hanne Vancouillie, Lore Verplancke, Emily Vandamme. 
Coaching:  Paul Vanthournout  & Geert Neels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten