dinsdag 11 februari 2014


VKt D2 vs Wingene… 3-1

Het volleybalwereldje is een klein wereldje.  Nadat we vorige week een prettig weerzien hadden met Walter Engelen, stond zaterdag opnieuw een vertrouwd gezicht aan het roer bij de tegenpartij.  Danny Minnebo heeft het sportieve roer bij Wingene in handen genomen.  Danny begon na zijn carrière als speler bij VKt ooit als coach bij VKt heren die toen in divisie met de broers Devos, Vandepoele, Vandevyvere en met o.m. ook Bram Cafmeyer het mooie weer maakten.  Nu stond Danny aan de andere kant van het net en het feit dat ze vorige week Diksmuide een punt wisten te ontfutselen maakt duidelijk dat hij Wingene tot een stevig geheel aan het kneden is. 

In set 1 maakten D2 onmiddellijk hun intenties duidelijk.  Mede doordat Wingene een hoge foutenlast vertoonde, stoomden D2 direct door naar een 8-3.  Goed blokwerk van Laure Van Huffel, en knappe scores van Lore Werbrouck, na een schitterende redding van libero Jessie Verhaeghe lieten Wivo ter plaatse.   Even slopen wat onzuiverheden in het spel van VKt maar een attente setter Joke Coens wist een terugkerende bal netjes weg te leggen en toen opposite Elke Vanthournout blok out scoorde, stond het al heel snel 12-6 waarna Joke Coens nog even een eerstehandsbal diep in het achterveld van de tegenstander wist te plaatsen.  De time-out van coach Minnebo rendeerde en WIVO keerde terug naar 16-13 mede omdat de scheids van dienst zich even vergiste en het momentum zo verloren ging.  Maar VKt wist opnieuw een  kloof te slaan met goede opslagdruk en ook al omdat setter Joke haar derde punt in de eerste set scoorde. Wingene nam risico’s bij de opslag maar ging ook in de fout en toen Elke Coens haar duivels ontbond, stond het in een mum van tijd 23-16.  Sien Vercruysse, die in het midden acteerde, kwam op dreef en wist een mooi blok te zetten waarna Elke Coens blok out een streep trok onder de eerste set: 25-16.

Set 2 begon vrij gelijkopgaand tot 9-9.  Elke Vanthournout, die een prima wedstrijd speelde,  werd regelmatig gesolliciteerd door setter Joke Coens en scoorde vlot.  Ook Lore Werbrouck en Elke Coens zorgden er voor dat VKt gelijke tred hield met Wivo: 9-9.  VKt wist -vanuit een prima verdediging geleid door libero Jessie-  onder impuls van de beide Elkes wat afstand te nemen van Wingene 13-9 maar toen slopen wat onzuiverheden in h et spel en Wivo wist de kloof te dichten.  Wat volgde was een beetje een accordeonscore want VKt liep weer uit tot 17-13 vanuit een goede verdediging en degelijk opslagwerk, o.m. van Elke C.,  en met een goeie periode van Elke V die aan een hoog percentage scoorde. Toch wist Wivo  de kloof weer te dichten: 18-18.  De zusjes Coens zorgden opnieuw voor een kloofje met twee eerste handsballen van Joke en 2 prima scores van Elke: 22-20.  Maar toen stokte de aanval bij VKt en sloop er nogal wat onzekerheid in het spel.  Wivo profiteerde daarvan en trok de set alsnog naar zich toe: 23 -25 en alles is opnieuw te beginnen.

In set 3 moest VKt zich even herpakken 1-3.   Heel mooi verdedigingswerk van Elke Coens en Laure Van Huffel zorgde voor de kentering.  Laure Van Huffel  kwam aan de opslag en teisterde met goede tactische opslagen de Wingense receptie.  Met een ace scoorde ze de 6-3.  Wingene kwam immers niet tot opbouwen en dat gaf Lore Werbrouck de kans om een paar keer mooi te scoren, o.m. met het dropje achter het blok waar zij ahw. een patent op heeft: 9-4.  VKt stoomde door en Sien Vercruysse kwam steeds uitdrukkelijker in de wedstrijd en wist op haar beurt de Wingense verdediging te verschalken: 14-6.  En toen ook Elke Coens goed verdedigend werk van VKt wist af te ronden, stond het in geen tijd 16-6.   Libero Jessie Verhaeghe stond heel sterk te spelen en wist haar verdediging prima te organiseren en zo evolueerde het o.m. met een sterk spelende Elke V. naar 21-10.

Lore  Verplancke kwam bij 22-10 in aan het net en kon zo van op het plein bewonderend toekijken hoe Elke Coens van op de opslaglijn tot drie maal toe de Wingense receptie in gebreke vond en zo op haar eentje de set afrondde: 25 – 10.

Set 4 en je zou verwachten dat Wingene na zo’n pandoering de handdoek zou gooien maar niets was minder waar.  VKt nam een goeie start met o.m. twee pipe-aanvallen van Lore Werbrouck en een onhoudbare opposite Elke V. maar toch wist Wivo gelijke tred te houden.
Een stevig blok van Laure VH en een score van Lore zorgden toch voor de 8-7.
Diezelfde Lore Werbrouck zorgde dan met o.m. twee aces voor ongelooflijke opslagdruk.  Wivo kwam niet tot opbouwen en de Wingense meisjes sloegen zich ofwel te pletter in het blok van Sien V. of zagen hun aanvallen knap verdedigd waarna de Torhoutse aanvalsters wel keer op keer scoorden: 16-10.  Over en uit, denk je dan maar niets is minder waard.  VKt viel stil en Wivo kroop punt voor punt dichterbij: 16-15 en 18-17.  Toen viel, bij een lange rally waar Lore W de bal alsnog wist te verdedigen, de wegspringende bal binnen op de Wingense helft en VKt vond een nieuw elan.  Het was Sien Vercruysse die het seteinde volledig bepaalde.  Lore Verplancke zette prima opslagdruk en Sien zette ofwel (samen met Joke) een blok (tot 2x toe) en wist daarnaast nog twee keer door het midden te scoren en plots stond het matchbal.  Het was Elke Coens die de eerste matchbal netjes wist af te ronden: 25-19.

Een verdiende zege tegen een niet aflatend Wingene dat vrank en vrij zijn kans ging.

Speelden voor VKt:  Elke Coens, Joke Coens, Lore Werbrouck, Elke Vanthournout, Jessie Verhaeghe, Sien Vercruysse, Evelien Lataire, Laure Van Huffel,  Hanne Vancouillie, Lore Verplancke   

Trainer-coach Marc Vanneste. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten