maandag 10 februari 2014

Dames 1e Divisie B VKt Torhout -VC Lennik 3-2
(28-30 25-15 13-25 25-21 15-10)

In de vooruitgeschoven wedstrijd tegen Lennik stonden 2 ploegen tegen elkaar die met 27 punten de vierde plaats in de klassering bezetten en waarvan vorige ontmoetingen steevast goed waren voor spannend volleybal.

Set 1 startte met stevig opslagwerk van Lennik waarbij de thuisploeg heel wat moeite had (1-5) maar ook van op de opslaglijn kwam VKt weer langszij (7-7). Torhout bleef eventjes op zijn elan voortgaan(11-8) maar aanvallende fouten en problemen in receptie brachten Lennik weer voorbij de thuisploeg (13-14). Bij beide ploegen lag de foutenlast hoog en de set kantelde keer op keer (16-14/ 18-21). Bij 21-23 leek Lennik de bovenhand te nemen maar VKt klampte aan (23-23) en neutraliseerde een eerste setbal . Torhout kreeg op zijn beurt 3 maal de kans om af te maken (25-24/26-25 en 28-27) maar moest uiteindelijk toch de eerste set aan de bezoekers laten met 28-30 na een zenuwslopend einde .

Vkt begon gretiger aan set 2 (4-2/8-4) en Lennik kon enkel tot 9-7 nog wat dreigen. Vkt speelde geconcentreerd , serveerde stevig en kon ook aanvallend beter uit de hoek komen. Bovendien maakte Lennik teveel fouten zodat al snel een kloof op het bord stond (13-8/16-10/20-10). Torhout kende nog even een dipje maar kwam nooit in de problemen zodat set 2 naar de thuisploeg ging met 25-15.

Torhout ging nog even door in set 3 (4-2) maar was al snel weer op achtervolgen aangewezen (4-6/8-10)). Torhout speelde laks , liet teveel ballen passeren en verdedigde slapjes zodat Lennik al snel een voorsprong bijeen kon spelen ( 9-13/11-20).Lennik diende ook niet zijn beste volleybal boven te halen om de thuisploeg weg te spelen en pakte makkelijk set 3 met 13-25.

In set 4 bleven beide ploegen lange tijd aan mekaar gewaagd (3-3/6-6) al kon Torhout toch af en toe eens uitlopen (11-8/16-13). Vkt speelde echter te onregelmatig zodat Lennik weer langszij kon komen (12-12/16-16). Het spel bleef slordig aan beide kanten maar toen de bezoekers de fouten opstapelden kon Torhout de bordjes weer gelijk zetten 25-21.

Opnieuw een vijfsettervoor de thuisploeg (de zesde al in deze competitie) waarbij Lennik iets beter startte (4-6) maar waarbij Torhout snel eindelijk zijn goede spel terugvond (6-6) en bij 8-7 definitief op voorsprong kwam. Lennik kraakte en zag een nu beter VKt de zege meekapen na 15-10 setwinst.

Een deugddoende zege na een moeilijke week en met een vrij weekend voor de boeg kunnen de grote en kleine kwaaltjes weer genezen en kunnen de batterijen worden opgeladen .

Vkt speelde met : Eva Verboven, Celeste Deforche, Celine Platteeuw,Karen Verhaeghe, Laure Flament,Ellen Goemaere en libero Luka Lescrauwaet. Kwamen in : Margaux Hoornaert en Wiebe Vercruysse

verslag:  Patrick Bostoen