woensdag 17 september 2014

Competitieopener in derde provinciale: VKt D4 versus VKt D4: 0-3

De competitie kende vorige week al een start toen D4 als gastheer fungeerde voor zusterploeg D3.  D4 promoveerden vorig seizoen en waren op papier dus de underdog tov. D3 dat toch al wat ervaring in derde had opgedaan.    Beide ploegen waren nog niet op volle sterkte.  Zo misten D4 o.m.  setter Annelie en libero Laura Boret en bij D3 was middenvrouw  Lisa Deblauwe nog niet van de partij.
Maar met Hanne Devogelaere aan de pas en Dafina, Sara, Lies, Yentl en Amber  weerden D4 zich prima en namen zelfs een 2-4 voorsprong.  Maar dan zetten D3 orde op zaken met een verschroeiende opslagdruk en D4 kwamen niet meer tot opbouwen.  In een ruk ging het naar 4-9.  De ploeg van coach Hannes rook bloed en liet niet meer los en bleef de receptie van D4 teisteren:5-12.  Hanne Devogelaere wist een moeizame receptie nog om te toveren in een mooie pass en zus Lies wist diagonaal een mooi punt te scoren.  Even sloeg het vuur in de pan: na prima verdedigings- en aanvalswerk langs beide kanten was het uiteindelijk Julie Haeck die het punt wist te scoren.  Met een slimme blok-out trok Dafina haar team nog een puntje dichterbij (8-13) maar middenvrouw Jade Moyaert  scoorde een mooi punt door het midden en met haar sprongopslagen zorgde ze op haar eentje voor de 8-16.  Bij momenten demonstreerden D3 dankzij de goede spelverdeling van Lore François met mooie scores van Ans Demarest, een zeer sterk spelende Nele Lataire en Julie Haeck die met een pipe de 9-19 op de grond prikte.  Ook Camille deed haar duit in het aanvallende D3-zakje en zo stond het snel 22-11.  Lies Devogelaere wilde niet opgeven en toen ook Yentl bij de opslag nog een “zwientje” scoorde, keerden D4 terug tot 23-15.  Genoeg dacht Julie Haeck en ze knalde de 24-15 onhoudbaar tegen de grond.  Een out-aanval besliste de eerste set: 25-16.

De tweede set waarbij Tine en Lenka bij D4 op het veld waren gekomen, vertoonde eenzelfde scenario als de vorige.  D4 kreunden onder de opslagdruk van hun clubgenotes die elke kans ook resoluut afmaakten: 3-9.  Bij 5-11 na prima scores van Ans en Julie kwamen Julie Maertens en Sien Devalet in bij Dames 3.  Het recept van D3 bleef evenwel hetzelfde: zware opslagdruk, goeie verdediging – met een prima libero Celien Volckaert- en efficiënt aanvalswerk waarbij zowel de hoeken als de middenaanvallers om beurten scoorden: 5-15.  Dafina wist even tegen te scoren en gaf D3 vanaf de opslaglijn even lik op stuk: 8-16.  Bij 9-21 noteerden we een goed blok van Lenka op Julie H. maar D4 moesten te veel rekenen op fouten van D3 (die echt zelden voorkwamen).  Axelle Pintelon kwam in voor Ans D. en het was Camille die met een zwientje bij opslag de set afrondde: 12-25.
In set 3 koos coach Jan bij Dames 4 voor wat meer receptionele stabiliteit ipv. aanvalskracht  (en bracht o.m. Kim en Maité op het terrein) en dat rendeerde.  Een goed blok van Tine Verplancke gaf dames 4 het eerste punt en toen ook Lenka met de opslag scoorde, stonden D4 plots 2-6 voor.  D4 verdedigden sterk en nu gingen D3 wél af en toe in fout: 5-8.  Maar D3 herpakten zich en pasten het vertrouwde recept  toe: opslagdruk.  In een mum van tijd stond het 11-9.  Kim Vandaele scoorde tot tweemaal toe met haar opslag 12-12.  Het spel ging nu gelijkopgaand met scores van o.m. Lenka voor D4 en  Ans D. voor D3: 16-16.  Hanne Dekeyzer kwam in voor Ans D. en na een goeie verdediging van Celien werd Julie Haeck prima aangespeeld door Lore Francois en kon zij de 18-17 scoren. Maar D4 weigerden de handdoek in de ring te gooien en dwongen D3 in de fout19-19.  Opposite Camille gaf D3 opnieuw een kleine voorsprong en teisterde tot tweemaal toe daarna de receptie van D4:22-19.  Toen ook bij de volgende punten de receptie van D4 in gebreke bleef, werd het al snel 25-20 en 3-0.