donderdag 25 september 2014


D2 brengen hun eerste opdracht tot een goed einde:  VKt D2- Wivo 3-0.

Nadat D2 de reservenwedstrijd naar zich hadden toegetrokken met 3-0 na een onwaarschijnlijke remonte in de derde set, moest VKt zich nu ook bewijzen in de hoofdwedstrijd.

D2 namen met Silke Vanthournout, Lore Werbrouck, Elke Coens, Leen Catrysse, Helena Biebauw en Sien Vercruysse en Jana Lannoye als libero, een snelle start: 5-1.  Een stevige opslagdruk, stevig blokkeerwerk en goede balrecuperatie lagen aan de basis van de 8-4.  Even slopen er wat onzuiverheden in het Torhoutse spel en Wivo kon milderen tot 8-7.  Een eerstehandsbal van setter Silke maakte een einde aan de Wingense remonte.  Met zware opslagdruk gaf Lore W. D2 de kans om de kloof uit te diepen.   Wingene kwam maar moeizaam tot aanvallen en de Torhoutse defensie leverde onder leiding van Jana prima werk waardoor o.m. Helena en Elke naar hartenlust konden scoren: 12-8.   Na Lore vond ook Helena de WIngense receptie in gebreke en VKt kon blokkerend en aanvallend hiervan profiteren.  Met een eerstehandsbal tekende Silke voor de 15-8.  Bij 16-10 noteerden we een snoeiharde middenaanval van Leen en VKT ging door op zijn elan.  Ook Silke verzorgde de opslagdruk en Wingene kreeg aanvallend weinig voor elkaar.  VKt profiteerde o.m. via mooie 1ste tijd van Leen door het midden.   Als Wivo dan aanvallend door het blok heen kwam ,stond daar Jana goed te verdedigen en Elke en nadien Lore zorgden dat de setbal op het scorebord kwam:24-14.   Het duurde evenwel nog enkele punten voor opposite Sien de set netjes wist af te maken: 25-17.
Set 2 ging aanvankelijk vrij gelijk op, mede omdat VKt wat minder zuiver stond te recepteren (4-4 en 9-9).  Maar plots begonnen D2 uit een ander vaatje te tappen:  de opslagdruk werd weer opgeschroefd, de recepties kwamen beter en Wivo kon het aanvalswerk van VKt niet meer stuiten: 16-12.  Onze middenspeelsters domineerden aan het net en de hoeken lieten zich niet onbetuigd: 20-15.  Bij 22-16 noteerden we een knappe verdediging van Jana waarna Leen als een springveer boven het Wingense blok uit torende om de bal snoeihard in de driemeter te slaan.  Maar even toch weer een minder moment en Wingene kon milderen tot 24-20.  Coach Joke Bruyneel zette even orde op zaken en uiteindelijk was het net als in set 1 Sien die de klus afmaakte: 25-21.

In set 3 was het ondanks goed werk van libero Jana toch Wingene dat de bovenhand haalde (2-4).  Maar goed blokwerk van o.m. Lore W. en Helena zorgde voor een ommekeer 8-6.  Lore Werbrouck achtte toen het moment gekomen om haar duivels te ontbinden en van op de opslaglijn ontregelde ze het Wingense aanvalsspel.  Wingene kwam niet tot een degelijke opbouw en de ballen die terugkeerden werden efficiënt afgemaakt door Elke, Helena of Sien.  Of de terugkerende ballen raakten gewoon niet over het VKt-blok dat er eentje was om u tegen te zeggen: 14-6.  Even reageerde Wivo (15-9) maar het kon de kloof niet gedicht krijgen.  Dropballetjes van Elke en nadien ook van Lore werden onvoldoende verdedigd en zo werd het snel: 19-12.  Bij 20-13 kwam Laure Van Huffel in plaats van Leen in.  Haar floaters deden het werk en Wingene kreeg er geen vat op.   De ballen keerden terug en Laure bracht ze netjes bij de setter die naar hartenlust haar aanvalsters aan het werk zette.  Er stond geen maat meer op VKt en de set eindigde op 25-13 en een mooie 3-0 overwinning.
Proficiat D2     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten