zondag 28 september 2014

Dames 2 winnen op verplaatsing bij Wielsbeke 1-3

17- 25, 25- 14, 17-25 en 22-25

De wedstrijd tegen Wielsbeke kondigde zich alles behalve als een makkie aan.  Vooreerst was er het afscheid van trainer/coach Joke Bruyneel die om persoonlijke redenen moet afhaken (wat we allen met veel begrip betreuren) en verder had Wielsbeke ook verrassend verloren tegen Zwevezele in de openingsmatch.  De Zuid-West-Vlamingen moesten dus tegen VKt uit een ander vaatje tappen om hun seizoensstart niet te missen.
De reservenwedstrijd draaide uit op een 2-1 nederlaag voor VKt, ook al omdat er enkele speelsters op het appel ontbraken.

De studieronde in set 1 van de hoofdwedstrijd duurde tot 5-6 waarna Helena Biebauw de receptie van Wielsbeke wist te ontwrichten.   VKt verdedigde onder leiding van libero Jana Lannoye heel secuur, raapte de balletjes netjes op en scoorde vlot: 6-10.  De servicedruk van VKt rendeerde en ook Elke Coens wist een mooie reeks services te plaatsen: 8-17.  Eventjes kwam er een reactie van Wielsbeke die het momentum overnamen 13-18 maar VKt plooide niet.   Spelverdeelster Silke Vanthournout wist haar middenvrouwen Leen Catrysse en Helena Biebauw goed aan te spelen en zij scoorden vrij vlot ondanks een groot blok tegenover hen.  Ook de hoeken lieten zich niet onbetuigd en Lore Werbrouck en Elke Coens vonden de gaatjes in de verdediging van Wielsbeke.  Opposite Sien Vercruysse serveerde haar team naar setbal en de eerste set werd vlot gewonnen met 17-25.
Set 2 toonde evenwel een heel ander beeld.  VKt werd weggeserveerd en kreeg geen lijn in de aanvallen.  Van 1-1 ging het in een mum van tijd naar 10-1.  Bij 10-1 nam VKt al de tweede time-out.  Even leek het wat beter te gaan en D2 begonnen aan een remonte: 12-8.  Maar opnieuw ging het van kwaad naar erger en kon Wielsbeke de kloof uitdiepen tot 9-17.  Het geloof in setwinst zakte zienderogen en Wielsbeke kon makkelijk uitmaken: 14-25.  Maar zoals Geert Neels gevat zei: “Eén slechte set maakt daarom nog geen slechte match”.

Set 3 toonde opnieuw het dominante VKt.  Nu lieten D2 Wielsbeke ter plaatse met gevarieerd aanvalswerk, knappe verdedigingen en vooral een goede opslagdruk waardoor de opbouw bij Wielsbeke een stuk moeizamer en stereotieper liep.  Even kroop Wielsbeke wat dichter (van 13 – 22 naar 16 -22) maar met Laure Van Huffel aan de opslag konden D2 de set toch netjes binnenhalen: 17-25.
Set vier werd bij aanvang ontsiert door problemen bij de markering.  Niet goed voor de concentratie en bij de eerste technische time-out keek D2 tegen een 8-5 achterstand.  De ploegen waren nu erg aan elkaar gewaagd en speelden voortdurend haasje over.  VKt slaagde er in een kleine voorsprong te nemen bij 20-22 en met een goede opslagreeks van Helena konden D2 uiteindelijk het pleit naar zich toetrekken.

Proficiat aan D2 die deze moeilijke verplaatsing tot een goed einde wisten te brengen.