zondag 28 september 2014

Dames 1e Divisie Govok Gooik - VKt Torhout 0-3
(8-25 14-25 18-25)
 
Met een (op papier althans) moeilijke verplaatsing naar Gooik voor de boeg , was het de vraag of VKt na de puike winst tegen Lennik zou kunnen bevestigen.

Gooik beschikte slechts over 8 speelsters maar daar trok VKt zich geen (volley)bal van aan. Het verhaal van de eerste set was dan ook snel voorbij ; opslagreeksen van Celeste Deforche , Eva Verboven en Karen Verhaeghe
sloopten de thuisreceptie en Jozefien Dewulf hamerde de overige ballen tegen de grond zodat na een klein kwartier een pijnlijke 8-25 score op het bord stond.

Gooik zette in set 2 een 1-2 achterstand om in een 5-2 voorsprong maar VKt bleef geconcentreerd en zorgde opnieuw voor zware opslagdruk. Celeste Deforche zorgde voor 6-9 . Gooik haalde alles uit de kast om in het spoor te blijven (wat eventjes lukte 10-11) maar bij 12-16 stoomde Torhout op zijn elan door. Daryl Roels serveerde de 12-20 op het bord en toen Gooik zelf in de fout bleef gaan stond de 0-2 setstand op het bord (14-25).

Gooik weigerde zich in set 3 zomaar gewonnen te geven (van 0-2 naar 5-3) maar VKt klampte aan (5-5/8-8). De foutenlast verhoogde bij de bezoekers en Gooik drukte door naar 12-9. Het Torhoutse middencompartiment Karen Verhaeghe en Kim Windels bracht VKt opnieuw naast en voorbij de thuisploeg (13-13/13-16) die nu definitief plooide. Pas bij 17-21 pakte coach Vanneste zijn eerste en enige time-out van de wedstrijd en de ingekomen wisselspeelsters bevestigden de breedte van de torhoutse kern . Kapitein Verboven zette de laatste 2 punten op het bord en na een klein uurtje stond een 18-25 op het bord en meteen een mooie 0-3 zege.

Een knappe collectieve prestatie van de Torhoutse meiden die hun (weinige) supporters een mooie avond bezorgden.

VKt speelde met : Celeste Deforche , Eva Verboven , Jozefien Dewulf , Daryl Roels ,Kim Windels , Karen Verhaeghe en libero Luka Lescrauwaet . Kwamen in : Florence Puype , Lindsey Windels en Celine Platteeuw.

Verslag: Patrick Bostoen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten