donderdag 29 januari 2015


Dadizele – VKt D2 : 3-2

D2 botsen op een sterk Dadizele…

Tweede nederlaag in deze competitie van D2 tegen een Dadizele dat naar eigen zeggen de beste wedstrijd van het seizoen neerzette. 
Het is geweten dat elke tegenstander van D2 vertrekt vanuit een “we hebben niets te verliezen” mentaliteit en het zo D2 wil moeilijk maken.   Dat was ook het geval bij Daisel dat nochtans de weken te voren nochtans niet al te best bezig was.

D2 begonnen nochtans heel dominant aan de wedstrijd. Helena Biebauw zorgde voor de nodige opslagdruk en setter Joke Coens kon zus Elke meerdere malen aan het werk zetten.  Ook Leen Catrysse deed een duit in het zakje en in geen tijd stond het 0-5.  Door wat receptionele onzuiverheden evolueerde de stand naar 4-8 voor VKT.  VKt stond goed te verdedigen wat Helena Biebauw de kans gaf om door het midden te scoren.  Opslagdruk van Leen Catrysse zorgde er voor dat het blok, o.m. van Helena en Sien goed werk kon leveren: 6-12.  Lore Werbrouck scoorde blok-out en toen Helena tot twee maal toe in eerste tijd kon scoren, zagen we een 8-16 op het scorebord. Even stokte de machine maar een blok van Sien en Leen, een rode kaart voor de coach van Dadizele en een mooie drop en een technische aanval van opposite Sien Vercruysse resulteerden in een 12-23 stand.  Met een blok van Helena werd de eerste set heel gemakkelijk binnengehaald: 13-25.
De start van set twee beloofde niet veel goeds.  Zowat alles wat fout kon gaan, liep ook fout. In geen tijd keken onze dames aan tegen een 5-1.  D2 vochten even terug tot 6-6 maar vielen dan weer compleet stil.  Dadizele legde veel meer risico in de opslag en onze receptie stond op wankele benen. Onze aanvalsters kregen te kampen met een sterk verdedigend Daisel dat wel de side-outs benutte: 11-6.  Coach Filip Verleye riep zijn dames ter orde en we kregen een beter moment van VKt met o.m. scores van Helena en een 3-meteraanval van Sien Vercruysse.  Libero Jana Lannoy stond goed te verdedigen wat Elke Coens de kans gaf een zeer lange rally te beslechten met een simpele toets naar positie 1: 12-10.  Maar dan slopen de slordigheden opnieuw in het spel van D2 en Dadizele stoomde door naar 17-14 en 20-16.  Na zijn tweede time-out bracht coach Filip Silke Vanthournout aan het net ipv. Joke met de bedoeling het blok te versterken maar ook zij kon niet beletten dat Dadizele na een lange rally het punt wist te scoren.  D2 stapelden de fouten zowel in receptie als in aanval op en in geen tijd haalde Dadizele de set binnen: 25-17.

Set drie gaf dan weer het zelfde beeld als de eerste set met een furieus gestart VKt dat met o.m. goed aanvalswerk van Elke Coens en goed blokwerk van Leen tot 0-5 wist uit te lopen.  Maar omdat onze dames niet hun beste dagje hadden, stond het even later al 7-7.  Laure Van Huffel kwam Leen vervangen in de opslag en ondanks haar zeer goede opslag wist Dadizele met een gelukje te scoren.: 8-8.  Het ging – met mooie scores van o.m. Helena en goed blokkerend werk van Helena en Elke gelijk op toto 12-12.  Toen kwam Joke Coens aan de opslag en de tegenstander had het zo moeilijk met haar floaters (met o.a. een ace) dat D2 konden uitlopen tot 12-16.  Elke Coens en nadien ook Lore Werbrouck met een mooie aanval in de straat dikten het puntenaantal nog aan maar konden ook niet verhinderen dat Dadizele met verhoogde opslagdruk de kloof dichtte tot 18-18 en zelfs wist uit te lopen tot 21-19.  Dat de tweede scheids zelfs niet zag dat een uitgestoken been onder het net van een Dadizeelse speelster Sien ernstig hinderde, droeg ook al niet bij aan de feestvreugde.  Inge Audenaert kwam Helena vervangen en VKt wist o.m. met een blok-out van Elke en een goeie opslag van Lore de bordjes terug gelijk te zetten.  Silke kwam bij 22-22 in voor Joke.  Met Helena aan de opslag en een stevig blok van Elke en Leen werd het 22-24.  Niet gedaan echter want plots raakte VKt aanvallend niet meer door de Daizelse verdediging en werd het 24-24.  In een spannende nek-aan-nek race wist Silke Elke en Sien aan het kanon te zetten.   Maar nog was het niet genoeg:26-26.  Een blok van Leen en Lore sleepte het zoveelste setpunt uit de brand en een toetsfout van Dadizele (een pluim voor de scheids die het bij deze stand aandurfde om correct te fluiten) gaf VKt setwinst:26-28. 
Set vier ging gelijk op tot 9-9.  We noteerden o.m. een mooie eenhandige pass van Joke die in eerste tijd afgemaakt werd door Leen en een slimme drop van Lore Werbrouck.  Maar VKt viel compleet stil, vooral dan omdat D2 die bal maar niet op de Dadizeelse mat kregen.  Dat was in grote mate de verdienste van Daisel dat verdedigde alsof hun leven er van afhing: 14-9.  Filip nam in korte tijd zijn toevlucht tot twee time-outs en pas na de tweede konden D2 even een vuistje maken, ook al omdat de opslagdruk van Joke zijn vruchten opleverde.: 14-12.  Dadizele nam een time-out en Sien nam een “pitsstop” die haar een gele kaart opleverde.  De tweede scheids had haar vraag niet gehoord …?! D2 waren wel even van slag en Dadizele ging door tot 16-12.  VKt  wist o.m. met een pipe van Elke en een knappe aanval van Lore na goed receptiewerk van Jana de kloof te beperken tot 2 punten.  Silke kwam opnieuw in voor Joke en met een goede opslag tekende Sien voor de 18-17.  Maar dan krigen we weer een te hoge foutenlast aan Torhoutse kant en Dadizele liep uit tot 21-17.  VKt kreeg de opslag niet meer op toerental en met twee outopslagen gaf het Dadizele de kans op 23-19.  Onzekerheid plots troef en VKt kon de side-out niet benutten waarna nog maar eens een receptiefout het einde van de set betekende: 25-19.

Tiebreak dus en VKt startte als een speer en stormde door naar 3-7. Goeie opslagdruk,  Elke Coens die lekker scoorde en het blok van Leen en Sien dat tot twee maal toe winnend was, … het zag er goed uit.  Opposite Sien tekende voor de 5-8 bij wissel en een blok van Lore voor 6-9 liet ons het beste verhopen.   Maar dan begon men bij VKt opnieuw de fouten op te stapelen en Dadizele maakte er dankbaar gebruik van : 11-9. Elke scoorde nog wel maar plots stond er daar een muur aan Dadizeelse kant en die was tot twee keer toe succesvol: 14-10.  Laure kwam in recepite in voor Lore en een blok van Jo en Leen gaf nog even hoop. Toen even later een Dadizeelse speelster de bal buiten keilde, riep heel Dadizele om een touché.  De  eerste scheids gaf de bal aan Torhout maar de tweede die nog de hele avond niet één touché gefloten had, gaf touché aan.  We zijn nog steeds op zoek naar een Torhoutse speelster die de bal zou geraakt hebben….  Jammer.   Al bij al een verdiende overwinning van een sterk spelend Dadizele. 
Later op de avond werd bekend dat Vlamertinge was gaan winnen bij eerste achtervolger Wingene waardoor de kloof nog steeds acht punten bedraagt.   Volgend weekend een klinkende revanche dames!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten