zondag 18 januari 2015

VKT D4 - VC Packo 3-0
(25-21, 27-25, 25-21)

Vooreerst een dankwoordje voor Hanne De Vogelaere omdat dit haar laatste wedstrijd was dit jaar. In naam van de ganse ploeg wil ik je van harte bedanken voor je immer goedlachse harde inzet op de trainingen en de wedstrijden, je positieve ingesteldheid en snoeiharde opslagen ;-). We wensen je veel succes met je schoolwerk, en je bent altijd welkom tijdens de wedstrijden of volgend jaar!

De reservewedstrijd werd gespeeld door Hanne, Yentle, Amber, Kim, Maïthé en Elise. De eerste set verliep moeilijk door goed serveerwerk van Packo, en we maar moeilijk tot scoren kwamen. De set was dan ook vrij snel over met 11-25 op het bord. Set 2 dan even de opstelling veranderd, met Maïthé nu als oppo, en Yentl op de hoek. Maïthé ontpopte zich tot een killer met harde aanvallen en degelijk blokwerk! Elise zorgde voor snel verdediging en recupereerde veel aanvallen van Packo, en Kim haar aanvallen waren ook een stuk beter. Door goed serveerwerk van Hanne en Yentl liepen we uit tot 21-17, maar konden helaas de set niet afmaken, met 23-25 als eindstand. Set 3 kwam Tine erbij. We zetten op dezelfde manier in met harde opslagen van Hanne, en gerichte/gevarieerde opslagen van Yentl, en een kloofje van 5 punten was snel gemaakt. Packo klampte nog even aan, en een eerste setpunt jumpfloat opslag van Kim werd nog gered, maar deze set was toch de onze met 15-11.

Voor de hoofdmatch konden we na lange tijd terug rekenen op de aanwezigheid van Lies. We beginnen met Annelies, Lenka, Sara, Dafina, Lies en Tine de wedstrijd, en onmiddellijk hebben we lange rally’s met sterk verdedigend werk, en aanvallend lef. We gaan de eerste TO in met 8-4. Dan komt Packo langszij met 11-10, maar we blijven goed geconcentreerd en kunnen met een heerlijke smash van Lies de opslag terug veroveren. Ook Dafina haalt de nodige power uit de pols waardoor we verder uitlopen naar 18-13, een puntenkloof die Packo niet meer kon dichten, met 25-21 als eindstand.

Set 2 start moeizaam. Packo serveert iets gevarieerder en we krijgen geen controle over de match maar we laten ze niet te ver uitlopen. Het staat al snel 4-6 en 7-9, maar dan krijgen we pandoering. We kunnen onze aanvallen niet omzetten in punten door uitstekend verdedigend werk van Packo, en ze lopen uit tot 8-14, 10-16 en 13-18. Toch geven we ons niet gewonnen en blijven we vechten voor iedere bal. Het wordt uiteindelijk 14-21 en 17-22. Dan kwam Lies aan de opslag, en met veel risico en lef winnen we het ene na het andere directe punt en is de receptie bij Packo radeloos. We keren onwaarschijnlijk terug tot 24-22 waar we een eerste setpunt beet hebben. Een snelle middenaanval van Packo doet dit punt teniet, en nu hebben zij een setpunt op 24-25. Toch snoepen we dit punt af door een slimme lobbal van Lenka, en kan Tine uitserveren tot 27-25. Schitterend!!!

Set 3 was de veer bij Packo gebroken, en lopen we vrij snel uit, met 6-1 naar 13-4 over naar 18-8! Perfecte verdediging, goed blokwerk en gevarieerd aanvalspel, we zien het allemaal met genoegen gebeuren. Toch komt Packo nog eventjes dreigen met 19-12, 20-13 en 22-17, maar de kloof is te groot voor een perfect spelend VKt. We sluiten af over 23-20 met een onwaarschijnlijk terugspeelbal van Packo van tegen de achtermuur maar dan meppen we het matchpunt toch binnen: 25-21.

Goeie recepties, aanhoudende druk op de aanval en continue beweging op het veld, het was een ware lust voor het oog. Een dikke proficiat aan het ganse team voor dit mooi spektakel!

verslag : Jan Verplancke