donderdag 29 januari 2015

Dames 1e Divisie Bidavo Bissegem - VKt Torhout 1-3
(18-25 25-21 19-25 19-25)

Met een korte verplaatsing naar de buren van Bissegem, stond voor VKt een lastige klus op het programma. Bissegem had in de heenronde een punt afgesnoept en kwam, gesteund door een ruime schare supporters, gemotiveerd aan de opslag.

VKt startte het best in set 1 en onder impuls van Lindsey Windels (die een beresterke wedstrijd zou spelen) liepen de bezoekers 1-5 uit. Bissegem blokte zich weer in de wedstrijd (8-8) en Torhout zwichtte onder de opslagdruk van Annelies Baston (11-8). Opnieuw Lindsey windels bracht VKt terug (11-10) en toen de thuisploeg wat foutjes maakte, stond het plots weer 12-14. Torhout verhoogde de opslagdruk en Bissegem haakte af (15-18 / 16-23). Lindsey Windels zette de setbal op het bord (18-24) en Torhout pakte verdiende de set met 18-25.

Ook in set 2 leek Torhout de bovenhand te nemen al werd er moeilijker gescoord en viel ook de opslagdruk weg. Bissegem profiteerde ervan om de kloof te dichten (van 5-8 naar 8-8) maar Eva Verboven en Lindsey Windels brachten de bezoekers weer op voorsprong 11-13. Torhout maakte teveel foutjes en de thuisploeg nam de touwtjes in handen (13-13/16-14). Ondanks het sterke werk van libero Luka Lescrauwaet slaagde VKt er niet meer in om het ritme van de eerste set terug te vinden zodat de thuisploeg de voorsprong kon uitbreiden (19-15/22-17) . Karen Verhaeghe bracht nog even spanning (22-21) maar Bissegem pakte toch de set met 25-21.

Bij 2-0 serveerde Celeste Deforche VKt naar 2-6 en een collectief sterk Torhout liep met gevarieerd spel verder uit( 4-10). Maar zoals al zo dikwijls gebeurde in deze competitie konden de bezoekers (niet) direct doorduwen en door slordig spel brachten ze de thuisploeg weer in de wedstrijd (9-10).VKt kreeg de organisatie dan opnieuw op punt en Jozefien Dewulf serveerde de 10-14 op het bord. Torhout vond het welletjes , serveerde goed
en hield nu wel stand (12-16/14-20). Met liefst 4 legballen omzeilde VKt het Bissegemse blok en Karen Verhaeghe tipte de 19-25 op de grond.

In set 4 kwam de thuisploeg opnieuw 2-0 voor maar Lindsey Windels hamerde de bezoekers op voorsprong (3-4) en zelfs libero Luka Lescrauwaet scoorde zowaar (4-6). Onder impuls van een weer sterk serverende Celeste Deforche groeide de voorsprong (4-10). Torhout bleef nu geconcentreerd en gevarieerd spelen en kon de organisatie bij de thuisploeg verder ontregelen (8-15). Bissegem probeerde nog wel dichterbij te komen (12-16 ) maar Lindsey Windels(13-18) en het blok Platteeuw/Verboven(16-21 19-23) zetten de bezoekers op weg naar winst. Met 2 forse opslagen bezegelde kapitein Verboven het lot van de thuisploeg (19-25).

Een knappe 1-3 zege van een collectief sterk en enthousiast Torhout waarbij de trofee voor “vrouw van de match” overduidelijk naar Lindsey Windels gaat, maar er ook een pluim is voor de goede prestatie van een altijd sobere libero Luka Lescrauwaet.

VKt speelde met : Celeste Deforche , Karen Verhaeghe , Lindsey Windels ,Celine Platteeuw , Eva Verboven, Daryl Roels en libero Luka Lescrauwaet. Kwam in : Jozefien Dewulf